עזרה מחפשת חומר: משפטים, אמרות, ציטוטים, סיפורים על הנושא: הכרת הטוב

• הוסף לסימניות
כל דבר יעזור לי.
ציטוטים מהמקורות.
סיפורים ידועים,
משפטים מעצימים בנושא.

כל דבר שמתקשר להכרת הטוב.

הן בצד החיובי - כמה אני מרוויחה מזה.

הן בצד של: בור ששתית ממנו מים - אל תזרוק בו אבן.
וכדו'.

תודה רבה.

• הוסף לסימניות
"האדם לא נברא אלא להועיל לאחרינא" אבא של ר"ח מוואלזין אמר לו את זה מאות ואלפי פעמים
וממילא זה לא רק בגדר הכרת הטוב אלא בגדר חיוב ממש שמגיע עוד לפני השלב של הכרת הטוב

הכרת הטוב זה כבר שלב שני והרבה יותר מובן

החיוב של הכרת הטוב הוא אפילו לדומם-משה לא הכה בעפר וביאור רק בגלל שהצילו אותו(התיבה ,והמצרי)
והרעיון מסבירים המפרשים שהכרת הטוב העניין הוא לא רק לעשות לשני טוב
אלא מצד המידות של האדם עצמו-שיתנהג בגנטלמניות כלומר הכרת הטוב הוא עניין פרטי

"כל הכופר בטובתו של חבירו בסוף כופר בטובתו של מקום"(לא זוכר את הציטטה המדוייקת)

• הוסף לסימניות
כל דבר יעזור לי.
ציטוטים מהמקורות.
סיפורים ידועים,
משפטים מעצימים בנושא.

כל דבר שמתקשר להכרת הטוב.

הן בצד החיובי - כמה אני מרוויחה מזה.

הן בצד של: בור ששתית ממנו מים - אל תזרוק בו אבן.
וכדו'.

תודה רבה.

הייתי ממליץ לאמץ את המשפט הבא.
בוראי! עזור נא לי לזכור לעולם את כל אשר קיבלתי מאחרים, ולשכוח מלבי מה את מה שהענקתי!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה