התייעצות מחפשת קו תמיכה/מטפל מקצועי ורעיונות להכניס חיות ושמחה

• הוסף לסימניות
אני מרגישה על ידידה קרובה שלי שנאבד לה שמחת חיים
לדעתי גובל על גבול דיכאון קל
כבר תקופה שאין לה עבודה ויתכן שזה טריגר שגרם לזה
אני רוצה לדבר איתה ולתת לה כלים לעזור ולחזור לעצמה
התיפקוד שלה ממשיך, הילדים מטופחים וכלפי חוץ עסקים כרגיל
אבל אני, בתור חברה קרובה, 'שומעת' שזה לא זה.

אשמח לקבל שמות של קווי טלפון שתוכל לקבל יעוץ מקצועי
לא סתם בלה בלה ותמיכה שתעזור עד הבוקר הבא
אם יש מישהו מיקצועי שיכול לתת לה שמות של מטפלים גדולים

וגם עוד משהו,
אם תוכלו לייעץ לי מה לומר בינתיים
איך מרימים בנאדם ונותנים בו חיות
איך נותנים חשק לעבור את היומיום
אשמח לכל תשובה
תודה רבה

• הוסף לסימניות
דעה לא מקצועית:
לדעתי חשוב מאד להסב את תשומת ליבה לדברים הטובים שיש לה
ולהדגיש חזור והדגש את המעלות היחודיות שיש בה ורק בה
ואולי אפילו על זה ספציפית, זאת אומרת ,לומר לה עד כמה זה יפה ומראה על אישיות מטורפת שעל אף המרה שחורה לא רואים כלום כלפי חוץ

• הוסף לסימניות
מה עם לב שומע לנשים?

• הוסף לסימניות
לא מכירה את לב שומע רק שמעתי עליהם
זה נותן מענה מיקצועי או רק שומעים ותומכים?
כי לדעתי צריך הפניה לגורם מיקצועי

ו @פרפר סגול
בקופה למי מתקשרים? למזכירה הרגילה?
היא מפנה?

• הוסף לסימניות
נראה לי קודם כל דברי איתה ותנסי לעודד ולשכנע שכדאי לה לפנות לאיזה אוזן קשבת, כי כל זמן שהיא לא בשלה לזה חבל על העבודה שלך,
הייתה לי גם חברה שחשבתי שטוב לה ללכת למישהו להתייעץ אבל היא לא הסכימה בשום אופן, עד שהצעתי לה שם של אשה חכמה שהיא מכירה (שהיא לא "יועצת"...) והיא הלכה והיא מודה לי על זה בכל הזדמנות.
כל הכבוד על התשומת לב והאכפתיות!

• הוסף לסימניות

ו @פרפר סגול
היא מפנה?
לב שומע וכל הדומים להם, הם לא אנשי מקצוע שמטפלים, אבל ההקשבה נועילה הרבה, כי לפעמים קל להפתח בפני מי שלא מכירים, והם גם מפנים לאנשי מקצוע כשצריך (לא תמיד צריך, לפעמים זה יכול להרוס, "אני משוגע, אני מטופל פסיכולוגית" זה דימויים לא הכי טובים........)

• הוסף לסימניות
יש אירגון ידוע בשם "קיויתי". יש להם מוקד יעוץ במספר: 1599500121. הם נקראים מקצועניים.

הכי חשוב, ואולי אפי' עזרה ראשונה - שתעשה משהו עם עצמה בחיים. שתרגיש שהיא נחוצה למישהו בעולם; שהיא תורמת ומעילה.
לדוגמא כישרון מסוים שתוכל להוציא מעצמה ולשמח בזה אנשים, ובעיקר את עצמה.
לכן ממבט לא מקצועי אני רואה קשר מובהק בין חוסר העבודה והמיצוי, לבין המצב.
אם תוכלי לדוגמא להתקשר אליה באיזה ספק או שאלה שיש לך, ותתקשרי אליה בתור אחת חכמה שאפשר להתייעץ עמה ולסמוך עליה - יתכן שתוכלי להוסיף לה רבות. אבל כל דבר לגופו של העניין.
בשורות טובות וכל הכבוד על האכפתיות.

• הוסף לסימניות

ו @פרפר סגול
היא מפנה?
רופא המשפחה מפנה למרפאה לבריאות הנפש (שזה אומר שהוא נותן הפניה לפסיכולוג/ פסיכיאטר).

• הוסף לסימניות
דבר ראשון שתעשה בדיקות דם
אנמיה, חוסר ברזל או ויטמינים גורמים לתחושת דכדוך
לפעמים במקום אלף מטפלים כדאי לקחת כדור בודד באופן יומיומי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה