מחסור בויטמין D אצל מבוגר

• הוסף לסימניות
למישהו יש מושג מה זה אומר, על מה זה משפיע?
אשמח למידע.
תודה.

• הוסף לסימניות
ויטמין D מסייע לספיגה של חומרים רבים בגוף, במיוחד סידן, כלומר מחסור בויטמין D יכול להוביל לבעיות בספיגת הסידן.
בנוסף, משערים כי מחסור בויטמין D הוא אחד הגורמים להתפרצויות של מחלות אוטואימוניות כמו סכרת סוג 1 וכדומה.

• הוסף לסימניות
עייפותתתתת
דבר ראשון,
ו[FONT=&quot]כן [/FONT]חולשת שרירים.
[FONT=&quot]כמו [/FONT][FONT=&quot]כן הוא חיוני למאזן הסידן.[/FONT]

• הוסף לסימניות
עלול לגרום עיוות בעצמות

• הוסף לסימניות
צריך רק לזכור שכמעט לכל גבר חרדי יש מחסור בויטמין D בגלל אי חשיפה לשמש, השאלה היא רק כמה המחסור, כדאי לפנות לרופא מקצועי לזה.

• הוסף לסימניות
למה רק לגבר? גם נשים סובלות מאותה הבעיה

• הוסף לסימניות
רב האוכלוסיה סובלת ממחסור בויטמין די בפרט הציבור שלנו שלא הולך חשוף.
הטיפול פשוט מאוד, להתמיד לקחת באופן קבוע ויטמין די בטיפות או בכדורים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;940258:
עייפותתתתת
דבר ראשון,
ו[FONT=&quot]כן [/FONT]חולשת שרירים.
[FONT=&quot]כמו [/FONT][FONT=&quot]כן הוא חיוני למאזן הסידן.[/FONT]

כך היה לבעלי, וב"ה עם 10 טיפות ליום - עבר.

• הוסף לסימניות
כן גמלי היה מחסור, לא היה לי בכלל
הביאו לי טיפות ואני מקווה שזה הסתדר

• הוסף לסימניות
לתשומת לב,
ויטמין D ניתן לקחת באופן מרוכז פעם בשבוע במקום מידי יום.

• הוסף לסימניות
70 טיפות בבת אחת?
מוסמך?

• הוסף לסימניות
מוסמך.
רופאת משפחה אמרה לי במפורש שאם אני חוששת שאשכח לקחת באופן סדיר, אוכל לקבוע לעצמי יום קבוע פעם בשבוע - ולקחת את כל המנות כנגד כל השבוע בפעם אחת. (אני מדברת על טיפות, כמובן)

• הוסף לסימניות
זה נכון שמי שנחשף לשמש זוכה לוויטמין D בכמות תקינה, אבל גם לסרטן העור, אז עדיף לנו ככה...
(כמובן בגלל החורים באוזון שהתפתחו בדורנו)
בכל אופן, בציבור שלנו המחסור בולט. אז לוקחים עוד כדור, לא נורא.
לגבי מזון- במוצרי חלב יש בד"כ.

• הוסף לסימניות
ויטמין די במזון

למיטב ידיעתי, אין אפשרות כמעט לצרוך ויטמין די מהמזון, ומקורו מגיע בעיקר מן השמש, ולכן נפוץ החסר בויטמין די אצל חלקים נרחבים בציבור החרדי המתכסה במלבושים ונשמר מקרינת השמש.
בברכת בריאות שלמה ואיתנה!

• הוסף לסימניות
כדורי המציצה הם ידידותיים ביותר ונסבלים גם ע"י מי שרגיש לטעמים של תרופות. גם אין בהם כל מיני חומרים אלרגניים. כמו כן, אם שכחו יום אחד אפשר לקחת במרוכז (כמאמר רופא המשפחה). אם זה מבוגר המתנגד לתרופה מסיבת זקנה כי אז אפשר להציע לו את זה כסוכריה או להבליע את זה בכפית גבינה.

• הוסף לסימניות
שאלתי על מזון מכיון שבחורף אינני יוצא עם ביתי כ"כ (חוץ מימים יפים כמו היום).
1. האם יש להתייעץ עם רופא לגבי לקיחת ויטמין D או שניתן לרכוש על דעת עצמנו?
2. יש סכנה בלקיחה מופרזת (ללא פיקוח של רופא/בדיקות דם)

• הוסף לסימניות
בעיקרון צריך להתייעץ עם רופא, והוא ירשום לך כנראה רק לאחר בדיקת דם, אבל אם את מתעצלת ללכת לרופא - אל תתעצלי לגשת לבית המרקחת ולקנות, כי אם את חרדית אז אין ספק שחסר לך...
(כמובן, כל האמור במדור זה אינו תחליף לייעוץ רפואי מוסמך וכו' וכו' וכו' :) )

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;941138:
כי אם את חרדית אז אין ספק שחסר לך...

אוהה..
גולשים פה לגזענות....;)
תודה בכל"א.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה