עזרה מחפשת מקור לדברים הללו במכתב מאליהו

• הוסף לסימניות
"הכרת הטוב פירושה: אני מחזיר את עצמי ואת כל אשר לי וכל רצונותיי ותקוותיי, את הכול ממש אני תולש ועוקר ממני ומחזיר לו, למען הביע לו את הכרתי על כל טובותיו. זאת היא תודה, קורבן תודה, כי אין אפשרות לתודה אם איננה באה בתורת קורבן, וקרבן היינו הקרבת עצמו, הקרבת הלב וכל אשר לו, רק קרבן כזה מתקבל למעלה".[1]
אני לא מצליחה למצוא, והמקור המובא לי הוא זה:

[1] הרב אליהו אליעזר דסלר (תשמ"ד), מכתב מאליהו, ירושלים: הוצאת ספרייתי, חלק ד, עמ' 345.

• הוסף לסימניות
"הכרת הטוב פירושה: אני מחזיר את עצמי ואת כל אשר לי וכל רצונותיי ותקוותיי, את הכול ממש אני תולש ועוקר ממני ומחזיר לו, למען הביע לו את הכרתי על כל טובותיו. זאת היא תודה, קורבן תודה, כי אין אפשרות לתודה אם איננה באה בתורת קורבן, וקרבן היינו הקרבת עצמו, הקרבת הלב וכל אשר לו, רק קרבן כזה מתקבל למעלה".[1]
אני לא מצליחה למצוא, והמקור המובא לי הוא זה:

[1] הרב אליהו אליעזר דסלר (תשמ"ד), מכתב מאליהו, ירושלים: הוצאת ספרייתי, חלק ד, עמ' 345.
השאלה מה המקור של הרב דסלר?

• הוסף לסימניות
השאלה מה המקור של הרב דסלר?
למה הרב דסלר עצמו לא מספיק?!
לדעתי זה כהמשך למה שכתב בענין זה שהאהבה היא תולדת נתינה וא"כ יקשה מה שייך כביכול לאהוב את הקב"ה שהרי אין אנו נותנים לו כלום והוא אינו מקבל מאיתנו כלום ועל כך אמר בזה שאנו מחויבים לו בהכרת הטוב ואנו נותנים לו את קורבנתינו וזה כאילו אנו הנותנים את עצמנו והקב"ה כביכול מקבל וכמו דנתינה שמולידה אהבה הויא דווקא בנתינה כזו שמגיע מרצון אמיתי וללא שום רצון אחר כן אף הקורבנות שאנו נותנים שנחדבים כעין הכרת הטוב צריכים שיהיו מהלב והקרבת עצמו.
הפסוק במשלי (כ"א, כ"ז) אומר: "זֶבַח רְשָׁעִים תּוֹעֵבָה, אַף כִּי בְזִמָּה יְבִיאֶנּוּ".אולם להלכה ברור שמועיל להקריב גם בלי רצון אמיתי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה