מחפשת מתכון טוב לדג פורל

• הוסף לסימניות
יש למשהו להציע?

• הוסף לסימניות
דג הטרוטה [פורל] טעים מאד כשאופים אותו שלם.
אני ממלאת אותו בפרוסות תפוחי עץ, ומבשלת אותו ברוטב של תפוחי עץ עם ליקר כלשהו.
מזמן שלא הכנתי ואני כבר לא זוכרת מה עוד שמתי עליו.

• הוסף לסימניות
יש לי פילה טרי, יש הצעות נוספות?

• הוסף לסימניות
קלאסי וטעים:
מערבבים בקערה שמן זית מיץ לימון 1-2 שיני שום כתושות פטרוזיליה קצוצה(או כל ירק אחר שאוהבים) ו2 כפות יין לבן.
מפזרים על כל נתח מלח ופלפל שחור מורחים מעל את התערובת ואופים 15 ד' מכוסה, ועוד 5 ד' ללא כיסוי בחום של 180מ'

• הוסף לסימניות
מתכון מעולה לפילה (גם לא לפילה)של כמעט כל דג:
שמים בסיר שטוח ורחב / מחבת קרה
מעט שמן, כף פפריקה, חצי כפית כמון, שום כתוש, ומעט רסק
מבשלים היטב! (שהרסק לא יהיה חמוץ) ניתן להוסיף כל פעם מעט מים ולהמשיך לבשל כ-15 דק'.
להוסיף עוד מעט מים , כשמגיע לרתיחה להוסיף את הדגים ולשים מעליהם עם כף מהרוטב. לכסות את הסיר ולבשל....לקראת סוף הבישול לסחוט מעל חצי לימון.

יוצא מעולה.
בתאבון!!

• הוסף לסימניות
אפשר גם למרוח מעל תבלין קארי ולזרות מלח,
אמא שלי שמה תבלין שהוא קצת דומה שמביאים לה מחו"ל שמתאים לעוד דברים שנקרא lemon grass אבל בשביל פורל (שהיא אגב מכינה כל שבוע) זה פשוט מושלם!
חוצמיזה היא שמה על הפלטה לפני שבת (מספיק זמן לפני כדי שלא תהיה בעיה הלכתית) ועד הסעודה זה מוכן בדיוק, לא יבש ולא נא.

• הוסף לסימניות
את יודעת, חשבתי שיכול להיות מדהים לפורל, לגלגל אותו שלם בתוך ביצה עם מלח, ואחר כך לגלגל בתוך פירורי אגוזים ולטגן קצת ואחר כך לאפות עם תפוחי עץ במילוי בתוך הבטן, וקצת רוטב בראנדי מלמעלה.
זהו, אני חושבת שזה יכול לצאת מדהים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;868821:
את יודעת, חשבתי שיכול להיות מדהים לפורל, לגלגל אותו שלם בתוך ביצה עם מלח, ואחר כך לגלגל בתוך פירורי אגוזים ולטגן קצת ואחר כך לאפות עם תפוחי עץ במילוי בתוך הבטן, וקצת רוטב בראנדי מלמעלה.
זהו, אני חושבת שזה יכול לצאת מדהים.

תמנתי, מזמינה אותי לשבת?:rolleyes:

• הוסף לסימניות
לא כדאי לך. מזמן שאני לא קונה פורל. מסתפקת בסול הזול והטעיםםםםםםםםם
אבל אם תתעקשי, בוודאי שאקבל אותך

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה