מידע שימושי מחפשת מתכון טוב לפבלובה ....

• הוסף לסימניות
יש עוגה\מוס בשם פבלובה , הייתי שמחה לקבל מתכון
מדויק שלו , ואם אפשר גם תמונות ...

נ.ב. האם המתכון מתאים ליום הולדת?

• הוסף לסימניות
הפבלובה היא עוגת מרנג- טבעת מרנג שממלאים אותה בכל מיני. אפשר במוס, אפשר בקרם פטיסייר ופירות. ראיתי גם פבלובות ממולאות בגלידה.

האם מתאים ליום הולדת? ענין של טעם וסגנון.

אם בכל זאת את רוצה אז הנה מתכון:
מתכון פבלובה עם קרם פטיסייר ופירות

לפבלובה:
5 חלבונים
1.5 כוסות סוכר
קמצוץ מלח
3 טיפות מיץ לימון
2 כפות קורנפלור
4 כפות שקדים טחונים [אפשר בלי]

מקציפים חלבונים עם מלח עד לקבלת קצץ קל. מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציץ עד שמתקבל קצף קשה. מוסיפים מיץ לימון, קורנפלור ושקדים טחונים. טורפים פנימה בתנועות סיבוביות בעזרת מרית כדי שהקצף לא ידבר.
מעבירים לשקית זילוף.

מזלפים 12 עיגולים בצורה של שבלול ואח"כ עולים בשולי השבלול 2-3 סיבובים עד לקבלת מעין קערות קצף.
אפשר להבין פבלובה גדולה במקום אישיות אבל היא הרבה פחות יפה.
לחילופין- אפשר להכין פבלובה מלבנית גדולה- משרטטים מלבן על ניר אפיה, הופכים את ניר האפיה ומזלפים קוים לרוחב עד למילוי המלבן. אח"כ מזלפים כוכבים גדולים בשולי המלבן עד לקבלת מעין קערה מלבנית.
אופים בתנור שחומם מראש ל 90 מעלות כשעתיים וחצי עד שהפבלובות יבשות ומתנתקות בקלות מניר האפיה. אם הפבלובה לא מתנתקת מניר האפיה בקלות- היא לא מוכנה!

מכינים קרם פטיסייר:
1 כוס + 1 כף חלב [חלב סויה לגרסה פרווה- יוצא מעולה]
20 גרם מרגרינה
1/2 מקל וניל [או 2 שקיות סוכר וניל]
1/3 כוס סוכר
3 חלמונים
3 כפות קורנפלור

בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב, מרגרינה, וניל ומחצית מכמות הסוכר.
בקערה נפרדת טורפים חלמונים, את הסוכר הנותר ואת הקורנפלור עד שמתקבלת בלילה חלקה.
מאחדים את הנוזל ואת תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב. מעבירים את כל הבלילה לסיר ומבשלים כדקה עד להסמכה. מתקבל מעין פודינג.
אחרי שהקרם מצטנן, מעבירים לשקית זילוף ומזלפים בקערות המרנג.

מקשטים בפירות:
לוקחים מגוון פירות העונה [ענבים, קוביות שזיף, אפרסק, נקטרינה, פטל קפוא, דובדבנים, קרמבולה, פסיפלורה, וכדומה] ומקשטים מעל הקרם. אפשר למלא ממש הרבה או לשים רק 2-3 פירות לקישוט.
מגישים מיד לאחר הקישוט בפירות [את היתר ניתן להכין קודם] מכיון שהפירות מוציאים צבע על הקרם ואז זה לא כל כך יפה.

לעוגה גדולה מזלפים עיגול גדול ושוליים כמו בקטנים. האפיה כמובן ארוכה הרבה יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;2088465:
הפבלובה היא עוגת מרנג- טבעת מרנג שממלאים אותה בכל מיני. אפשר במוס, אפשר בקרם פטיסייר ופירות. ראיתי גם פבלובות ממולאות בגלידה.

בקר ,טעמת את זה ? טעים?
איזה טעם יוצא לזה בערך?
טנקסס.
אהה ואם יש לך מתכון אז יאאלהה תכתבי לי אותו ..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פלאפונית;2088470:
בקר ,טעמת את זה ? טעים?
איזה טעם יוצא לזה בערך?
טנקסס.
אהה ואם יש לך מתכון אז יאאלהה תכתבי לי אותו ..

מתכון העליתי לך בהודעה למעלה.
טעים? ענין של טעם. קצת על הצד המתוק. אבל אם משתמשים בפירות חמצמצים אז המתיקות מתאזנת. במתכונים של פסח הבאתי פבלובות עם מגוון מילויים.

אם את רוצה עוגה טובה ליום הולדת אז יש לי מתכון פצצה של עוגת אגוזים עם קרם בטעם קפה וגנאש. טעים מאוד.

• הוסף לסימניות
הטעם דומה לטעם של נשיקת מרנג

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;2088465:

אם בכל זאת את רוצה אז הנה מתכון:
מתכון פבלובה עם קרם פטיסייר ופירות

לפבלובה:
5 חלבונים
1.5 כוסות סוכר
קמצוץ מלח
3 טיפות מיץ לימון
2 כפות קורנפלור
4 כפות שקדים טחונים [אפשר בלי]

מקציפים חלבונים עם מלח עד לקבלת קצץ קל. מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציץ עד שמתקבל קצף קשה. מוסיפים מיץ לימון, קורנפלור ושקדים טחונים. טורפים פנימה בתנועות סיבוביות בעזרת מרית כדי שהקצף לא ידבר.
מעבירים לשקית זילוף.

מזלפים 12 עיגולים בצורה של שבלול ואח"כ עולים בשולי השבלול 2-3 סיבובים עד לקבלת מעין קערות קצף.
אפשר להבין פבלובה גדולה במקום אישיות אבל היא הרבה פחות יפה.
לחילופין- אפשר להכין פבלובה מלבנית גדולה- משרטטים מלבן על ניר אפיה, הופכים את ניר האפיה ומזלפים קוים לרוחב עד למילוי המלבן. אח"כ מזלפים כוכבים גדולים בשולי המלבן עד לקבלת מעין קערה מלבנית.
אופים בתנור שחומם מראש ל 90 מעלות כשעתיים וחצי עד שהפבלובות יבשות ומתנתקות בקלות מניר האפיה. אם הפבלובה לא מתנתקת מניר האפיה בקלות- היא לא מוכנה!

מכינים קרם פטיסייר:
1 כוס + 1 כף חלב [חלב סויה לגרסה פרווה- יוצא מעולה]
20 גרם מרגרינה
1/2 מקל וניל [או 2 שקיות סוכר וניל]
1/3 כוס סוכר
3 חלמונים
3 כפות קורנפלור

בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב, מרגרינה, וניל ומחצית מכמות הסוכר.
בקערה נפרדת טורפים חלמונים, את הסוכר הנותר ואת הקורנפלור עד שמתקבלת בלילה חלקה.
מאחדים את הנוזל ואת תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב. מעבירים את כל הבלילה לסיר ומבשלים כדקה עד להסמכה. מתקבל מעין פודינג.
אחרי שהקרם מצטנן, מעבירים לשקית זילוף ומזלפים בקערות המרנג.

מקשטים בפירות:
לוקחים מגוון פירות העונה [ענבים, קוביות שזיף, אפרסק, נקטרינה, פטל קפוא, דובדבנים, קרמבולה, פסיפלורה, וכדומה] ומקשטים מעל הקרם. אפשר למלא ממש הרבה או לשים רק 2-3 פירות לקישוט.
מגישים מיד לאחר הקישוט בפירות [את היתר ניתן להכין קודם] מכיון שהפירות מוציאים צבע על הקרם ואז זה לא כל כך יפה.

לעוגה גדולה מזלפים עיגול גדול ושוליים כמו בקטנים. האפיה כמובן ארוכה הרבה יותר.
אפשר להקפיא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;2088485:
טעים? ענין של טעם. קצת על הצד המתוק. אבל אם משתמשים בפירות חמצמצים אז המתיקות מתאזנת. במתכונים של פסח הבאתי פבלובות עם מגוון מילויים.

אם את רוצה עוגה טובה ליום הולדת אז יש לי מתכון פצצה של עוגת אגוזים עם קרם בטעם קפה וגנאש. טעים מאוד.
ואם אני ארצה גם תסכימי להביא לי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חדוי כנרת;2088505:
ואם אני ארצה גם תסכימי להביא לי?

ברור. נראה לי כבר נתתי לך את המתכון הזה, לא?

• הוסף לסימניות
היא לא מדי אלגנטית ליום הולדת?
חשבתי שיש לך משהו יותר פשוט,
אבל האמת, אם פותחת האשכול הולכת על הכיוון של פבלובה, אז את צודקת!
זה אחד המתכונים המקסימים של ה. בקר!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;2088485:

העני , אכפת לך לעלות גם את המתכון של העוגת אגוזים , נראה לי אני
אלך לכיוון הזה , כמו שאמרת הפבלובה היא בעיקר מוס .. ואני רוצה
שיראו שהשקעתי קצת ...;):p
תודה!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פלאפונית;2088549:
העני , אכפת לך לעלות גם את המתכון של העוגת אגוזים , נראה לי אני
אלך לכיוון הזה , כמו שאמרת הפבלובה היא בעיקר מוס .. ואני רוצה
שיראו שהשקעתי קצת ...;):p
תודה!!!!!!!!!!!

הפבלובה היא לא בעיקר מוס- תלוי במה את ממלאת אותה. אבל באמת לא כל כך מתאימה ליום הולדת, אלא יותר כקינוח אלגנטי.

עוגת אגוזים:
1 כוס מיץ תפוזים או מים
6 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1 א. אפיה
100 גרם אגוזים טחונים
1 כף קקאו
2.5 כוסות קמח

מקציפים חלבונים לקצף יציב תוך כדי הוספת הסוכר לסירוגין. מקפלים פנימה את יתר החומרים.
אופים ב 180 מעלות כשעה, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים.

קרם מוקה:
1 ריץ'
1/2 חבילה פודינג וניל
1 כף קפה נמס מומס במעט מים.

מקציפים ריץ' ומוסיפים פודינג וקפה מומס בהדרגה. מורחים על העוגה. אפשר לפזר קצת אגוזים טחונים. או לשים חצאי אגוזים סביב מסגרת העוגה.
אפשר לחצות את העוגה ולמרוח את הקרם בפנים ובצדדים.

ציפוי גנאש:
250 גרם שוקולד מריר
1/2 קרטונית קטנה ריצ'

מבשלים ריצ' בסיר קטן עד שהוא מבעבע. מוסיפים שוקולד, מנמיכים את הלהבה ומערבבים עד להמסה מלאה. יוצקים על העוגה. מורחים שיגיע לכל החלק העליון של העוגה. בעוגה עגולה- נותנים לגנאש לנזול כנטיפים בשולי העוגה.

אם שמת קרם מעל העוגה, צקי את הגנאש רק אחרי שהקרם קפא, והקפידי שהגנאש לא יהיה רותח כדי שלא ימיס את הקרם ויתערבב איתו.

אפשר לשמור מעט מקרם הקפה בצד [במקרר] ולזלף כוכבים סביב היקף העוגה אחרי שהגנאש מתקשה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;2088857:
הפבלובה היא לא בעיקר מוס- תלוי במה את ממלאת אותה. אבל באמת לא כל כך מתאימה ליום הולדת, אלא יותר כקינוח אלגנטי.

עוגת אגוזים:
1 כוס מיץ תפוזים או מים
6 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1 א. אפיה
100 גרם אגוזים טחונים
1 כף קקאו
2.5 כוסות קמח

מקציפים חלבונים לקצף יציב תוך כדי הוספת הסוכר לסירוגין. מקפלים פנימה את יתר החומרים.
אופים ב 180 מעלות כשעה, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים.

קרם מוקה:
1 ריץ'
1/2 חבילה פודינג וניל
1 כף קפה נמס מומס במעט מים.

מקציפים ריץ' ומוסיפים פודינג וקפה מומס בהדרגה. מורחים על העוגה. אפשר לפזר קצת אגוזים טחונים. או לשים חצאי אגוזים סביב מסגרת העוגה.
אפשר לחצות את העוגה ולמרוח את הקרם בפנים ובצדדים.

ציפוי גנאש:
250 גרם שוקולד מריר
1/2 קרטונית קטנה ריצ'

מבשלים ריצ' בסיר קטן עד שהוא מבעבע. מוסיפים שוקולד, מנמיכים את הלהבה ומערבבים עד להמסה מלאה. יוצקים על העוגה. מורחים שיגיע לכל החלק העליון של העוגה. בעוגה עגולה- נותנים לגנאש לנזול כנטיפים בשולי העוגה.

אם שמת קרם מעל העוגה, צקי את הגנאש רק אחרי שהקרם קפא, והקפידי שהגנאש לא יהיה רותח כדי שלא ימיס את הקרם ויתערבב איתו.

אפשר לשמור מעט מקרם הקפה בצד [במקרר] ולזלף כוכבים סביב היקף העוגה אחרי שהגנאש מתקשה.

העני וואוו אינמילים!!!!
יש לך אולי תמונה של זה ? פשוט כשיש תמונה יותר קל להבין איך
היא אמורה להיות..
טנקסס

• הוסף לסימניות
יש לי פבלובות צהובות, במה אפשר למלאות לבר שיהיה יפה טעים ומרשים? @ה. בקר אולי? המון תודה!

• הוסף לסימניות
משהו משודרג יותר לימון או משהו, יש?

• הוסף לסימניות
יש עוגה\מוס בשם פבלובה , הייתי שמחה לקבל מתכון
מדויק שלו , ואם אפשר גם תמונות ...

נ.ב. האם המתכון מתאים ליום הולדת?
מה שהעלו לך זה פבלובה אישית. יש גם עוגת פבלובה, יפה ומתאימה ליום הולדת, סגנון אחר מעוגות עם זילופי קצפת ושוקולד. אם את רוצה מתכון יש גרסה של לחן במטבח. (התמונה משם)
IMG_0017small.jpg

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה