מידע שימושי מחפשת מתכון

• הוסף לסימניות
מחפשת מתכון לעוגה שבסיסה בצק פריך,
המלית שוקולד ומעל פירורים.

מסתבר שיש הרבה, אבל אני מתכוונת
לעוגה שתהיה הכי דומה
ל"עוגת הבית - שוקולד פירורים" של גרליץ.

מישהי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גימל;2346188:
מחפשת מתכון לעוגה שבסיסה בצק פריך,
המלית שוקולד ומעל פירורים.

מסתבר שיש הרבה, אבל אני מתכוונת
לעוגה שתהיה הכי דומה
ל"עוגת הבית - שוקולד פירורים" של גרליץ.

מישהי?

לא טעמתי את העוגה המדוברת אבל יש לי עוגה שממש דומה לעוגת שוקולד פרורים שמוכרים בקונדיטוריות וזה מאוד טעים,

בצק - 3 כוסות קמח
1 א. אפיה
100 גר מרגרינה/ חמאה (יותר טעים משמן אבל אפשר להחליף לשמן)
1/2 כוס שמן
3 כפות סוכר
1 ביצה
לערבב לבצק פרורים, להוציא שליש מהכמות ולשים בצד,
את השאר לשטח על תבנית לשכבה אחידה ולאפות עד שמזהיב ב180 מעלות, (לא זוכרת כמה זמן אבל לא הרבה ממש עד שמזהיב קצת תנסי 15 דקות ותבדקי)

מלית - 100 גר' שוקולד
1 כף קקאו
1 כף דבש
2 כפות קפה נמס מומס ב3 כפות מים
1 כוס סוכר
רבע כפית מלח
חצי כוס שמן

לחמם על להבה נמוכה ולהסיר מהאש ולקרר מעט ולהוסיף:
3 ביצים
ביצה אחר ביצה לטרוף למלית חלקה,

לשפוך על בצק אפוי, לפזר פרורים ולאפות 180 מעלות עד מקיסם יוצא יבש,

• הוסף לסימניות
זה מתכון של עוגת פרורים מאד טעימה ( לא טעמתי את של גרליץ:rolleyes:)

עוגת פרורים חגיגית

החומרים לבצק:
4.5כוסות קמח
300 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות
2 כפות סוכר
1/2 חבילת אבקת אפיה
3 חלמונים

החומרים למלית:
300 גרם שוקולד מריר
2 כוסות סוכר
3 כפות קקאו
3/4 כוס מים
מעט רום
150 גרם מרגרינה
3 חלבונים
5 ביצים שלמות

הכנת הבצק:
מעבדים את חומרי הבצק לבצק פירורי, (אפשר גם ביד) הבצק צריך להישאר מפורר.
שוטחים 2/3 מכמות הבצק בתבנית של תנור, ומהדקים את פירורי הבצק עם היד. את השליש הנותר שומרים לפיזור מעל העוגה.
מחממים את התנור ל- 200 מעלות, אך עדין לא מכניסים את העוגה לתנור.

הכנת המלית:
מערבבים בסיר שוקולד, סוכר, קקאו, מים ורום עד לרתיחה, ונזהרים שלא ייחרך. כשנוצר קרם חלק מסירים מהאש ומוסיפים מרגרינה, מערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין.
מוסיפים את החלבונים ומערבבים היטב שלא ייווצרו גושים. מוסיפים עוד 5 ביצים תוך כדי ערבוב חזק.
יוצקים את המלית על הבצק ואופים כעשר דקות.
מוציאים את העוגה ומפזרים מעליה את שארית הפירורים. מנמיכים את חום התנור ל180 מעלות אופים עוד כ-45 דקות. עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שהוחדר לתוכה יוצא יבש.

• הוסף לסימניות
קבלי את שלי ( טוב, נו לא ממש שלי אבל אמצתי בחום) - כמה קלה ככה טעימה קערה סיר כף וכוס לתבנית ואת אחרי....
לבסיס
3 כוסות קמח
כוס סוכר
כוס שמן
1 א. אפיה
1 סוכר וניל
ביצה
כל זה לערבב במזלג יוצא פרורי אבל לא יבש.

.למלית
בסיר לבשל-

כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
2 כפיות קפה
4 כפות קקאו
200 גר' שוקולד
4 ביצים - או לחכות שיתקרר מעט ואז להוסיף או להוסיף אחד אחד ולערבב במהירות שלא יצא לך חביתה.

לשטח בערך 3/4 מהבצק בתבנית a4 (תבנית חד''פ רגילה) לשפןף את המילוי ומעל לפורר את שאר הבצק.
.לאפות על 165 בערך שעה.

בהצלחה ובתאבון!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rivkiy;2347050:
קבלי את שלי ( טוב, נו לא ממש שלי אבל אמצתי בחום) - כמה קלה ככה טעימה קערה סיר כף וכוס לתבנית ואת אחרי....
לבסיס
3 כוסות קמח
כוס סוכר
כוס שמן
1 א. אפיה
1 סוכר וניל
ביצה
כל זה לערבב במזלג יוצא פרורי אבל לא יבש.

.למלית
בסיר לבשל-

כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
2 כפיות קפה
4 כפות קקאו
200 גר' שוקולד
4 ביצים - או לחכות שיתקרר מעט ואז להוסיף או להוסיף אחד אחד ולערבב במהירות שלא יצא לך חביתה.

לשטח בערך 3/4 מהבצק בתבנית a4 (תבנית חד''פ רגילה) לשפןף את המילוי ומעל לפורר את שאר הבצק.
.לאפות על 165 בערך שעה.

בהצלחה ובתאבון!

זו העוגה הזו, מעולה ומככבת אצלי המון

אגב, אני מקצרת תהליכים, את תערובת השוקולד אני ממיסה במיקרוגל דקה ואח"כ מוסיפה את הביצים...

אה, אני רואה שהכפלת את מילוי השוקולד ואת זמן האפיה... מעניין למה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מירי456;2347115:
זו העוגה הזו, מעולה ומככבת אצלי המון

אגב, אני מקצרת תהליכים, את תערובת השוקולד אני ממיסה במיקרוגל דקה ואח"כ מוסיפה את הביצים...

אה, אני רואה שהכפלת את מילוי השוקולד ואת זמן האפיה... מעניין למה

כן! לא לקחתי בעלות על העוגה (קיבלתי אותה משכנה..)
בענין המילוי ככה אהבתי יותר היה חסר לי חצי מהכמות, אפשר בהחלט לחלק מי שלא אוהב שוקלדי, אצלי לא יפזלו לכוון אחרת...

בענין האפיה - זה מה שכתוב לי בהוראות, תכלס אופה בערך 40 דק' על 180.

• הוסף לסימניות
זה מתכון של עוגת פרורים מאד טעימה ( לא טעמתי את של גרליץ:rolleyes:)

עוגת פרורים חגיגית

החומרים לבצק:
4.5כוסות קמח
300 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות
2 כפות סוכר
1/2 חבילת אבקת אפיה
3 חלמונים

החומרים למלית:
300 גרם שוקולד מריר
2 כוסות סוכר
3 כפות קקאו
3/4 כוס מים
מעט רום
150 גרם מרגרינה
3 חלבונים
5 ביצים שלמות

הכנת הבצק:
מעבדים את חומרי הבצק לבצק פירורי, (אפשר גם ביד) הבצק צריך להישאר מפורר.
שוטחים 2/3 מכמות הבצק בתבנית של תנור, ומהדקים את פירורי הבצק עם היד. את השליש הנותר שומרים לפיזור מעל העוגה.
מחממים את התנור ל- 200 מעלות, אך עדין לא מכניסים את העוגה לתנור.

הכנת המלית:
מערבבים בסיר שוקולד, סוכר, קקאו, מים ורום עד לרתיחה, ונזהרים שלא ייחרך. כשנוצר קרם חלק מסירים מהאש ומוסיפים מרגרינה, מערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין.
מוסיפים את החלבונים ומערבבים היטב שלא ייווצרו גושים. מוסיפים עוד 5 ביצים תוך כדי ערבוב חזק.
יוצקים את המלית על הבצק ואופים כעשר דקות.
מוציאים את העוגה ומפזרים מעליה את שארית הפירורים. מנמיכים את חום התנור ל180 מעלות אופים עוד כ-45 דקות. עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שהוחדר לתוכה יוצא יבש.
@סטודיו ישר
סוף סוף הגעתי לעוגה הזו,
עוגה טעימה ושוקולדית במיוחד!
תודה על השיתוף

• הוסף לסימניות
העוגה של rivki באיזה כוס ח"פ השתמשת??????????

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה