מידע שימושי מחפשת נואשות רעיון לשמירת מתכונים

• הוסף לסימניות
בתור חובבת מטבח מושבעת יש לי אוסף הזוי של מתכונים מכל מיני מקומות מתכונים שתלשתי מעיתונים שקבלתי מחברות שהדפסתי מהפרוג או מאתרים שונים.
עד עכשיו שמרתי אותם בקלסרים עם שמרדפים לפי נושאים (בשרי חלבי מתוקים סלטים מרקים וכדו) אבל בכל פעם מצטבר עוד וכל פעם כשאני רוצה להכין משהו לארוע נגיד או לחפש מרק עם מרכיבים מסויימים החיפוש הוא מסורבל מאוד ודורש לפתוח את כל הקלסרים ולשבת ולחפש דף דף.
אני מחפשת רעיון אחר ומוכנה גם להשקיע קצת אפילו נגיד בטאבלט עם תוכנה שאני אשב ואקליד את הכל ואז אוכל לעשות חיפושים וכדו.
האם יש כזה דבר?
איפה משיגים?
כמה עולה?
ואולי יש למישהי רעיון אחר???

• הוסף לסימניות
לא יודעת על טאבלט,
אבל את יכולה להקליד ולחפש לפי מילים במחשב.
אם תרצי אפילו לסרוק - ולהמיר לוורד (אם זה לא בכתב יד)

ורעיון בינתיים: למה לא לעשות תתי קטגוריות?
נניח חלבי לחלק לתוספות, מרקים, סלטים.
תוספות - לחלק ליום חול, שבת, אפוי, מבושל, מטוגן
עוגות ועוגיות בכלל אפשר לפתח למלא נושאים.

• הוסף לסימניות
אני חשבתי לעשות 2 ספרי מתכונים,
אחד של מתכונים שניסיתי וראיתי כי טוב.....
ושני של מתכונים לניסוי...

אפשרות של חלוקה פנימית של זמן עבודה וכו',
כמובן עם חוצצים לפי סלטים, מאפים, תבשלילים, חלבי וכו'

• הוסף לסימניות
בקיצור, זה תעסוקה מושלמת לחופשת לידה למשל...

• הוסף לסימניות
לא יודעת על טאבלט,
אבל את יכולה להקליד ולחפש לפי מילים במחשב.
אם תרצי אפילו לסרוק - ולהמיר לוורד (אם זה לא בכתב יד)

ורעיון בינתיים: למה לא לעשות תתי קטגוריות?
נניח חלבי לחלק לתוספות, מרקים, סלטים.
תוספות - לחלק ליום חול, שבת, אפוי, מבושל, מטוגן
עוגות ועוגיות בכלל אפשר לפתח למלא נושאים.
הבעיה היא שגם מחשב אין לי בבית.
ולגבי החלוקה אני כל פעם ממיינת ואז צוברת עוד ועוד מתכונים חדשים עד שבקלסר כבר אין מקום ואז פותחת חדש וכדו.
פשוט לא נח לי כל.

• הוסף לסימניות
יש את הקלסרים הרכים של המון שמרדפים מחוברים בצד.
תעשי לכל קטגוריה קלסרון, והכל יבוא על מקומו בשלום.

• הוסף לסימניות
וואוו, באמת הרבה.
לא תוכלי לצמצם מה שלא בא לשימוש כ"כ?
אגב, יותר קל לך לחפש בטאבלט, מאשר ביד לפי הא' ב' בקלסר רך וייעודי??
לא כי אני מאוד אוהבת לנסות דברים חדשים.
ההנאה שלי היא לדפדף במגזינים וספרי בישול ומדי פעם במיוחד בחגים לנסות משהו חדש.
לגבי לסדר לפי הא ב גם לא רלונטי כי כל כמה חודשים מצטברת ערימה של מתכונים חדשים ואני לא יכולה כל פעם לסדר מחדש את הכל...

• הוסף לסימניות
לא כי אני מאוד אוהבת לנסות דברים חדשים.
ההנאה שלי היא לדפדף במגזינים וספרי בישול ומדי פעם במיוחד בחגים לנסות משהו חדש.
לגבי לסדר לפי הא ב גם לא רלונטי כי כל כמה חודשים מצטברת ערימה של מתכונים חדשים ואני לא יכולה כל פעם לסדר מחדש את הכל...
ואוו, באמת נשמע סדר גודל ענקי.
מחכה איתך לשמוע עיצות ממנוסות, כי אצלי העניין הזה מסודר לטעמי. אבל שוב - אין לי סדר גודל כזה של מתכונים.

• הוסף לסימניות
אני גם מתוסכלת מהנושא.
רב המתכונים שלי מהאינטרנט, אבל לא רק.
הייתי שמחה לתוסף לדפדפן שיאפשר לזכור מתכונים שנוסו, וגם מה היו המסקנות, אילו שינויים ערכתי, עם מה הגשתי.
העובדה ששמרתי מתכון בסימניות, או שאי פעם קראתי אותו, לא אומרת שניסיתי אותו ואני אף פעם לא זוכרת מה כבר עשיתי.
אם התוסף יהיה חכם הוא יאפשר לערוך גם חיפוש בתוכו, ולא רק כאשר נמצאים בעמוד של המתכון.

טאבלט זו דרך מעצבנת לאחסן קבצים, אחרת את יודעת על אפליקציה ייעודית שתאפשר לך גם להקליד (או לצלם ולקרא את הטקסט המצולם, דורש תחכום. מצד שני, אפשר לצלם ורק לקרא למתכון בשם מפורט כך שתחפשי לפי השם) וגם לשמור דפים מהאינטרנט.
יש היום סטנדים שמיועדים להעמדה של הטאבלט במטבח.

במחיר שתקני טאבלט, יתכן ששווה לך לקנות מחשב פשוט.

• הוסף לסימניות
הרעיון שלי:
את יכולה למספר את המתכונים, ולעשות דף תוכן,
בו תכתבי בשיא הקיצור משהו שיזכיר לך מה כל מתכון.
הדף הזה יהיה בתחילת הקלסר (או/גם בכל קלסר נוסף) ויאפשר לך ניווט קל...
את המספרים תוסיפי לדפים בצורה מובלטת מלמעלה או מהצד,
ואפשר אפילו בצבעים שונים לכל קטגוריה.
בהצלחה!:p

• הוסף לסימניות
בתור חובבת מטבח מושבעת יש לי אוסף הזוי של מתכונים מכל מיני מקומות מתכונים שתלשתי מעיתונים שקבלתי מחברות שהדפסתי מהפרוג או מאתרים שונים.
עד עכשיו שמרתי אותם בקלסרים עם שמרדפים לפי נושאים (בשרי חלבי מתוקים סלטים מרקים וכדו) אבל בכל פעם מצטבר עוד וכל פעם כשאני רוצה להכין משהו לארוע נגיד או לחפש מרק עם מרכיבים מסויימים החיפוש הוא מסורבל מאוד ודורש לפתוח את כל הקלסרים ולשבת ולחפש דף דף.
אני מחפשת רעיון אחר ומוכנה גם להשקיע קצת אפילו נגיד בטאבלט עם תוכנה שאני אשב ואקליד את הכל ואז אוכל לעשות חיפושים וכדו.
האם יש כזה דבר?
איפה משיגים?
כמה עולה?
ואולי יש למישהי רעיון אחר???
אני מזה מזדהה איתך!!!
מה את עושה כשעל דף אחד יש כמה מתכונים מכמה קטגוריות???

• הוסף לסימניות
גוזרת ומדביקה על דפים לבנים רגילים
ואם זה דו"צ???
לצלם?
אני נאלצת לחשוב מה נראה טוב יותר מבין המתכונים ולקטגוריה זו אני משייכת
באמת הגיע הזמן לסדר בהררי הקלסרים,
(בעלי לא מבין מה יש לעשות עם כ"כ הרבה מתכונים עד שהצלחתי לשכנע אותו שזה האובי שלי, והוא רק מרוויח מזה ;))

• הוסף לסימניות

יש את הקופסאות השחורות , עם מפרידים לפי א' ב'. ומלא דפים לבנים בכל אות.
(מקווה שהבנת למה הכוונה)
כך שזה מחולק לפי א' ב', ואם מתווסף לך עוד מתכון את יכולה פשוט להוסיף במקום המתאים, בלי צורך לסדר הכל מחדש.

• הוסף לסימניות
לפני שנתיים בערך אמרתי לבעלי שיש לי חלום לקנות טאבלט שיהיה מיועד רק למתכונים.
אני אכניס לשם את כל המתכונים שיש לי (ויש לי כמויות הזויות חוץ מהספרים, כמובן) ואז אעשה חיפוש ובקלות אמצא כל דבר. אני לפעמים מוצאת את עצמי מחפשת בערמות של דפים שמחכות למיון לפי נושאים, כשאני מתחילה מהסוף המתכון המבוקש נמצא בהתחלה, כשאני מתחילה בהתחלה המתכון כמובן בסוף, וכשבאמצע אני מתיאשת ועוברת לסוף אני מגלה שזה בדיוק באמצע, בקיצור, תסכול רציני מהחיפושים.
בעלי אמר לי שאין לו בעיה להשקיע בטאבלט, ביום שכל המתכונים יהיה מוקלדים הטאבלט ינחת בבית. כמובן שעד היום לא הקלדתי מתכון אחד, וגם החלטתי שלי אישית לא כל כך מתאים לצביון של הבית שיעמוד לי טאבלט במטבח (הרגשה אישית שלי)
אז אני מבלה את זמני לפעמים בחיפושים, והרבה פעמים תוך כדי חיפוש אני זורקת כמה מתכונים שנראה לי שכבר לא אשתמש בהם ולפעמים גם נזכרת במתכונים שהרבה זמן לא הכנתי...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה