מחפשת מתכון לצ'יפס בתנור- מתפוחי אדמה, סומכת עליכם שלא תאכזבו!

• הוסף לסימניות
אני מכינה פיתה פלאפל לסעדות מלווה מלכה משפחתית של כ-70 נשים ובחורות.
מקוצר תקציב וקוצר זמן אני מחפשת מתכון להכין מתפוחי אדמה צ'יפס בתנור.
אשמח לכל תגובה!
תודה רבה מראש!!!!

• הוסף לסימניות
אני מכינה בתנור בקלי קלות:
שמן, פפריקה, מלח, קצת אבקת שום.
מערבבת עם התפו"א.
(ככל שיש יותר שמן יוצא יוצר רטוב)
בערך שעה בתנור.

• הוסף לסימניות
ככה אני עושה--- זה לא ממתכון כתוב :)
חותכים את תפוחי האדמה לצ'יפס, מקפיצים בסיר עם מעט שמן ומלח (אפשר גם פפריקה - משדרג)
שוטחים בתבנית על ניייר אפייה ואופים ב-200 מעלות לערך כחצי שעה (עד שמוכן)

בתאבון...

• הוסף לסימניות
ועוד יותר טעים להוסיף גם בטטה-מי שאוהב :)
בתאבון

• הוסף לסימניות
אני לא שפית אבל כדי לחסוך בשמן אני עושה לפעמים בתנור -אני חותכת את התפוחי אדמה כמו לצ'יפס ומניחה שכבה אחת של צ'יפס בתבנית עם קצת שמן ומלח ואופה על טורבו 180 מעלות כחצי שעה.
עוד משהו שעשיתי באמת לשמחה ובכמות, חתחתי תפוחי אדמה בסלייסר על קטן (עבודה קשה כשמדובר בכמות) כח שזה היה מאוד דק ומילאתי תבניות ח"פ אינגליש בתפוחי אדמה וכיסיתי במים מעורב בשמן ומלח ואפיתי מכוסה כשעה 180 מעלות על טורבו יצא טעים אבל לא שרוף כצ'יפס

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכל העוזרות! תזכו למצוות!
יש למשהי מידע איך מחשבנים את הכמויות? כמה תפוחי אדמה צריכים בשביל 70 מנות?

• הוסף לסימניות
בערך 70+ תפו"א בינוניים. צ'יפס זה דבר שהולך וכל אחד אוכל לפחות תפו"א אחד, ומי שלא אוהב - יש מי שישמח לקבל :)

וזה תלוי כמובן מה התפקיד של הצ'יפס בארוחה... תוספת יחידה או אחת מתוך כמה...

בהצ-ל-ח-ה-!-!

• הוסף לסימניות
כדאי לך לקנות תפו"א מקולפים וחתוכים לאורך,
מכניסים לתבנית, לתנור וזהו.
גם פשוט וגם טעים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י levy;1201338:
כדאי לך לקנות תפו"א מקולפים וחתוכים לאורך,
מכניסים לתבנית, לתנור וזהו.
גם פשוט וגם טעים.

וגם פחות זמן אפייה...

• הוסף לסימניות
מתכון צ'יפס דיאטטי!!!
אני עושה ככה פעם בשבוע כתוספת לדגים:
חותכת תפו"א לרצועות צרות
לכמות של 4 תפו"א גדולים אני מוסיפה כף שמן מקסימום!!! לפעמים אפילו פחות
מפזרת מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה. לפעמים מגוונת עם כמון, אבקת שום וכו'... צ'יפס בטעמים:)
מערבבת היטב!
שוטחת בתבנית על נייר אפיה ואופה על חום הכי גבוה למשך כשעה.
יוצא מצוין וטעים! והרבה יותר חסכוני בשמן!!!

(כדי שזה יהיה מעורבב טוב בד"כ אני שמה את חתיכות התפו"א בקופסת פלסטיק כמו של גלידה, למשל. מוסיפה לשם טיפונת שמן ואת התבלינים סוגרת עם המכסה ומנערת היטב לכל הכיוונים ואת זה שופכת לתבנית...)

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לכמות כזו גדולה אני גם ממליצה על הצ'יפס הקפוא, יוצא מצוין באפיה, ואין צורך להוסיף שמן, רק מלח.

• הוסף לסימניות
יצא לי שקילפתי מדי הרבה תפוחי אדמה אז שמתי ותם במקרר חתוכים בתוך קערה עם מים. (זה היה ביום חמישי)
ביום שני, הכנסתי את התפוחי אמה לתנור עם שמן ומלח בתבנית ואפיתי. (לא היו שם מספיק תפוחי אדמה, אז הוספתי עוד) ומה שקרה שהתפוחי אדמה שהיו במקרר יצאו קריספיים ממש כמו בסיר!!!

• הוסף לסימניות
אני מכינה צ'יפס שמרמה אפילו ילדים.

פורסים תפו"א לציפסים יפים ומפזרים על נייר אפיה בתבנית.
מפזרים למעלה א. מרק עוף, כורכום וקצת פפריקה.
2 כפות שמן בערך ועם הידיים מורחים את השמן והתבלינים על התפו"א.
מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור בינוני למשך כשעה וחצי/שעתיים.

הסיבה לזמן הארוך והכיסוי היא, שאם אני אופה בלי, 25 דקות מספיק אבל אז תמיד יש כאלה שלא אפויים מספיק.
לכן אם אני מכסה, זמן האפיה ארוך יותר אבל כולם יוצאים רכים, ובצבע של צ'יפס מטוגן.

ככה מרמים ילדים

• הוסף לסימניות
אני עושה תפו"א מתובלים עם שום כתוש רוזמרין וכוזברה יבשה, אבל אולי זה מעט יותר עבודה. מצד שני זה מאוד מרשים לערב נשים.
אם תרצי אעלה גם מתכון.

(טבעות הבצל נשרפו, לא יודעת למה חשבתי שהם יכולים להיות לפחות לקישוט..:p)

בתמונה הזאת זה בלי הרוזמרין והכוזברה. אין לי תמונה של זה אבל זה הרבה יותר יפה ומקושט - וטעים!!!

צפה בקובץ המצורף 186414

קבצים מצורפים

• IMG_2962.jpg
    KB 369.9 · צפיות: 34
  • הוסף לסימניות
צ'יפס מקצועי (כמו במסעדות)
מבשלים את התפו"א החתוכים במים עם מלח עד לריכוך חלקי, מסננים, מניחים להתייבש ואז מטגנים / אופים על חום גבוה עד להזהבה.
זה חוסך זמן לפני האירוע, כי אפשר לבשל מראש, וזמן האפיה מתקצר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה