כללי מחפשי עבודה - לטובתכם היכנסו

• הוסף לסימניות
במסגרת חיפושי אחר עובדת, קיבלתי פניות רבות שמתוכן הסקתי כמה מסקנות. לטובתכם - מחפשי העבודה.

א. אם מבקשים קורות חיים לכתובת X אל תשלחו באישי, טוב?
ב. על כל משרה יש עשרות קופצים, למה את/ה חושב/ת שמעסיק יטרח לחזור להודעה מסוג כזה: "אני מנקה / גרפיקאית/ נהג פצצה. צור איתי קשר וכו'"? הוא ביקש קורות חיים, נכון? תן לו להחליט על סמך הנתונים עד כמה שאתה פצצה בשבילו. אין לו עניין לחזור לכל מי שמשוכנע במוכשרותו. הוכחות, רבותי, הוכחות!
ג. תעשו טובה (הפעם אישית, נטו לאולי-מעסיק שלכם) ואל תשלחו קבצים כבדים. לפעמים צריך לחכות 7 ואפילו 10 דקות עד שהקובץ מואיל בטובו להיפתח. אני אדם טוב. למה לעשות לי את זה? (חוצמזה שאני עלול להתייאש באמצע ולעבור למועמד הבא)
ד. בדרך כלל אם מחפשים גרפיקאית, אין הכוונה למהנדסת תוכנה או לסופרת, מוכשרות ככל שתהיינה. לכן, אם את רואה מודעה המבקשת קורות חיים עבור גרפיקאית, ואת פצצה בתחום הנקיון, אל תשלחי את קורות החיים שלך. חבל על הזמן.
ה. הקפידו, שוב לטובתכם, על כתב ברור ונקי (כן, גם בפונטים ממוחשבים יש כאלו)
על ריווח מספיק והדגשה נעימה של כותרות. זה כן משחד!

חוץ מכל אלו - אתם דווקא יחסית בסדר.
icon12.gif

שתהיה לכולנו הרבה הצלחה וסיעתא דשמיא!

• הוסף לסימניות
נזכרתי במנהל ההוא שקיבלת 500 קורות חיים, אז הוא אמר למזכיר שלו, שיתן לו את 30 העליונים, ואת השאר שיזרוק לזבל.
המזכיר שאל אותו למה?
הוא ענה: אני לא רוצה אנשים בלי מזל....

• הוסף לסימניות
באמת, אולי תעלו פה טיפים איך להרשים עם הקורות חיים?
מה גורם למעסיק לקחת קו"ח זה או אחר ע"פ אחרים?
מה גורם הסינון הראשוני?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בי;324619:
במסגרת חיפושי אחר עובדת, קיבלתי פניות רבות שמתוכן הסקתי כמה מסקנות. לטובתכם - מחפשי העבודה.

א. אם מבקשים קורות חיים לכתובת X אל תשלחו באישי, טוב?
ב. על כל משרה יש עשרות קופצים, למה את/ה חושב/ת שמעסיק יטרח לחזור להודעה מסוג כזה: "אני מנקה / גרפיקאית/ נהג פצצה. צור איתי קשר וכו'"? הוא ביקש קורות חיים, נכון? תן לו להחליט על סמך הנתונים עד כמה שאתה פצצה בשבילו. אין לו עניין לחזור לכל מי שמשוכנע במוכשרותו. הוכחות, רבותי, הוכחות!
ג. תעשו טובה (הפעם אישית, נטו לאולי-מעסיק שלכם) ואל תשלחו קבצים כבדים. לפעמים צריך לחכות 7 ואפילו 10 דקות עד שהקובץ מואיל בטובו להיפתח. אני אדם טוב. למה לעשות לי את זה? (חוצמזה שאני עלול להתייאש באמצע ולעבור למועמד הבא)
ד. בדרך כלל אם מחפשים גרפיקאית, אין הכוונה למהנדסת תוכנה או לסופרת, מוכשרות ככל שתהיינה. לכן, אם את רואה מודעה המבקשת קורות חיים עבור גרפיקאית, ואת פצצה בתחום הנקיון, אל תשלחי את קורות החיים שלך. חבל על הזמן.
ה. הקפידו, שוב לטובתכם, על כתב ברור ונקי (כן, גם בפונטים ממוחשבים יש כאלו)
על ריווח מספיק והדגשה נעימה של כותרות. זה כן משחד!

חוץ מכל אלו - אתם דווקא יחסית בסדר.
icon12.gif

שתהיה לכולנו הרבה הצלחה וסיעתא דשמיא!

סגנון ההודעה עושה רושם שבסוף לא מצאת - -

• הוסף לסימניות
בשביל זה הקמתי אתר של תיק עבודות, שאני שולחת לינק ממנו ללקוח
אלא אם כן הוא מבקש משהו אחר שלא היה לי זמן להעלות לאתר.

• הוסף לסימניות
והעיקר תפילות...
הודאה על העבר - ובקשה על עתיד.

• הוסף לסימניות
בי, כמה שאת צודקת...

אוסיף שהודעות מסוג "בהמשך להודעתכם ב... צרו עמנו קשר לקבלת פרטים נוספים", נא לא לשלוח...
באיזו שהיא נקודה נגמר גם טוב הלב כדי שננסה להיות נביאים עבור כוונותכם ולכן היו עניניים וציינו את כל הכישורים שלכם ולא ברמזים.

בקורות חיים אני מצפה לראות את הנושאים הבאים בצורה מסודרת ותמציתית:
  • פרטים אישיים: שם משפחה ושם פרטי, כתובת ועיר, ת.לידה, מ.ז., טלפונים ומייל
  • מצב משפחתי
  • התמחויות ותעודות
  • נסיון תעסוקתי בסדר יורד
  • השכלה בסדר יורד
  • תוכנות(רק שמות)
  • פרויקטים: שם, תאריך, מטרה ומוסד
  • כישורים נוספים (לא מועתקים משל החברים) וכן צבא ורשיון רכב
  • המלצות: שם, טלפון ומהות הקשר(מורה, מעסיק ב... וכד')
ואפשר עוד בקשה קטנה? לא לשלוח קו"ח להודעה שנכתבה בעבר הרחוק.

בהצלחה לכולם!

• הוסף לסימניות
איך להיות יהודי טוב (מענטש) ולעודד את רוחם של מבקשי עבודה.

א. לא לספר להם כמה הם מטריחים אותך בכך שהם שלחו קורות חיים לאישי ולא למייל.

ב. להתייחס בכבוד ובסבלנות גם לאנשים המתמודדים למשרה שאינם מוכשרים אליה.

ג. לגלות אורך רוח גם כאשר קורות החיים שוקלות יותר מ2 מ"ב.

ד. ע"ע ב.

ה. לנסות להתייחס באובייקטיביות לנתונים של המועמד אפילו אם הוא מגלה אוזלת יד בעיצוב מסמך קורות חייו.

והכי חשוב: להימנע מלדכא את רוחם של מבקשי העבודה ע"י הענקת התחושה שהם טרחנים הגוזלים את זמנך החשוב. שהרי ככלות הכל, גלגל סובב בעולם, ויום אחד גם אתה עשוי למצוא את עצמך במעמדם. ואז, כמה מדכדך יהיה לגלות שלא זו בלבד שאינך מתאים למשרה, אלא שאתה למעשה נודניק, ומוטב אם לא היית מנסה את מזלך בכלל.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
ועוד דבר לגבי המעסיקים-
אל תהיו כמו אותו אחד שכשענה לי , דיבר במהירות של טורנדו, וכשאמרתי לו שאני מסביבות ירושלים (בזמנו), והוא מב"ב, פשוט ניתק לי את השיחה.. יתכן שאמר משפט קצרצר אבל הוא ניתק את השיחה ממש בשיא המהירות.. :cool: (לא הספקתי לומר "שלוך עליך רבי"..)
הייתי בשוק!

• הוסף לסימניות
והכי חשוב: להימנע מלדכא את רוחם של מבקשי העבודה ע"י הענקת התחושה שהם טרחנים הגוזלים את זמנך החשוב.
אני מצטערת שכך התרשמתם מכוונותי.
כל כוונתי היא להיות יהודי טוב (מענטש) ולעזור ליהודים כמוני למצוא עבודה, או לפחות לא לעשות צחוק מעצמם בעת שהם מחפשים אותה.
לא הגבתי לאף אחד מהמועמדים בצורה פוגעת, כי אין לי עניין לחנכם באופן אישי. אבל חשוב ש... ראו לעיל (איני חוזרת בי מההודעה הראשונה)

• הוסף לסימניות
אני גם חושבת שלא היה מזיק למעסיקים גם לכתוב לשולחי האינפורמציה וקורות החיים תשובה קצרצרה - קיבלנו תודה, ניצור קשר אם... וכו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;325920:
אני גם חושבת שלא היה מזיק למעסיקים גם לכתוב לשולחי האינפורמציה וקורות החיים תשובה קצרצרה - קיבלנו תודה, ניצור קשר אם... וכו.

כל כך נכון שזה עצוב...

• הוסף לסימניות
ממליץ לכולם לזכור ש...
כשאתה מחפש עבודה - הוא מחפש עובד, ואל כן, אל תתן לו את ההרגשה שאתה זקוק לעבודה יותר מאשר הוא זקוק לך.
שאתה מחפש עבודה - לא עבדות.
שאתה מחפש עבודה שמאחוריה עומד מעביד בנאדם.
שבחיפוש עבודה - כדאי גם לבדוק היטב את מקום העבודה אם הוא מתאים לך בכלל... או שאולי כדאי שתדחה את בקשת המעביד העתידי.....
שאתה מחפש עבודה - אולם את הכסף שתקבל בעבורה תקבל בזכות ולא בחסד של אף אחד.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
<TABLE class=tborder style="BORDER-TOP-WIDTH: 0px" cellSpacing=1 cellPadding=8 width="100%" align=center border=0><TBODY><TR title="הודעה 325972" vAlign=top><TD class=alt2 align=middle width=125>אוהב0ישראל</TD><TD class=alt1>ממליץ לכולם לזכור ש...
כשאתה מחפש עבודה - הוא מחפש עובד, ואל כן, אל תתן לו את ההרגשה שאתה זקוק לעבודה יותר מאשר הוא זקוק לך.
שאתה מחפש עבודה - לא עבדות.
שאתה מחפש עבודה שמאחוריה עומד מעביד בנאדם.
שבחיפוש עבודה - כדאי גם לבדוק היטב את מקום העבודה אם הוא מתאים לך בכלל... או שאולי כדאי שתדחה את בקשת המעביד העתידי.....
שאתה מחפש עבודה - אולם את הכסף שתקבל בעבורה תקבל בזכות ולא בחסד של אף אחד.

</TD></TR></TBODY></TABLE>

כשאתה מחפש עבודה תזכור שהוא לא המפרנס שלך-
הוא רק השליח! (ואם לא יהיה הוא יבוא שליח אחר...)

• הוסף לסימניות
ובמסגרת הבקשות למחפשי העובדים, יש לי עוד המלצה אחת.
תעשו טובה ותכתבו במודעת הדרושים איזה מילה שתיים בכיוון, משהו יותר מ'דרוש גרפיקאי, קו"ח לפקס וכו''. אין שום צדק והגינות שאני יתן לך את כל הפרטים המלאים שלי, כולל כל קורות חיי הסוערים, ואתה לא תנדב לי אפילו פירור של מידע עליך.
בפעם הבאה תכתבו: 'הוצאת ספרים מחפשת גרפיקאי/ת' או לחילופין 'למכון תורני דרוש עורך לעריכה לשונית'. והמקום ימלא את חסרונכם וישלם לכם את מה ששלמתם להוסיף שלש מילים במודעת הלוח.

• הוסף לסימניות
קבלתי פעם מגנט למקרר (כשיצאתי לשוק העבודה) ובו המשפט הבא :
"בוס יכול לתת עבודה, בוס אינו יכול לתת פרנסה..."
המשפט החכם הזה עזר לי מאד בשעתו, ואם תבינו כמה שהוא נכון, הוא יועיל גם לכם בעז"ה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה