דרוש מידע מחפשת ילדים להורים שעברו ניתוח החלפת מפרק ברך ע"י רובוט? המלצות? זמן החלמה?

• הוסף לסימניות
קרוב משפחה שלנו עבר את הניתוח וההחלמה ארוכה (כבר שלושה חודשים לא חוזר לעצמו)
אנחנו מאד רוצים שאמא שלי תעבור אותו גם ובגלל הקרוב משפחה היא מפחדת.
אנחנו רוצים לתמוך אבל גם אנחנו בעלי משפחות ויהיה קשה להיות צמוד לעזרה חודשים שלימים
מצד שני הבנו שהרוב עוברים את הניתוח בקלות והחלמה מהירה.
אשמח לשמוע את כל הדעות של מי שההורים שלו או קרוב משפחה עבר ניתוח זה.

• הוסף לסימניות
@הדקלים
סבתא שלי החליפה את שני הברכיים, כל פעם ברך אחת.
א"א לאמר שההחלמה מהירה ופשוטה.
ראשית היא הייתה כמה שבועות בשיקום.
ואח"כ בבית, לקח לה עוד חודש+ אבל היא טיפוס שלא יכול לשבת
אז מההתחלה היא נלחמה לחזור לעצמה.
ויש עבודה לא פשוטה של פיזיותרפיה עם כאבים.
בשבועות הראשונים בבבית היא נצרכה לעזרה צמודה ובהמשך היא הסתדרה לבד.

מקווה שעזרתי.

• הוסף לסימניות
@הדקלים
סבתא שלי החליפה את שני הברכיים, כל פעם ברך אחת.
א"א לאמר שההחלמה מהירה ופשוטה.
ראשית היא הייתה כמה שבועות בשיקום.
ואח"כ בבית, לקח לה עוד חודש+ אבל היא טיפוס שלא יכול לשבת
אז מההתחלה היא נלחמה לחזור לעצמה.
ויש עבודה לא פשוטה של פיזיותרפיה עם כאבים.
בשבועות הראשונים בבבית היא נצרכה לעזרה צמודה ובהמשך היא הסתדרה לבד.

מקווה שעזרתי.
תודה מאד על התגובה
האם זה היה ניתוח רובוטי? או החלפה רגילה?

• הוסף לסימניות
@הדקלים מנסיון בתחום גם מהצד של בת להורה שעבר ניתוח החלפת ברך וגם מהצד הרפואי בעניין, יכולה לכתוב לך לגבי הניתוח עצמו שזמן ההחלמה משתנה מאדם לאדם ומחומרת המצב וגם מהמוטיבציה.
אצלנו לדוגמא אבא שלי מאוד מאוד השקיע בפיזיוטרפיה ולא ויתר לעצמו והשיפור עצום ממש. מצד שני מכירה חברה שאמא שלה גם במשקל גבוה וגם לא מתאמצת להשקיע בפיזיוטרפיה והמצב שלה ממש לא השתפר. היא סובלת מאוד.
בנוסף, אחרי בדיקה של כמה רופאים, פחות ממליצים על הרובוטי (מדברת על 3 רופאים בכירים שמתנגדים לרובוטי) אין מספיק הוכחות שהוא אכן עוזר יותר להחלמה מהניתוח הרגיל אלא להיפך.
(מה גם שעד כמה שידוע לי, קופ"ח לא מכסה את הניתוח הרובוטי אלא רק ביטוח בריאות פרטי)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה