חגים מחפשת רעיון למנה עיקרית בשרית לשמחת תורה בבוקר

• הוסף לסימניות
לא עוף רגיל, אבל שיכול לעמוד על הפלטה הרבה שעות
או - שילדה בת 12 יכולה להסתדר עם לשים על הפלטה בשלב מסוים
המטרה שלי היא ללכת לביהכנ"ס
ולא להצטרך לחזור באמצע בשביל סעודת החג...
לשים לפני שיצאתי, או שהילדה תשים לפני שהיא יוצאת שזה נגיד עוד שעתיים יותר מאוחר ולשכוח...
לחזור הביתה מההקפות לאוכל טעים וחם, ולא שרוף...

• הוסף לסימניות
עוף עם ערמונים ויין.
מתכון של רון יוחננוב....

קבצים מצורפים

• 20250921_001249.jpg
    20250921_001249.jpg
    1.9 MB · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות
יאפצ'ק
כל סוג בשר עוף סטייק פרגיות
שניצלים
פלפל במילוי בשר
טורטיה במילוי בשר

השאלה היא איך לחמם באופן שלא יישרף אחרי זמן מה-
הטיפ שלי לשים תבנית עם מים ומעל 2 ניירות אפייה ואז את האוכל שאת רוצה לחמם
מצד אחד ישמור על החום ומצד שני לא ירטב מהמים (שימי לב לשים מספיק מים באופן שלא יתאדה עד שתחזרי)
כמובן לכסות מעל היטב!

• הוסף לסימניות
אם שמים מייד שחוזרים עד שמגיעים לעיקרית זה כבר מתחמם
גם ככה הנשים חוזרות איזה חצי שעה לפני הגברים
אני מכינה בוקר אחד מוקפץ סיני (נודלס עם ירקות מוקפצים וחזה עוף) ובוקר אחד גיסתי מכינה סופריטו

• הוסף לסימניות
בגלל שזה חג את יכולה לבשל ישר על הפלטה. אני אוהבת לעשות ככה-
6 כרעיים (משולש+פולקע)
5 בצל- פרוס
9 שיני שום
1/2 כוס רוטב סויה
4 כפות חמאת בוטנים (התחלתי לעשות בלי חמאת בוטנים ויוצא מצוין רק טעם קצת שונה)
4 כפות רוטב צ'ילי
מלח ופלפל שחור
1/2 כוס יין קל+ 1/2 כוס מים

משרה את העוף ברוטב בלי היין לחצי שעה, מטגנת אותו רק בשביל הקריספיות (אפשר לדלג על זה)
מטגנת את הבצל להזהבה, משטחת בתבנית, מעל מניחה את העוף ועל זה יוצקת את הרוטב+ היין והמים
עוטפת טוב טוב בנייר כסף ושמה על הפלטה ל3-4 שעות

• הוסף לסימניות
יאפצ'ק.
מנת הדגל שלי בחגים ר"ה, שמחת תורה ושבועות בהם עד שמגיעים למנת הבשר החברה כבר אוכלים רק בשביל לצאת ידי חובה ולא כי רעבים. כך במנה אחת סגרתי את הפינה של בשר + תוספת...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה