כבישים מחנה פליטים בני ברק

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
סליחה על התגובה החריפה, אבל כולם כאן מאשימים את העירייה, אני חושבת שגם לחלק מהתושבים יש חלק גדול בנושא,
אני נשואה לבני-ברקי, הכרתי את העיר רק בשנים האחרונות,
מהרגע הראשון אמרתי לבעלי שהעיר נראית כמו עזה, והיום הוא גם מסכים איתי... (אחרי כמה שנים של מגורים בעיר נורמלית... היום גם הוא לא יכול להסתכל על מה שהולך שם...)
באמת שיש שם אנשים איכותיים ומדהימים - אבל יש להם הרבה מה ללמוד על שמירה על המרחב הציבורי...
רמת הטינופת והלכלוך על המדרכות פשוט מביישת, אנשים לא רואים בעיניים דופקים את כל הגרוטאות שלהם בכל חור,
אנשים משפצים בצורה בלתי חוקית (שזה נושא אחר) אבל דואגים להשאיר אחריהם טלאים וצלקות מכוערים בכל מקום...
אני אציין שבבתקופות מסוימות נאלצתי לעשות עיקופים כדי לא לעבור ברחובות מסוימם (אגב, מרכזיים מאוד) כי הייתי מקיאה כמעט מהסירחון שהולך שם...
בר״ה האחרון כל רחוב חזון אי״ש היה מלא ביוב שעלה - ולפני שאתם מאשימים את העירייה במו עיניי ראיתי קבוצות של ילדים ששברו את מכסי הביוב כדי להציף את הרחוב במים מלוכלכים...

אני באמת חושבת שיש דברים שהם כורח הצפיפות (כמו זה שיש מקומות שא״א לעבור עם עגלה סטנדרטית במדרכה...)
או שמרפסת נושקת למרפסת...
אבל יש דברים שגם בידי הציבור לשנות...

• הוסף לסימניות
סליחה על התגובה החריפה, אבל כולם כאן מאשימים את העירייה, אני חושבת שגם לחלק מהתושבים יש חלק גדול בנושא,
מהרגע הראשון אמרתי לבעלי שהעיר נראית כמו עזה, והיום הוא גם מסכים איתי... (אחרי כמה שנים של מגורים בעיר נורמלית... היום גם הוא לא יכול להסתכל על מה שהולך שם...)
באמת שיש שם אנשים איכותיים ומדהימים - אבל יש להם הרבה מה ללמוד על שמירה על המרחב הציבורי...
רמת הטינופת והלכלוך על המדרכות פשוט מביישת, אנשים לא רואים בעיניים דופקים את כל הגרוטאות שלהם בכל חור,
אנשים משפצים בצורה בלתי חוקית (שזה נושא אחר) אבל דואגים להשאיר אחריהם טלאים וצלקות מכוערים בכל מקום...
אני אציין שבבתקופות מסוימות נאלצתי לעשות עיקופים כדי לא לעבור ברחובות מסוימם (אגב, מרכזיים מאוד) כי הייתי מקיאה כמעט מהסירחון שהולך שם...
בר״ה האחרון כל רחוב חזון אי״ש היה מלא ביוב שעלה - ולפני שאתם מאשימים את העירייה במו עיניי ראיתי קבוצות של ילדים ששברו את מכסי הביוב כדי להציף את הרחוב במים מלוכלכים...

אני באמת חושבת שיש דברים שהם כורח הצפיפות (כמו זה שיש מקומות שא״א לעבור עם עגלה סטנדרטית במדרכה...)
זה נכון כמובן בכל מקום (לא נולדתי בבני ברק וגם בעיר הולדתי המעורבת הרגלי השמירה על הניקיון היו לא מהמשופרים, במיוחד אצל הילדים). אבל - אחרי העני הולכת העניות ובמקום מוזנח בבסיס קשה יותר לתת מוטיבציה לשמירה על ניקיון וסדר.
בני ברק עיר צפופה וברוכה ומייצרת ים אשפה. האם פינוי האשפה מתבצע באופן מספק? חד משמעית לא. כמו שבית עמוס ילדים יחד עם החינוך לסדר ולניקיון דורש תחזוקה מתמדת. בד בבד עם הקנית הרגלים טובים וחינוך.
בכל מקרה כאן דובר על נושא התחבורה הבעייתי מאוד וזה נושא אחר.
אבל אם כבר - גם בנושא הזה ודאי יש גם אחריות לבעלי הרכבים, למרות כל התנאים הגרועים והפקקים, לנהוג על פי חוק, לא לחסום מדרכות, גם לא לכמה דקות "רק כדי להוריד את הילד לגן" (בכמה דקות האלו כל הילדים הקטנים נאלצים לרדת לכביש כדי לעקוף את הרכב וזו סכנת נפשות),
רכב נכה שמותר לו לחנות על מדרכה במקרה ואין חניה חייב לוודא שהוא משאיר מעבר סביר לא רק לבני אדם שדופים אלא גם כדי מעבר של עגלת תינוק בצורה אנושית...
מי שבניגוד לחוק החליט לחסום בערב שבת את המדרכה כי ממילא בשבת הכביש פנוי שיבוא במטותא לפנות את המדרכה מייד עם צאת השבת ולא יסכן את הציבור.
וגם אם אפשר ונתקעתם בפקק בני ברקי מעצבן להתאפק ולא לצפור. לא חייבים להכניס למצברוח שלכם את כל מי שגר ברחוב שבו נתקעתם, וזה גם לא חוקי.

• הוסף לסימניות
מעבר של עגלת תינוק בצורה אנושית..
של כיסא גלגלים. הוא הרבה יותר רחב. ויש גם עגלות תאומים. לא פחות ממטר וחצי. מי שלא מבין את זה ראוי למדבקה מהסוג שלא יורד על כל השמשה הקדמית.

• הוסף לסימניות

בתור יליד מודיעין עילית זה נכון ועצוב.
אבל גם התגובה שזה בא ביחד עם ההזנחה וחוסר משאבים נכונה, זה גורר את זה, ועדיין לא מצדיק את זה.
אני היום עושה כשאני נמצא שבת במודיעין עילית לא נעים לי במיוחד להסתובב ברחוב. וזה מבאס כי בכמות הבתי כנסת והכוללים והחיידרים וכל עולם עבודת ד' שהעיר מקרינה אני פשוט מקנא.

שמתי לב שביתר ואלעד הרבה פחות מוזנחות ממודיעין עילית ובני ברק (יחסי).
לדעתי הסיבה היא ששם מתקיימים בחירות באמת.

בסופו של יום - האדם הסביר והצעיר שגר בערים האלו ויש לו חלום לגדל את ילדיו בסביבה שפויה יצטרך לבחור בין כל הנ"ל ומבחר עשיר של כוללים חיידרים מניינים ומגורים בסביבת אנ"ש לבין עקירה לפריפריה. להאשים אפשר עד ביאת גואל צדק זה לא יזעור

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נסח
לדעתי אין תקנה לעיר הזאת.
בגדול לברוח מהמקום לפני שהוא מדרדר לנקודה שממנה כבר אין דרך חזרה.
(מכירים את העיר קאולון, עניין של זמן עד שבני ברק שם, ואז לא יהיה אפשרות לנהל חיים בעיר בכלל).
נסחפת לגמרי..
העיר חיה, נושמת, תוססת ללא הפסקה,
ועם כל החסרונות, יש בה חוויית מגורים שאין באף עיר בעולם!
ועובדה היא שגם אנשים בסטטוס אמיד ומבוסס מאוד, שיכלו לגור היכן שחשקה נפשם, בחרו להתגורר דווקא בה.

• הוסף לסימניות
הגיע הזמן לעיר ללא רכבים כלל, הכל רכבת קלה. פיילוט מצויין, אם יצליח יועתק לכל גוש דן.
חשבתי מזמן שזה מה שחייבים לעשות, זה כמובן נשמע לא ריאלי אבל אם רוצים לעשות את מה שצריך אז זה לעשות את זה.

• הוסף לסימניות
הבעיה שבגלל שהעיר לא מותאמת למס' התושבים הנוכחי כל מצב הוא לא אידאלי.
נסעתי לאחרונה ברח' חזו"א והיו תיקונים כלשהם. זה לכשעצמו יפה, אבל הבעיה היא שזה תקע חצי עיר וכל מי שנסע באזור יצא מדעתו. לכן תמיד יהיו בעיות - לכן כל עוד כמות התושבים לא תצתמצם באורח פלא, התושבים ימשיכו לסבול מהמצב

• הוסף לסימניות
נסח

נסחפת לגמרי..
העיר חיה, נושמת, תוססת ללא הפסקה,
ועם כל החסרונות, יש בה חוויית מגורים שאין באף עיר בעולם!
ועובדה היא שגם אנשים בסטטוס אמיד ומבוסס מאוד, שיכלו לגור היכן שחשקה נפשם, בחרו להתגורר דווקא בה.
נראה לי אתה חי באשליה מתוקה...
כל בני ברקי לשעבר שיצא לי להכיר שעבר לעיר נורמלית לא סובל אותה...

• הוסף לסימניות
בכל הבניינים החדשים יש חניות בעקרון אבל רובם הפכו ליחידות כך שזה מלא מכוניות שלא היו חיבות לחנות למעלה,
כמות האנשים בגלל זה בכל בניין היא עצומה, בבניינים שלא הותאמו כדי לשאת את זה,
גם בעניין העכברים, ברור שהעירייה צריכה לטפל - אבל אין מצווה לתושבים להקשות ולעזור לעכברים להתפתח ע"י זבל שילדים לא הצליחו לשים בתוך הפח, או נחלי מים מכל מיני סיבות (חלק מה שנכתב על בניינים לא מותאמים)
גם האוטובוסים - זה סוג של מנטליות, לדוג' בירושלים אין אוטובוס שנכנס לכל סמטה, בבני ברק כן, רוב האנשים שעלו לאוטובוס (לא מדברת על כאלו עם קשיים ניטרליים ללכת) אם ילכו ברגל יגיעו בחצי מהזמן ולמרות כן לא מעלים בדעתם ללכת ברגל

• הוסף לסימניות
אולי יתחילו לעשות חניונים מתחת לכל בנין
ואז הבנינים יקרסו על המכוניות, יבוא D9 ישטח את פני העיר ובא לציון גואל.
מה עם עגלות ועגלות תאומים שעל המדרכה?
אם יהיו עמודים לא יהיה מקום לעבור בצורה הגיונית
(לא שעכשיו יש כן בשביל לעבור כביש עם עגלה צריך לחפש מקום מספיק רחב לפעמים אפילו ללכת חצי רחוב כי כל הרכבים חונים צמוד או במקומות אסורים ואז אין איך לעבור.)
וואי איזה מתוסבכת העיר הזו 🤦
אם נוציא את העסקנים והמפלגות הקיימות מהמשוואה
אני מאמין שלא יהיה קשה לקבל את תמיכת הרבנים לענין
מישהו מוכן להרים את הכפפה?
אתה גר בארץ ידידי?
אני לא מבין מה הפתרון שאתה מציע
👇
בקיצור - אין דרך לשינוי. זה המצב.

צודקת ב - 100%
ולצערי זה בכל ריכוז חרדי. ולא משנה למה, משפחות ברוכות וכו'
זה לא נעים. נקודה!
נראה לי אתה חי באשליה מתוקה...
כל בני ברקי לשעבר שיצא לי להכיר שעבר לעיר נורמלית לא סובל אותה...
לא "כל"
יש לי משפחה שם שלא יחליפו את הסחי והמאוס סביבות המגורים שלהם גם בעד וילה בקסריה, בדוק.
וגם אני הקטן, תן לי דירה היום בבני ברק אני עובר לשם..
אוהב את ההוואי שבעיר - געגועים ונוסטלגיה לימי בחורותי בישיבה..

• הוסף לסימניות
לא נכון, גם אם ילדים שוברים את המכסים הביוב עדיין לא צריך לעלות.
יש שם החלפת קו ביוב כבר כמה חודשים, ולקראת החגים הקבלן עשה הפסקה וסגר את הביוב בצורה לא טובה.
יש מספיק דברים שצריך לשפר בעיר הזו, לא צריך להמציא.

• הוסף לסימניות
קטסטרופה לנהוג שם
הייתי ברחוב ריק עם מדרכות סבירות (כמה שאפשר) ומישהו הולך באמצע הכביש כאילו זה שייך לו...
ויש את אלה שחוצים כביש או הולכים באיזי כזה (שזה נוגד את כללי העיר) מצחקקים ומדברים כאילו הם יושבים בסלון.
הלו, אני מתאפק לא לצפור שלא תבהלו..
ס'תכלו סביבכן איפה אתן הולכות,
אתן לא בשיעור זמרה. ולא בגינה עם הזאטוטים..
אתן באמצע הכביש ברח' רבי עקיבא פינת ירושלים!!!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
קטסטרופה לנהוג שם
הייתי ברחוב ריק עם מדרכות סבירות (כמה שאפשר) ומישהו הולך באמצע הכביש כאילו זה שייך לו...
שורש הבעיה נעוץ בזה שאין בעיר הזאת כבישים נורמליים ק"ו מדרכות שאפשר לדרוך עליהם, לכן רוב(!!!) האנשים ילכו גם על הכביש, רוב הרכבים יחנו, יסעו ויעמדו גם על המדרכות.
אגב ההשוואה לעזה, כיום בעזה הכבישים הרבה יותר מטופחים ורחבים -
הודות לצה"ל היקר שהלוואי ויגיע קצת לב"ב ויעשה סדר!! :)

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה