גם אצל השומרונים..רק אצלנו לא מחממים כלום בשבת.
באסה.
אצלינו אף פעם אין חמין בשבת ! אנחנו שונאים את הריח שלו!!עם חמין...
אין מצב בלי - אצלי אם אין בבית בשבת בבוקר ברחבי הבית את הניחוח המוכר והמשכר -
זה לא שבת..
שניצלונים אני מחממת בתבנית ח"פ או בכל כלי אחר אבל ללא מכסה
לפעמים מגבת מעל וזהו - אחרת מתקבלים שניצלונים סמרטוטיים..
על טעם ועל הריח...אצלינו אף פעם אין חמין בשבת ! אנחנו שונאים את הריח שלו!!
אני מכינה (לא עם שניצלונים כי זה מידי מטוגן לנו אבל כתוספת: )
בורגול ,גריש אורז אטריות עם רוטב בזיליקום תפוחי אדמה בטטה בתנור ועוד
אני ממש רוצה לדעת.......לשבת בבוקר את לא רוצה לדעת מה הגברים מבקשים לאכול כמו שסבא אכל..
זו כנראה הפלטפורמה היחידה בה ניתן לדבר על אוכל אשכנזי ללא התנצלויות....על טעם ועל הריח...
אני אישית חייבת את הניחוח הזה בשבת בבית "ריח של שבת" אני מכנה אותו
והיום שהמטבח והסלון שלנו בחלל אחד החגיגה הריחנית הרבה יותר גדולה
ולגבי שאר התוספות,
אצלנו יש כאלה שמקפידים בשבת קודש לאכול מאכלים מסורתיים בלבד..
כל דבר שמוגש לשולחן מלווה בשאלה " סבא שלנו אכל את זה בשבת? "
ולכן - חומוס,אורז,בורגול, מבושל ונאכל בהנאה גדולה כל השבוע, בשבת רק אוכל מסורתי
*געפילט פיש
*יויך מיט לוקשן
*בקר/עוף עם תפו"א
*רק בקינוח לא עושים אוכל שסבא אכל..
הוא אכל קומפוט...ולכן בקייץ לפעמים אני מכינה
אבל השבת היה מוס אבטיח ומלון.
לשבת בבוקר את לא רוצה לדעת מה הגברים מבקשים לאכול כמו שסבא אכל..![]()
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: מכלה1 //