מחפש קלרינט מתקדם/מקצועי- חייב עצה !

• הוסף לסימניות
קופצת ושואלת שאלה משלי:
אני רוצה ללמוד לנגן בקלרינט (תחביב..)
איזה כלי מומלץ עבורי?? (באיזור ה1500- .3000..)
מה לקנות?
ואיפה?
ועל הדרך מכירים מורה מעולה לקלרינט???

תעברי על התשובות שכתבתי ותקבלי תשובה לשאלה שלך
מעבר לזה אשמח לייעץ לך בפרטי
בהצלחה

• הוסף לסימניות
סתם שאלה אני רוצה להתחיל ללמוד קלרינט
השאלה היא
א. האם שאני ידע לנגן על קלרינט אני ידע גם על סקסופון [אני חולה על הכלי הזה]
או שלא?
ב. זה קשה לנגן על זה?
ג. אני יודע לנגן על חליל קלרינט וסקסופון זה אותו רעיון או שלא?
תודה רבה [על הסבלנות והזמן]

א. נגני קלרינט לומדים בקלות ומאד מהר לנגן גם בסקסופון שיותר קל מכל בחינה.. אצבוע ,טכניקה ונשיפה קלה למי שמנגן בקלרינט.
ב. הכל עניין של אימון
ג. לא , נשיפה שונה בסגנון שונה ,וכמובן אצבוע וטכניקה הרבה יותר מאסיבית ומאתגרת

• הוסף לסימניות
הי
מצטרפת לשאלות פה,
אני מנגנת על קלרינט כתחביב
אבל מנגנת המון
אני מתלבטת נורא אם לקנות קלרינט בופה B12 ולהשקיע בפיה טובה-וזה מספיק?
או שעדיף בכ"א קלרינט איכותי מעץ? E12 או משו כזה??

תעברי על מה שכתבתי ותקבלי תשובה לשאלתך..
שוב פעם בקצרה, בהחלט כן ,b12 יכול להיות לעיתים יותר מוצלח מעץ פשוט כמו e12 וההסבר וההגיון שמאחורי זה מוסבר בתשובות שכתבתי למעלה
ואכן פייה הרבה יותר חשובה מהכלי שהוא טכני..
והכי חשוב זה הבן אדם ,ולכן להתאמן כל יום ולפתח צליל טוב
אם עדיין יש שאלות אפשר לפנות לפרטי
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אני אחדד קצת
הליגטורה לא פחות חשובה מהפייה והעלה
אבל כמובן כל זה גם תלוי ברמת ההתקדמות והמיומנות של המנגן
אם אתה נגן מתחיל לא באמת תרגיש הבדל בין הליגטורה של buffet שהיא מעולה לבין משהו יקר
איפוא אפשר להשיג את הליגטורה של גיורא פיידמן?

• הוסף לסימניות
אני מנגן על קלרינט פרוד'יג(גרסה חדשה של B12) , ובעז"ה עוד שנה שנתיים מתכנן לקנות בופט E13/RC , זה הדגמים המומלצים , יש את הR13 שהוא ביניהם , אני ממליץ לקנות או E13 או RC(או RC PRESTIGE) , בופט החברה הכי מקצועית , לדעתי B12 של בופט שעשוי מפלסטיק עדיף על דגמים מסוימים של ימאהה שעשוים מעץ

• הוסף לסימניות
לי יש קלרינט מהמם ויקר.. לה בלנק דגם בליס
צליל עמוק ויפה עץ מלא
מוזר לי לשמוע שפיות של ימהה יותר טובות משל ונדורן.

והאם יש לכם טיפים איך להצליח עם הקישוטים- צלילי הגיהוק וכד'

• הוסף לסימניות
מי שאומר שפיות של ימהה יותר טובות משל ונדורן פשוט חובבן ולא מבין כלום בנגינה
הפיות של ימהה הם פיות שלא ראויות אפילו לא למתחילים לדעתי..

• הוסף לסימניות
תודה!
אז על אילו אתם ממליצים?

• הוסף לסימניות
מי שאומר שפיות של ימהה יותר טובות משל ונדורן פשוט חובבן ולא מבין כלום בנגינה
הפיות של ימהה הם פיות שלא ראויות אפילו לא למתחילים לדעתי..
אני מנסה לנגן בקלרינט (פשוט)וקשה לי לנגן אני מתאמץ מאד בחנות כלי זמר המליץ לי על פייה ימאאה 4 c ועלה 2.5 מה דעתך?

• הוסף לסימניות
אני מנסה לנגן בקלרינט (פשוט)וקשה לי לנגן אני מתאמץ מאד בחנות כלי זמר המליץ לי על פייה ימאאה 4 c ועלה 2.5 מה דעתך?
אל תרוץ לקנות פיה כל כך מהר....
ראשית וודא שהעלה שלם לגמרי.
רכך אותו קצת בעזרת מים ותכופף אותו קלות על הפיה (לא לשבור... בעדינות!!!).
וודא שהליגוטרה יושבת טוב על העלה והעלה יושב במקום הנכון (תנסה להזיז במילימטר למעלה או למטה ותראה איך זה מרגיש לך...)
אולי מספר העלה גבוה מדי, תנסה 1.5
ובכללי אם אתה נגן מתחיל והנגינה קלה מדי - זו בעיה...
בהתחלה זה אמור להיות קשה, צריך להתאמן על אחיזת הכלי נכון בין השפתיים, נשיפה נכונה (מהירה, לא חזקה). וכו' וכו'.
כאשר יוקל לך, ותנגן יותר מקצועית, ותרגיש שהטון לא יושב במאה אחוז או שמא הצליל לא הכי הכי לטעמך - אז נדבר על לקנות פיה חדשה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה