מחסנים או לא????????

נכתב ע"י מתחיל;1069995:
אבל הנה מה שהובא בפורום "לדעת" 'ונשמרתם לנפשותיכם'
1
2
חבל שלא ראית, קצת מוזר שמתחת לכותרת "ונשמרתם" אתה מביא דברים שמייצגים את ההפך הגמור מהמצווה.

קיבלתי במייל

משהו שקראתי בפייסבוק :

מי חסר האחריות? זה שלא מחסן?
או דווקא זה שרץ לחסן. בלי לחשוב. לבדוק. או לחקור.

הורים יקרים,
הבוקר אני בוחר להיות נוקב.
אבל המציאות, האמת, העובדה, היא זו:
הורים שמחסנים את ילדיהם הם הורים חסרי אחריות.
הם הורים שנותנים לפאניקה ולהפחדה ולשטיפת המוח לנהל אותם.
הורים שמחסנים לא מונעים פוליו. להיפך, הם משמרים את הפוליו.

איך הם עושים זאת?
בכך שהם מחדירים נגיף חי ("מוחלש") לגוף של הילד שלהם.
הילד שלהם, עד החיסון, היה בריא לחלוטין.
כעת, בפועל, הוא "נשא". יש לו פוליו בגוף. ועכשיו הוא יפריש אותו לביוב.
הפוליו לא קיים בישראל.
אין פוליו.
אין חולים. אין משותקים. אין מתים. כבר שנים ארוכות.
מתי היו חולים בפוליו? רק ב-1988.
איך הם חלו? נכון, הם חוסנו.
מי חיסן? נכון, משרד הבריאות.
כל החולים בעולם ב-25 השנים האחרונות היו מחוסנים.

עכשיו לבשורה האיומה באמת:
מדוע קוראים לכם להתחסן? כדי לשמר את המחלה.
חוזר: כדי לשמר את המחלה.
למי יש אינטרס לשמר את הפוליו בעולם?
נכון, לחברות התרופות.
לחברות התרופות אין אינטרס שתהיו בריאים.
האינטרס של חברות התרופות הוא לשמר אתכם כחולים כרוניים.
הסיבה פשוטה: בלי מחלות, או מגפות, חברות התרופות לא יעשו כסף.
בלי פוליו, חברת GSK תפסיד כסף.
לאיזה ארגון יש אינטרס לפגוע בהכנסות של עצמו?
לאיזה ארגון יש אינטרס לחסל את עצמו?
לאיזה ארגון יש אינטרס לא לייצר עוד ועוד חיסונים ולמכור אותם לפראייר הראשון שיקנה?

מה קורה במציאות?
במציאות יש נגיפי פוליו בביוב כל השנה.
חוזר: כל השנה.
כל השנים.
חוזר: כל השנים.
איך מגיעים הנגיפים לביוב?
דרך הצואה של מחוסנים.
חוזר: מחוסנים.
כלומר, רק ילדים ותינוקות שחוסנו מפרישים את הנגיף לצואה.
אם לא היו מתחסנים, ייתכן שכלל לא היו נגיפי פוליו בביוב.

ומה לגבי ה"נשאים"?
שוב: יש אלפים לאורך השנים. אלפים.
האם מישהו מהם הפך לחולה? לא.
האם מישהו מהם הפך למשותק? לא.
האם מישהו מהם מת? לא.
מבצע החיסונים הזה מגביר את הסיכוי שזה יקרה.
אם אתם משתפים פעולה, אתם מגבירים את הסיכון שמשהו כן יקרה, אתם, ההורים הלא אחראים שמפקירים את ילדיכם לתרגיל של ארגון הבריאות העולמי, חברת GSK ומשרד הבריאות.

רוצים להתפוצץ? להתפוצץ באמת?
התרכיב שדוחפים אתכם להשתמש בו לא נבדק.
חוזר: לא נבדק.
חוזר: לא היה ניסוי קליני. שום ניסוי.
הילדים שלכם הם הניסוי.

אתם, הורים יקרים, אלה שמפקירים את הילדים שלכם בידיה של חברת תרופות נגועה בשחיתות ומעורבת בשערוריות בכל רחבי העולם.
זו אותה חברה שמכרה לכם את האלטרוקסין המסוכן.
זו אותה חברה שדוחפת לבנות שלנו חיסון מפוקפק נגד סרטן צוואר הרחם (לפי תחקיר "יומן" ששודר אמש).
זו אותה חברה שנאלצה לשלם 3 מיליארד בארה"ב לפני שנה על הטעייה, מירמה והעלמת מידע.
זו אותה חברה שעל–פי החשד שילמה כחצי מיליארד דולר שוחד לרופאים בסין וזייפה מחקרים רפואיים.
זו אותה חברה שתחקיר "60 דקות" מינואר 2011 חשף שהתרופות שייצרה במפעל הגדול ביותר שלה בפורטו ריקו היו מעורבות במים מזוהמים ונשמרו בטנדרים.

זו אותה חברה שמממנת, או תורמת, או מעבירה כספים, או משתמשת כיועצים ב-5 יועצי חיסון בכירים בארגון הבריאות העולמי. אלה שמחליטים האם יש מגפות וכיצד יש לטפל בהן ואלו חיסונים ייבחרו.

רוצים את שמותיהם? הנה השמות:
פרופסור ג'והני אקסולה, מנכ"ל משרד הבריאות והרווחה בפינלנד (קיבל ב-2009 4.7 מיליון דולר מחברת גלקסו-סמית-קליין); ד"ר אלברט הוסטרהאוס, פרופסור לוירולוגיה באוניברסיטת ארסמוס של רוטרדם; פרופסור מליק פריס, פרופסור למיקרוביולוגיה, אוניברסיטת הונג קונג; פרופ' נייל פרגוסון, פרופסור בקולג' האימפריאלי בלונדון; ד"ר ארנולד מונטו, ראש מחלקת בריאות ציבורית באוניברסיטת מישיגן.

ועל חברת התרופות הזו אתם סומכים?
תביטו בראי.
תביטו זה לזו בעיניים.
הייתם קונים מהחברה הזו חיסון?
הייתם מכניסים חומרים שהחברה הזו שולחת לתוך הגוף של הילד שלכם?
באמת?
כאלה הורים אחראיים אתם?
אז תפסיקו להתבכיין. וליילל. ולהתלבט. ולחכות שמישהו יחליט בשבילכם.
קחו אחריות. והגידו "לא". לא ברור וחזק.
לא.

נכתב ע"י dem;1070023:
משהו שקראתי בפייסבוק :

מי חסר האחריות? זה שלא מחסן?
או דווקא זה שרץ לחסן. בלי לחשוב. לבדוק. או לחקור.

הורים יקרים,
הבוקר אני בוחר להיות נוקב.
אבל המציאות, האמת, העובדה, היא זו:
הורים שמחסנים את ילדיהם הם הורים חסרי אחריות.
הם הורים שנותנים לפאניקה ולהפחדה ולשטיפת המוח לנהל אותם.
הורים שמחסנים לא מונעים פוליו. להיפך, הם משמרים את הפוליו.

איך הם עושים זאת?
בכך שהם מחדירים נגיף חי ("מוחלש") לגוף של הילד שלהם.
הילד שלהם, עד החיסון, היה בריא לחלוטין.
כעת, בפועל, הוא "נשא". יש לו פוליו בגוף. ועכשיו הוא יפריש אותו לביוב.
הפוליו לא קיים בישראל.
אין פוליו.
אין חולים. אין משותקים. אין מתים. כבר שנים ארוכות.
מתי היו חולים בפוליו? רק ב-1988.
איך הם חלו? נכון, הם חוסנו.
מי חיסן? נכון, משרד הבריאות.
כל החולים בעולם ב-25 השנים האחרונות היו מחוסנים.

עכשיו לבשורה האיומה באמת:
מדוע קוראים לכם להתחסן? כדי לשמר את המחלה.
חוזר: כדי לשמר את המחלה.
למי יש אינטרס לשמר את הפוליו בעולם?
נכון, לחברות התרופות.
לחברות התרופות אין אינטרס שתהיו בריאים.
האינטרס של חברות התרופות הוא לשמר אתכם כחולים כרוניים.
הסיבה פשוטה: בלי מחלות, או מגפות, חברות התרופות לא יעשו כסף.
בלי פוליו, חברת GSK תפסיד כסף.
לאיזה ארגון יש אינטרס לפגוע בהכנסות של עצמו?
לאיזה ארגון יש אינטרס לחסל את עצמו?
לאיזה ארגון יש אינטרס לא לייצר עוד ועוד חיסונים ולמכור אותם לפראייר הראשון שיקנה?

מה קורה במציאות?
במציאות יש נגיפי פוליו בביוב כל השנה.
חוזר: כל השנה.
כל השנים.
חוזר: כל השנים.
איך מגיעים הנגיפים לביוב?
דרך הצואה של מחוסנים.
חוזר: מחוסנים.
כלומר, רק ילדים ותינוקות שחוסנו מפרישים את הנגיף לצואה.
אם לא היו מתחסנים, ייתכן שכלל לא היו נגיפי פוליו בביוב.

ומה לגבי ה"נשאים"?
שוב: יש אלפים לאורך השנים. אלפים.
האם מישהו מהם הפך לחולה? לא.
האם מישהו מהם הפך למשותק? לא.
האם מישהו מהם מת? לא.
מבצע החיסונים הזה מגביר את הסיכוי שזה יקרה.
אם אתם משתפים פעולה, אתם מגבירים את הסיכון שמשהו כן יקרה, אתם, ההורים הלא אחראים שמפקירים את ילדיכם לתרגיל של ארגון הבריאות העולמי, חברת GSK ומשרד הבריאות.

רוצים להתפוצץ? להתפוצץ באמת?
התרכיב שדוחפים אתכם להשתמש בו לא נבדק.
חוזר: לא נבדק.
חוזר: לא היה ניסוי קליני. שום ניסוי.
הילדים שלכם הם הניסוי.

אתם, הורים יקרים, אלה שמפקירים את הילדים שלכם בידיה של חברת תרופות נגועה בשחיתות ומעורבת בשערוריות בכל רחבי העולם.
זו אותה חברה שמכרה לכם את האלטרוקסין המסוכן.
זו אותה חברה שדוחפת לבנות שלנו חיסון מפוקפק נגד סרטן צוואר הרחם (לפי תחקיר "יומן" ששודר אמש).
זו אותה חברה שנאלצה לשלם 3 מיליארד בארה"ב לפני שנה על הטעייה, מירמה והעלמת מידע.
זו אותה חברה שעל–פי החשד שילמה כחצי מיליארד דולר שוחד לרופאים בסין וזייפה מחקרים רפואיים.
זו אותה חברה שתחקיר "60 דקות" מינואר 2011 חשף שהתרופות שייצרה במפעל הגדול ביותר שלה בפורטו ריקו היו מעורבות במים מזוהמים ונשמרו בטנדרים.

זו אותה חברה שמממנת, או תורמת, או מעבירה כספים, או משתמשת כיועצים ב-5 יועצי חיסון בכירים בארגון הבריאות העולמי. אלה שמחליטים האם יש מגפות וכיצד יש לטפל בהן ואלו חיסונים ייבחרו.

רוצים את שמותיהם? הנה השמות:
פרופסור ג'והני אקסולה, מנכ"ל משרד הבריאות והרווחה בפינלנד (קיבל ב-2009 4.7 מיליון דולר מחברת גלקסו-סמית-קליין); ד"ר אלברט הוסטרהאוס, פרופסור לוירולוגיה באוניברסיטת ארסמוס של רוטרדם; פרופסור מליק פריס, פרופסור למיקרוביולוגיה, אוניברסיטת הונג קונג; פרופ' נייל פרגוסון, פרופסור בקולג' האימפריאלי בלונדון; ד"ר ארנולד מונטו, ראש מחלקת בריאות ציבורית באוניברסיטת מישיגן.

ועל חברת התרופות הזו אתם סומכים?
תביטו בראי.
תביטו זה לזו בעיניים.
הייתם קונים מהחברה הזו חיסון?
הייתם מכניסים חומרים שהחברה הזו שולחת לתוך הגוף של הילד שלכם?
באמת?
כאלה הורים אחראיים אתם?
אז תפסיקו להתבכיין. וליילל. ולהתלבט. ולחכות שמישהו יחליט בשבילכם.
קחו אחריות. והגידו "לא". לא ברור וחזק.
לא.

(שוב כהקדמה, אני לא קוראת לחסן, אני טרם חיסנתי את ילדי, אני גם לא נגד - אני נגד פופוליזם ומניפולציות ברשת)
נקודות למחשבה:
1. מי כתב את זה? מה ההשכלה שלו? ממי הוא מקבל כסף...?
2. אין התייחסות לכך שבארצות המתפתחות באפריקה הנגיף עדיין קיים גם קיים וכפי הידוע הגבול בדרום הארץ לא סגור לחלוטין... (בכל אופן עד לא מזמן)
גם שחפת לא היתה כאן - וכיום יש.
3. ההצהרות של משרד הבריאות הן שזוהה הנגיף בביוב וכנראה שיש להם אפשרות להבדיל בין נגיף של חיסון לבין הנגיף הטבעי - אחרת אנחנו לגמרי מדינת עולם שלישי. (כך גם משרד הבריאות פרסם)
אך אני מוכנה לקחת בחשבון שיתכן ויש כאן קשרי הון שלטון וקצת שקר ומרמה על
האזרחים.
4. אין התייחסות לכך ש - 16 שנה החיסון ניתן בארץ ולא היה אף לא חולה אחד.
5. אין הוכחות לאף מילה - גם אני רוצה לכתוב מה שאני רוצה... מי ערב לי שכל הנ"ל לא נכתב ע"י חברה תרופות מתחרה?? לשם דוגמא?

ברור שיש שאלות לכאן ולכאן - אני הייתי מבררת את זה אצל רופא מחוץ למרפאה.
וכמובן שואלת דעת תורה.

בקיצור- אין כאן תשובה ברורה לאף כיוון. זהו הדבר היחיד הברור כאן :)
תשאלו ותתפללו...

נכתב ע"י mig;1070042:
(
1. מי כתב את זה? מה ההשכלה שלו? ממי הוא מקבל כסף...?

5. אין הוכחות לאף מילה - גם אני רוצה לכתוב מה שאני רוצה... מי ערב לי שכל הנ"ל לא

אלו דברים נכונים וידועים , כבר כמה ימים מדברים על זה בתקשורת (אני חוזר - כמה ימים :))וזו הסיבה שמגישים על כך בג"צ נגד משרד הבריאות

נכתב ע"י קליגרף B;1070050:
אלו דברים נכונים וידועים , כבר כמה ימים מדברים על זה בתקשורת (אני חוזר - כמה ימים :))וזו הסיבה שמגישים על כך בג"צ נגד משרד הבריאות

נכון? ידוע?
:rolleyes:

ראיתי,
הבג"ץ לא על זה.
הבג"ץ על כך שבעצם הילדים מחוסנים ע"י הזריקה בנגיף מומת, ואין צורך לחסן אותם עבור עצמם - התביעה ע"כ שמשרד הבריאות משתמש בהם ע"מ למגר את הנשאות בארץ ולגרום לחיסון רוב האוכלוסיה באופן עקיף.

לדעתם יש כאן הטעיה של משרד הבריאות וחוסר שקיפות כלפי הציבור.

זו הטענה.

נכתב ע"י אפרתה;1069944:
אולי דיי עם ההשוואות המטומטמות האלה, במחילה? מי שכבוד גדולי ישראל יקר לליבו ומאמין בטוהר דעתם אינו עורך השוואות הזויות כאלה.
במחילה, מי שכותב כך הוא הוא התמים. כולנו נתקלנו, מבלי להגיע לרשת המקוונת, באטימות ובהתנהלות אינטרסנטית של הממסד הרפואי. רבות מההחלטות מתקבלות מתוך שיקול דעת שאינו טהור בלשון המעטה. זכותו ואף חובתו של כל יחיד להתחקות אחרי סיבתה של כל הוראה שכזו ולא ללכת כצאן לטבח. שאלת רב במקרה הזה היא צעד חכם ביותר. גם התייעצות עם רופא מנוסה ומוכר באשר להחלטה שהחליט לגבי ילדיו הוא, לדוגמא, זהו גם צעד נבון.
כל מילה

נכתב ע"י dem;1070023:
משהו שקראתי בפייסבוק :
הבאתי בעבר את פוסט התגובה לפמפלט הזה, הנה הקישור (לא נפתח באתרוג)
מקווה למצוא את החומר במקום אחר ולהביא אותו אליכם, שקול, מאוזן, ולא צרור מניפולציות ריק מתוכן כמו הדבר שקראת בפייסבוק.

שתי בנותי קבלו את החיסון, אך בני התינוק בן שנה לא קיבל אותו עדיין. הוא הספיק לקבל את החיסון המומת פעם אחת (עקב איחור בחיסוני השגרה). נחשפתי לפולמוס סביב החיסון רק לאחר שהבנות כבר חוסנו. עכשיו אני בדילמה אמיתית: גם אם הייתי נוטה שלא לחסן כרגע את התינוק, האם עכשיו, לאחר שמסתובבות לידו שתי אחיות מחוסנות טריות בחידק החי מוחלש, ומטפלות בו, ונותנות לו במבה ומוצץ וכו', האם המצב הזה לא מסכן אותו יותר מאשר חיסון?
מה אתם מייעצים?

נכתב ע"י נתנאלה;1070130:
שתי בנותי קבלו את החיסון, אך בני התינוק בן שנה לא קיבל אותו עדיין. הוא הספיק לקבל את החיסון המומת פעם אחת (עקב איחור בחיסוני השגרה). נחשפתי לפולמוס סביב החיסון רק לאחר שהבנות כבר חוסנו. עכשיו אני בדילמה אמיתית: גם אם הייתי נוטה שלא לחסן כרגע את התינוק, האם עכשיו, לאחר שמסתובבות לידו שתי אחיות מחוסנות טריות בחידק החי מוחלש, ומטפלות בו, ונותנות לו במבה ומוצץ וכו', האם המצב הזה לא מסכן אותו יותר מאשר חיסון?
מה אתם מייעצים?
הדוקטורים כרגע בדיון, בקרוב יחזרו אליך עם תשובה.

נכתב ע"י mig;1070059:
נכון? ידוע?
:rolleyes:

ראיתי,
הבג"ץ לא על זה.
הבג"ץ על כך שבעצם הילדים מחוסנים ע"י הזריקה בנגיף מומת, ואין צורך לחסן אותם עבור עצמם - התביעה ע"כ שמשרד הבריאות משתמש בהם ע"מ למגר את הנשאות בארץ ולגרום לחיסון רוב האוכלוסיה באופן עקיף.

לדעתם יש כאן הטעיה של משרד הבריאות וחוסר שקיפות כלפי הציבור.

זו הטענה.

קראת כנראה רק את הכותרת של העתירה, בפנוכו בהחלט כתוב את שלל הטענות שלעיל

נכתב ע"י דאלארס;1069376:
דברי הבל וגזענות!!!
זה בדיוק מה שאמרו שם ליהודים רגע לפני שהעלו אותם על קרון הרכבת.

ההבדל הוא שהיהודים היו אזרחי המדינות, הסודנים לא.
שם הרגו לנו 6 מיליון בגלל טענה כזו וכאן זה בכלל לא במחשבה...

בכלל, את יכולה לבוא בטענות לכל מדינה מתוקנת שלא מתירה שהייה של אזרחים בלתי חוקיים בה ומגרשת אותם חזרה לארצם.
הסודנים הם אזרחים לא חוקיים במדינת ישראל. כל עוד הם כאלה הם מהווים סכנה לציבור כי הם לא זכאים לשירותי הבריאות שהמדינה מחילה על אזרחיה.
בנוסף, התנהגותם ומעשיהם זורים אימה ברחובות - ואם הם לא יודעים איך להתנהג במדינה מתוקנת - מקומם אינו יכול להיות באחת כזו.

על המדינה לדאוג בראש ובראשונה לאזרחיה.
לא יכול להיווצר מצב שגורמים חיצוניים מהווים איום על אזרחי המדינה ללא שזו תגן עליהם.

עדכון:
הורים לילד בעל כשל חיסוני יאלצו לגור מחוץ לבית עם הילד בשל הסכנה בכך שילדיהם הבריאים ההולכים לבית הספר ידבקו בנגיף המוחלש מילדים שחוסנו וידביקו את הילד שבסיכון.

נכתב ע"י eden7115;1070255:
עדכון:
הורים לילד בעל כשל חיסוני יאלצו לגור מחוץ לבית עם הילד בשל הסכנה בכך שילדיהם הבריאים ההולכים לבית הספר ידבקו בנגיף המוחלש מילדים שחוסנו וידביקו את הילד שבסיכון.

אפשר בבקשה מקור?

ילד שנדבק מהנגיף המוחלש, מתחסן מזה או חולה בזה?

נכתב ע"י נחמי ווייס;1070403:
ילד שנדבק מהנגיף המוחלש, מתחסן מזה או חולה בזה?

אליבא דמשרד הבריאות - מתחסן,
להוציא מדוכאי חיסוניות (השתלות וכד')
כפי שפורט בחוברת משרד החינוך.

(זאת אומרת אין בעיה ליד נשים הרות, קשישים, תינוקות וכד')

נכתב ע"י riki aharon;1070391:
אפשר בבקשה מקור?

בבקשה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4420053,00.html

עדי תלך לגן, אחותה תעבור דירה בגלל הפוליו
הורים לילדים שסובלים ממחלות זיהומיות ולא ניתן לחסן נקרעים. מירב תעבור עם בתה התינוקת לדירה נפרדת מחשש שבתה הגדולה תחזור עם הנגיף מהגן. אם לילדה המחלימה מסרטן: "היא עלולה להידבק בבית הספר"

איתי בלומנטל ואילנה קוריאל עדכון אחרון: 21.08.13 , 00:54

כשעדי בת הארבע תלך לגן בגני תקווה בעוד שבוע, אמה ואחותה התינוקת ייאלצו להתנתק משאר המשפחה ולעבור לדירה מבודדת למשך שישה שבועות. נטע התינוקת בת שנה וחצי סובלת ממחלה אוטואימונית המאופיינת בכשל בכדוריות הדם ובמערכת החיסונית, ולא יכולה להתחסן נגד מחלת הפוליו. "יש כאן מצב אבסורדי שבו הבת הגדולה שלי תלך לגן ויש סיכוי שהיא תדביק את אחותה הקטנה כשהיא תחזור הביתה", סיפרה ל-ynet האם מירב.

כבר בשבוע שעבר החליטו הוריהן של עדי ונטע לבטל את הרישום לגן של בתם התינוקת, בהמלצת הרופא. "אני לא יכולה לחסן אותה או לשלוח אותה לגן שבו יוכלו להדביק אותה בנגיף", המשיכה מירב, וסיפרה כי צעדי הזהירות שתנקוט לא יסתכמו בכך. "אני אקח את הבת הקטנה ונעבור לגור לבד בדירה מבודדת, אולי משרד הבריאות ייתן לי דירה להשכרה לתקופה הזו".

"אני אובדת עצות ומנסה בימים האחרונים לקבל תשובות ממשרד הבריאות אך טרם חזרו אליי", התלוננה מירב, "זו שערורייה ופשע ממדרגה ראשונה שבמשרד הבריאות לא חשבו על הנושא מספיק לעומק". לדבריה, גם אביה ייאלץ להתרחק מהמשפחה בתקופה הקרובה: "אבא שלי עבר לאחרונה השתלת כליה, ככה שהמערכת החיסונית שלו חלשה. כמובן שאסור לו להיות ליד נשאים של הנגיף, והמשמעות היא שהוא לא יראה את הנכדות שלו במשך חודש וחצי".

סקר שנערך לאחרונה בבית החולים שניידר מגלה כי כ-400 אלף איש בישראל סובלים מדיכוי כלשהו של המערכת החיסונית, ועל כן עלולים לפתח את המחלה עצמה אם ייחשפו לנגיף המצוי בחיסון. מסיבה זו הנחה משרד הבריאות שלא לחסן בנגיף החי ילדים שסובלים מליקוי במערכת החיסונית או כאלה שיש להם קרובים מדרגה ראשונה המתגוררים איתם אשר סובלים מליקוי כזה. אולם בפועל מעריכים מומחים כי לאחר השלמת מבצע החיסונים הארצי יהיה קשה מאוד למנוע התפשטות, שכן ילדים מחוסנים מפרישים את הנגיף מגופם במשך שישה שבועות לאחר קבלת החיסון.

אייל עלול להישאר בבית שישה שבועות

אייל, בן 3 וחצי, החלים מסרטן בשלפוחית השתן אך עדיין נמצא בהשלמות של טיפולים כימותרפיים. בשבוע הבא הוא אמור היה להתייצב ליומו הראשון בגן, אבל כעת הוא יישאר בבית. "הוא מאוד פגיע ואסור לו להיחשף לילדים שקיבלו את החיסון, הרופאים במחלקה אמרו זאת מפורשות", סיפר אביו יונתן בן-גל, בן 41 מרעננה. "במקרה הטוב הוא צריך להיות בבית בששת השבועות הקרובים - וזה רק אם כל הילדים יתחסנו עכשיו".

"אם מישהו יתחסן באוקטובר או בנובמבר הוא ייאלץ להישאר בבית עוד שישה שבועות", הסביר יונתן, "זה בעייתי מאוד". האב סיפר כי הוא ואשתו טרם בישרו לבנם את החדשות הרעות: "עוד לא אמרנו לאייל שהוא צריך להישאר בבית. השנה הוא כמעט שלא הלך לגן, ורק בחודשים האחרונים הוא התחיל ללכת. הוא מאוד יתבאס להישאר בבית".

המהלך עתיד גם להקשות על יונתן ועל אשתו, שעובדת כעצמאית. "אני מורה וצריך ללכת לעבודה, זה אומר שהיא תיאלץ להישאר איתו. שמעתי ששרת הבריאות אמרה שימצאו פתרונות לילדים שקשה להם ללכת לבית הספר, אבל צריך להתחשב גם בילדים קטנים יותר". יש לציין כי בעמותות המסייעות לילדים חולי סרטן, דוגמת עמותת "גדולים מהחיים", מוצפים לאחרונה בשאלות מהורים מודאגים.

המלצת משרד הבריאות: לשטוף ידיים במשך 20 שניות

הילה בת ה-6 מחולון, המחלימה ממחלת הסרטן, תעלה השנה לכיתה א' אבל הוריה מלאי חששות. הילה, שסבלה ממלנומה ברגל ועברה ניתוח, מטופלת כעת לחיזוק המערכת החיסונית שלה במרכז שניידר לרפואת ילדים. "הטיפול נמשך כחודש וכל יום אנחנו מגיעים לבית החולים", העידה אמה אלה (36), "אחר כך היא תצטרך לקבל זריקות שלוש פעמים בשבוע. השאלה שמדאיגה אותנו היא מה יקרה בבית הספר, כי יש שם ילדים שקיבלו את החיסון ויכולים להדביק אחרים. המערכת החיסונית שלה חלשה, ואנחנו לא יודעים מה יהיה".

לטענת אלה, אחת הבעיות הגדולות היא העובדה שלא התקבלו הנחיות מדויקות בנושא ממשרד הבריאות. "הרופאה שלנו אמרה שלא קיבלו הנחיות בינתיים, אבל שהילה יכולה להגיע לבית הספר ולשמור על היגיינה גבוהה - לשטוף ידיים במשך 20 שניות בכל פעם. אבל זה עדיין מדאיג אותי שתחלה במחלה. אני לא רוצה למנוע ממנה ללכת לבית הספר, זה לא נראה לי הגיוני", המשיכה האם. "יש המון ילדים שהם חולים אונקולוגיים, אי אפשר לבודד את הילדה אבל גם צריך למצוא פתרונות. יש לי חששות כבדים לשלוח אותה. היא כבר עברה מספיק".

פרופ' שי אשכנזי, מנהל מחלקת ילדים א' ומומחה למחלות זיהומיות במרכז שניידר לרפואת ילדים, ניסה להפיג מעט את החששות: "הרוב המכריע של הילדים עם מערכת חיסונית מוחלשת יכול ללכת לגן ולבית הספר ללא חשש, ובתנאי שקיבל כבר שלוש מנות של החיסון המומת", הוא מסביר. לדבריו, אצל מרבית החולים נשמר הזיכרון החיסוני שנוצר בעקבות החיסון שקיבלו בינקות, לפני שחלו, ואין בעיה שייחשפו לילדים שחוסנו אם יקפידו על היגיינה אישית.

יחד עם זאת, הדגיש פרופ' אשכנזי, ישנן שתי קבוצות יוצאות דופן: "חולים שעברו השתלת מוח עצם מאבדים את הזיכרון החיסוני, ולכן הם יכולים לבוא לבית הספר ולגן רק חצי שנה אחרי ההשתלה", הוא ציין. "ישנה גם קבוצה חריגה של ילדים שאינם יכולים לייצר נוגדנים, והם לא יקבלו את החיסון המומת נגד פוליו, וייאלצו להימנע ממגע עם ילדים שחוסנו".

נכתב ע"י mig;1070419:
אליבא דמשרד הבריאות - מתחסן,
להוציא מדוכאי חיסוניות (השתלות וכד')
כפי שפורט בחוברת משרד החינוך.

(זאת אומרת אין בעיה ליד נשים הרות, קשישים, תינוקות וכד')

אם כך מה העניין לחסן?

נכתב ע"י נחמי ווייס;1070646:
אם כך מה העניין לחסן?

העניין הוא, שכשמתחסנים אפשר לשלוט בהדבקה. כלומר, כל מי שיש לו בעיה חיסונית מתרחק למשך חודשיים מהמתחסנים, ואח"כ חוזר לחיים תקינים.
אם לא מתחסנים, הרי שבאופן תיאורטי, בעלי הכשלים החיסוניים צריכים להתרחק לחלוטין מאנשים אחרים, שמא הם נשאים של הנגיף וידביקו אותם, כיוון שכל ילד בארץ יכול להיות נשא של הנגיף.

לפני שיקפצו פה... לא אמרתי שזה קל, לבודד אנשים מהעולם לזמן כ"כ ארוך! אבל זוהי הסיבה.

נכתב ע"י בראש מילה;1070649:
העניין הוא, שכשמתחסנים אפשר לשלוט בהדבקה. כלומר, כל מי שיש לו בעיה חיסונית מתרחק למשך חודשיים מהמתחסנים, ואח"כ חוזר לחיים תקינים.
אם לא מתחסנים, הרי שבאופן תיאורטי, בעלי הכשלים החיסוניים צריכים להתרחק לחלוטין מאנשים אחרים, שמא הם נשאים של הנגיף וידביקו אותם, כיוון שכל ילד בארץ יכול להיות נשא של הנגיף.

לפני שיקפצו פה... לא אמרתי שזה קל, לבודד אנשים מהעולם לזמן כ"כ ארוך! אבל זוהי הסיבה.

ז"א שכל מי שיש לו כשל חיסוני בכל מקרה יצטרך להיות בידוד, כי גם אם בבית לא התחסנו השכן נשא אז הוא יכול להדבק.

על זה נאמ' "אוי לי מיצרי ואוי לי מיוצרי".

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה