עזרה מחפשים מידע על תעסוקה נתמכת דרך עלי שיח / שיח סוד

• הוסף לסימניות
באופן כללי חשוב שכל הורה ידע שכשהוא מגיע לפרק הזה של מעבר ילד עם מוגבלות ממסגרות חינוך למסגרות בוגרים שהפער הוא עצום ומטורף וזה לא משנה לאיפה הם יבחרו ללכת הם תמיד יתקלו בזה וזה פער שקיים בכל המגזרים ובכל סגנונות והמוסדות
וכדאי לדעת שהיום יש הרבה אופציות בעיקר לכאלה בעלי תפקוד גבוה ומעלה למענה ללא מסגרת וללא מחויבות ומוסד והרבה פעמיים זה רבה יותר מקצועי אבל שוב זה מתאים כהיום בעיקר לרמות התפקוד הגבוהות ביותר

• הוסף לסימניות
וכדאי לדעת שהיום יש הרבה אופציות בעיקר לכאלה בעלי תפקוד גבוה ומעלה למענה ללא מסגרת וללא מחויבות ומוסד והרבה פעמיים זה רבה יותר מקצועי אבל שוב זה מתאים כהיום בעיקר לרמות התפקוד הגבוהות ביותר
תודה.
תוכל לרשום כמה דוגמאות?

• הוסף לסימניות
להורים אין שום שליטה על זה. הם מאימים שאם לא תחתום על מרכז יום הילד שלך יצא מהבית ספר.
ולא הסכמנו והם אומרים הרווחה שהתפרוד נמוך והם לא יכולים לקחת אחראיות.
לי יש הקלטה שמעון לוי אומר לי תחתמי נקבל תקציב גבוה יותר ושתהיה איפה שהיא רוצה
תכלס חתמתי (אימו שאם לא הם מעיפים אותה)
הם מקבלים תקציב ענק, היא לא במרכז יום.
רק שלא הודיעו לי שהמחיר שאני משלמת גם עולה פי 2.
זה נכון ולא נכון יש גישה היום בהרבה מקומות להוריד רמה דווקא לאו בגלל תקציב יותר בגלל שקט תעשייתי ובאמת היום ברוב המסגרות לבוגרים בכל הארץ המענה מאוד חלש וקשה אבל יש כאלו שמאוד משתדלים
אבל בדרך כלל ההורים גם הם אלו שמשתפים פעולה אם הורה יסרב או ידחוף נגד זה לא יקרה

• הוסף לסימניות
תודה.
תוכל לרשום כמה דוגמאות?
ילד /בחור שהתפקוד שלו הוא ברמה גבוהה ממש והא עצמאי ברוב תפקודי החיים משתמש בטלפון וכו' יש תמיד אפשרות שההורים הם אלו שימצאו לו מקום עבודה בסיבת הבית וזה בתנאי שהם יוכלו לתת לו מענה ישנם מסגרות של מועדוניות (אם אתם בבית שמש יש מסגרות של עזרת אחים ושל אקי"ם לדתיים וחרדיים אני חושב ששי עוד מסגרת ברמה ב' אני יכול לברר אם זה מעניין אתכם ) שהם נותנים מענה של חברה וחוגים וכו'
אם הבחור כן צריך עזרה וליווי בשילוב בתעסוקה וכדו' ולהורים יש פחות פניות לעשות את זה תמיד יותר מומלץ ללכת על מסגרת שנותנת מענה אבל באמת לא כל מסגרת שמשווקת שיש לה שילוב בתעסוקה וכדו' באמת עושה את זה בצורה נכונה
ראי בהודעה הבאה פירוט והסבר יותר רחב למה שהתכוונתי

• הוסף לסימניות
להורים אין שום שליטה על זה. הם מאימים שאם לא תחתום על מרכז יום הילד שלך יצא מהבית ספר.
ולא הסכמנו והם אומרים הרווחה שהתפרוד נמוך והם לא יכולים לקחת אחראיות.
לי יש הקלטה שמעון לוי אומר לי תחתמי נקבל תקציב גבוה יותר ושתהיה איפה שהיא רוצה
תכלס חתמתי (אימו שאם לא הם מעיפים אותה)
הם מקבלים תקציב ענק, היא לא במרכז יום.
רק שלא הודיעו לי שהמחיר שאני משלמת גם עולה פי 2.
בכמה מילים ברוכה הבאה לשיח סוד!

• הוסף לסימניות
אני רוצה לבאר ולהסביר כמה נקודות מזווית שלי שהיא שונה קצת ממה שנכתב פה עד עכשיו בתקווה שהיא תהיה לעזר
מה שאני כותב הוא על דעת עצמי ואל מיצג אף מסגרת או מוסד כלשהו
כל מי שנפגש עם מוסדות לבוגרים חינוך מיוחד יודע שיש פער עצום ברמה מטורפת בין צורה ההתנהלות של מוסדות חינוך מיוחד לגיל הצעיר (3-19 ) לבין המוסדות לגיל המבוגר יותר מגיל 20 ומעלה זה מתבטא בכול תחומי העניין בסגנון הצוות במקצועיות במיקומי המבנה ובאבזור במענה הטיפולי והרגשי וכו' וכו' יש מוסדות שזה ממש פער של שמים וארץ ויש קצת פחות כולם אבל יש הבדל גדול
ההבדל הזה נובע ב90 % בתקצוב חסר ולקוי של המדינה היקרה והיפה שלנו שבנושא הזה של בוגרים בעלי צרכים מיוחדים היא נשארה כמו מדינת עולם שלישי בהרבה נושאים ותחומים
רק לשם השוואה ודוג'
איש צוות שמלמד ילד חינוך מיוחד המדינה דורשת תואר בחינוך מיוחד או משהו דומה ומקבלים תקצוב של בין 60 -90 ש"ח לשעה מה שמאפשר למנהל/ת מסגרת להביא ולגייס צוות מקצועי ולעניין שלמד והתמקצע בנושאים הרלוונטיים וגם אם ראש על הכתפיים
במסגרות רווחה המדינה מתקצבת 35 ש"ח בלבד לאיש צוות לשעה כן זה לא בדיחה זה אמתי לחלוטין בשנה וחצי האחרונה חל שינוי מסוים וישנם כאלו שמקבלים באזור ה40 מהמדינה או טיפה יותר מה שאומר שההנהלה גם צריכה להוסיף כסף מעצמה כדי לאנשים יסכימו לעבוד אצלם וגם היכולת שלהם לגייס אנשים לעניין ומבינים בתחום היא קשה מאוד מה שגורם להמון המון תחלופה של צוות או צוות לא מקצועי בעליל שמשפיע ישרות על התפקוד וההתנהלות של המוסד והמענה שהתלמידים /תלמידות מקבלים
וכן ישנם עוד פערים גדולים מאוד בכל הנושא של תקצוב ציוד חדרי ספח צוות מקצועי כמו מרפ"ב וקל"ת צוות רגשי וכו'
הדבר הזה גורם ומשפיע ישירות שכל המוסדות של בוגרים בעלי צרכים מיוחדים מתנהלים בצורה מורכבת ומאכזבת יותר ונותנים פחות מענה מקצועי לא משנה איזה מסגרת ואיזה עמותה כל אחת תבחר במה היא מורידה ובמה היא מעלה על חשבון משהו אחר
אוטומטי גם המוסדות לא יכולים לתת על פי רוב להורים את המענה המדויק שהורה רוצה כי הורה שמגיע ממסגרת חינוך ועד היום הבן שלו קיבל ליווי צמוד ומענה מקצועי והיה לו בכיתה 7 ילדים עם מורה ו2 סייעות ושעיתים בשבוע של ליווי פרטני של מרפ"ב וקל,ת צריך להבין שבמסגרת בוגרים זה פשוט לא קיים לא כמעט ולא דומה בכלל יהיה לו קבוצה של 8-10 בחורים אם מדריך אחד שגם הוא לא למד בחיים חינוך מיוחד ויתכן נפל אתמול מהכולל או בכלל עד עכשיו עבד בסופר ואולי גם יהיה לו סייע לחצי יום לא מדבר על כך שהוא יקבל סה"כ שעה וחצי שבועית של מרפ"ב לאר לפרטני רק לליווי כללי בקבוצה לא מעבר לכך והיכולת שלו לקדם את הבן שלהם כמו ושהם שואפים וכמו שהם קיבלו עד היום פשוט לא אפשרית ומי שמבטיח להורים אחרת בפגישות הוא פשוט שקרן כי זה לא מציאותי בעליל
יש בציבור החילוני כמה מסגרות ששינו כיון ולכו להיות כמו בני חסות של גופים אחרים במדינה כמו שלווה ואקים שמתחברים לצה"ל וכדו' שאז הכול מתנהל אחרת אבל לא ב100 %
אני לא מכיר את מה שהגב' למעלה אומרת שאיימו אליה בשיח סוד וכדו' אני מכיר הרבה מאוד מנהלים בשיח סוד ואני לא חושב שמישהו שם מאיים אם לא ואם כן מה גם שהיא אומרת שהיא שילמה פי 2 על מסגרות לבוגרים וזה מוזר לי לא ידוע לי שבמסגרות לבוגרים משלמים סכום כלשהו רוב רובו של הסכום הולך דרך העיירה ורק סכום ממש קטן הולך לצרכי המסגרת מההורים ומדובר על סכומים ממש קטנים של כמה עשרות בודדות בחודש
יש כן משוה שמעדיפים לשכנע הורים לשלוח למרכז יום ולא למסגרות תעסוקה מסיבה פשוטה כי במרכז יום יש להם הרבה יותר תקינה של צוות לעומת תעסוקה והרבה יותר מענה של מקצועי לעומת תעסוקה שאין שם באמת שום דבר שום כלום מה גם שתעסוקה של בוגרים זה לא תעסוקה של בחורים צעירים ורב רובם של בחורים שהתנסו בתעסוקה בשוק החופשי בתור צעירים במסגרות החינוך לא באמת מתאימים לתעסוקה של בוגרים ולהכניס מישהו למסגרת גבוהה ואז להוריד רמה זה הרבה יותר קשה לעומת להכניס למסגרת נמוכה ואז אם רואים שהוא גבוה מעלים למשהו יותר גבוה ומקדם
אני עצמי נחשפתי עשרות פעמיים לכך שהורים בטוחים על הבן /בת שלהם משהו אחד ודורשים את זה בכל תוקף ובשטח בפועל משוה אחר לגמרי נמוך בכמה וכמה רמות ממה שהם הסבירו ותיארו כך שלפעמים זה עושה רושם להורים שמישהו מתנכל ורוצה להוריד את הילד שלהם אבל מה לעשות שעל פי רוב יש צוות מקצועי עם ניסיון שמכיר את שני צדדי המטבע בעוד שההורים לא תמיד מכירים את הצד השני
מקווה שזה מספיק ארוך אבל גם מספיק מסביר אשמח להסביר עוד
ניתן גם לפנות בהודעה פרטית

• הוסף לסימניות
אני עובדת במרכז יום לבנות
משקיעים את הנשמה בשביל שהבנות לא תדרדרנה
אבל יש מחסור בכוח אדם בכללי
ובתקציבים כך שהכל מוגבל מאד.

• הוסף לסימניות
שלום וברכה,
מנסה לארגן קבוצה של 5-6 בחורים לתעסוקה נתמכת בגילאי 21 ומעלה.
תעסוקה נתמכת בשוק החופשי בליווי מקצועי, באזור ירושלים והסביבה.
הצוות המקצועי כבר קיים בארגון, מחפשים לפתוח קבוצה חדשה במקום.
מי שמכיר בחור המחפש מסגרת, יכול לפנות למייל:
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה