מחסור בויטמין D אצל מבוגר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י album;941152:
אוהה..
גולשים פה לגזענות....;)
תודה בכל"א.
למה גזענות, כדאי לראות את זה כגאוות יחידה של שומרי גחלת הצניעות.

• הוסף לסימניות
חובה להתייעץ עם רופא לפני נטילת ויטמינים ותוספי מזון

משום מה נתפס אצל הציבור, שבוויטמינים אם לא יועיל לא יזיק, וזו טעות חמורה, כי עודף ויטמינים יכול להזיק מאד, ותמיד חובה לעשות בדיקות דם מקיפות ועל פיהן ינחה הרופא אלו ויטמינים לצרוך ובאיזו כמות ואלו לא. ובכלל רצוי לצרוך וויטמינים בצורתם הטבעית, היינו ישירות מהמזון, ורק מה שא''א דרך המזון [כמו ויטמין די] או אם מתגלה מחסור חמור בוויטמין מסוים [אצל נשים שכיח בהריון, לאחר הלידה ובהנקה], יש להשלימו ע''י נטילת ויטמין.
וגם כשנוטלים ויטמין מסוים, מומלץ לבקש מהרופא מרשם לויטמין מחברה מוסמכת ולא קיקיונית, שלא יזיק יותר משיועיל, וכן חובה לדווח לא על נטילת תרופות באופן זמני או קבוע כדי שלא ישתבש משהו בשילוב שבין הדברים, וכן לברר מתי הוא הזמן המועדף לנטילת הויטמין [לפני/אחרי אוכל או יחד עם הארוחה] ועם אלו מזונות מומלץ כדי להגביר הספיגה ובעיקר עם אלו מזונות לא ליטלו שלא יעכבו ספיגתו וכמה זמן לשמור מרחק מאכילת המזון המפריע לנטילת הויטמין הנצרך.
למשל: ברזל ומוצרי חלב לא הולכים ביחד ויש להמתין שעה או שעתיים ביניהם.
בברכת ''והסירותי מחלה מקרבך''

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעילות;941369:
למה גזענות, כדאי לראות את זה כגאוות יחידה של שומרי גחלת הצניעות.

קצת הומור...

• הוסף לסימניות
כנסו לאתר http://www.vitamind.co.il/ יש שם הרבה חומר וידע.
לפי מה שידוע לי מבירורים שעשיתי תודות לכך שהיה לי נמוך מאוד, מס' רופאים אמרו לי שהחסר בכל העולם המערבי הוא גדול מאוד עקב הירידה בחשיפה לשמש, ובפרט בציבור שלנו שאנו חשופים עוד פחות. (לפחות מכל מי שאני מכיר שבדקו ואני מכיר אנשים לכולם היה נמוך בהרבה מהגבול התחתון.)
מה גם שבכל הנושא של השמש צריך ללמוד לעשות בו שימוש מושכל ישנם כללים כמה זמן צריך להיות מתי כן מתי בכדי להשיג מצד אחד ויטמין די ומצד שני לא להסתכן.... ח"ו
בברכת והסירותי כל מחלה... (אין בכל האמור להוות תחליף לייעוץ רפואי.)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה