כללי מחפש את הגופן של ה'שוטנשטיין'

• הוסף לסימניות
אני מחפש את הגופן של הוצאת ארטסקול (הידועים עם הפי' 'שוטנשטיין' על הגמ'). נדמה לי שקוראים לו הדסה ויש אותו בקלות בכל מקום, אך אין לי את זה. העוזר יבורך.

• הוסף לסימניות
יש הרבה גרסאות של הדסה - רובם בתשלום.
ארטסקרול משתמשים עם הגירסה של פונטביט (בתשלום)

• הוסף לסימניות
ארטסקרול משתמשים בגרסא של מאסטרפונט כמובן.

יש לך גירסה חינמית בספריית גוטמן

• הוסף לסימניות
מוסיף על קודמי - הפונט של גוטמן נקרא 'גוטמן הודס'

• הוסף לסימניות
אם לא משועבדים ממש למקור ושזה יהיה בדיוק כמו שוטנשטיין - ההדסה החדש של פונט ביט הרבה יותר יפה ונקי מההוא של מ"פ, (אני מתכוון לגרסא הממש חדשה שלו אחרי כל התביעות והכל, לא הגרסא ההיא שהאלף עקומה בנחת, שאגב גם זה משהו משהו אבל לא יתאים כאן אני מניח). הגוטמן של הדס דומני שהוא מגיע ללא בולד אמיתי אלא רק בולד מלאכותי - שעשו לו סטרוק. תקנו אותי אם אני טועה.

• הוסף לסימניות
תודה לכל העוזרים והמסייעים. תבורכו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 5127109;n5103248:
הגוטמן של הדס דומני שהוא מגיע ללא בולד אמיתי אלא רק בולד מלאכותי - שעשו לו סטרוק. תקנו אותי אם אני טועה.

אתה אכן טועה. יש לו בולד אמיתי.
לדעתי הגוטמן של שוטנשטיין אינו של מסטרפונט אלא של ביטסטרים.

• הוסף לסימניות
האם לא היה לפלרון הדסה, והוא הוא הפונט של שוטנשטיין?

• הוסף לסימניות
לפלרון אין הדסה. ה"זכויות" (הגנובות) היו בידי מאסטרפונט

תראו בדוגמה הפונט הוא של גוטמן דבר כל כך אופייני לארטסקרול...

קבצים מצורפים

• 1.jpg
    1.jpg
    KB 409 · צפיות: 204
  • הוסף לסימניות
לפלרון היו זכויות ומכרו את הדסה עד שהתחיל המשפט של מסטרפונט. יש לי את הפונט.
אכן לפי הצילומים נראה דומה למסטרפונט/פלרון, אבל קשה לראות באיכות כזו את הדקויות, ולי נראה של ביטסטרים.

ביטסטרים חברה אמריקנית שיש לה כמה גופנים בודדים.

• הוסף לסימניות
ההבדל בין גוטמן למאסטרפונט נראה מזערי ממש. קשה להתרשם מהסריקה של שוטנטשיין, למי היא יותר דומה.

• הוסף לסימניות
לא רק שלגוטמן הודס יש בולד, יש לו גם לייט
זה די מפתיע מכיוון שהגופנים האלה שווקו יחד עם וורד, שם אין תמיכה במשקלים אחרים מלבד Bold ו-Italic

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
סליחה על ההקפצה... אבל איפה מוצאים אותם?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בדקתי ויש שם רק פרנקריהל. כנראה הורידו את הדסה בעקבות התביעה על מסטרפונט.

• הוסף לסימניות
מה עם הפונט הדסה שכאן, האם זה המקורי? האם זה הפונט של בעלי הזכויות (גב' חנה טל)?
שמתי לב שזה לא הפונט ששוטנשטיין משתמשים בו.
זה פשוט מדהים שבשל תביעה על הפונט - נחסמה כל אפשרות יצירה ופיתוח בכל מה שמתקרב לאיזור של הדסה.
הרי כך דרכו של עולם, שאמנים מעתיקים וגאונים גונבים...
פלא פלאים.

• הוסף לסימניות
מה עם הפונט הדסה שכאן, האם זה המקורי? האם זה הפונט של בעלי הזכויות (גב' חנה טל)?
שמתי לב שזה לא הפונט ששוטנשטיין משתמשים בו.
זה פשוט מדהים שבשל תביעה על הפונט - נחסמה כל אפשרות יצירה ופיתוח בכל מה שמתקרב לאיזור של הדסה.
הרי כך דרכו של עולם, שאמנים מעתיקים וגאונים גונבים...
פלא פלאים.
למיטב ידיעתי אחרי התביעה המפורסמת, היא בשיתוף פעולה עם ינק יונטף מוכרים את הפונט שם + אנגלית וערבית.
הוא אכן עבר עיבוד של ינק, ואולי דומה יותר למקור.
בכל זאת, פונט שלקח להנרי פרידלנדר 40 שנה ליצור...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה