מחפש רעיון לרצועת גיטרה ולחוט מיקרופון

• הוסף לסימניות
אני מחפש את הדרך היותר פשוטה ליצור רצועה של גיטרה המשמשת את האדם המנגן, גם כשהוא מזיז את הגיטרה לכל כיוון אפשרי, ובמשך כל הזמן הרצועה נמצאת צמודה (אבל נעה, ולא מקובעת).
וכמו כן אני זקוק לרעיון פשוט עבור חוט למיקרופון, שינוע בטבעיות ביחד עם המיקרופון כשהזמר מחזיק את המיקרופון ומנייד אותו לכל מקום. ניסיתי עם סקריפט שיצר כבל דינמי, אבל בתוצאה הכבל נראה שיוצא מהמיקורפון בצורה בעייתית, כפי שניתן לראות בתמונה.

קבצים מצורפים

• Microphone.png
    KB 235.5 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
בשביל זה צריך לא מעט עבודה עם החלק הדינמיקה של מאיה.
לא לשכוח אחרי האנימציה לעשות באייק (אפייה) ל - KEY. כדי שינוע יותר מהר.

• הוסף לסימניות
יש לי דרך פשוטה לעשות את זה בבלנדר. מניח שזה לא יעזור לך.
בעיקרון עושים Curve כאשר את הנקודות שלו קושרים לאובייקטים חיצוניים (Hooks) ואיתם אפשר לשחק כמה שרוצים.
אם רוצים שהאורך יהיה מדויק אז נראה שכדאי לבנות חוליות עם עצמות ולהדביק להם את ה-Curve כך שהוא יזוז איתם תוך כדי שמירה על אורך וכד'.

אני מניח שאם הכלים האלו נמצאים בבלנדר בטוח שיש אותם גם במאיה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יניב;1390392:
יש לי דרך פשוטה לעשות את זה בבלנדר. מניח שזה לא יעזור לך.
בעיקרון עושים Curve כאשר את הנקודות שלו קושרים לאובייקטים חיצוניים (Hooks) ואיתם אפשר לשחק כמה שרוצים.
אם רוצים שהאורך יהיה מדויק אז נראה שכדאי לבנות חוליות עם עצמות ולהדביק להם את ה-Curve כך שהוא יזוז איתם תוך כדי שמירה על אורך וכד'.

אני מניח שאם הכלים האלו נמצאים בבלנדר בטוח שיש אותם גם במאיה.

יש אותם גם במאיה, אבל כפי מה שהבנתי מצבי, הוא רוצה לעשות אנימציה לזמר ולנגן גיטרה,
שלפי התזוזה שלו הרצועה והחוט ינועו,
אם כך יוצא שישנו אוביקט מניע (אקטיבי, הידים של הזמר והנגן) ואוביקט מונע (פסיבי, הרצועה והכבל).
את זה עושים בדינאמיקה, אפשר לעשות גם מה שאתה מציע, אבל בעיקרון לא עושים כך, זה הרבה מאוד עבודה, וסיכוי קלוש שיצא כמו שצריך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גיל קוליוק;1390425:
יש אותם גם במאיה, אבל כפי מה שהבנתי מצבי, הוא רוצה לעשות אנימציה לזמר ולנגן גיטרה,
שלפי התזוזה שלו הרצועה והחוט ינועו,
אם כך יוצא שישנו אוביקט מניע (אקטיבי, הידים של הזמר והנגן) ואוביקט מונע (פסיבי, הרצועה והכבל).
את זה עושים בדינאמיקה, אפשר לעשות גם מה שאתה מציע, אבל בעיקרון לא עושים כך, זה הרבה מאוד עבודה, וסיכוי קלוש שיצא כמו שצריך.
מה שיניב אומר זה שתשים את הדינמיקה על העקומה אחרי ששמת לה הוק בכל צד, אני חושב שזה יכול לעבוד יפה מאוד אלא אם כן הדינמיקה לא תשמח שנוצר לה פתאם מש חדש...

אפשרות נוספת היא להשתמש בכלי המשקל זה אומר שאתה נותן דינמיקה לכל אורך החוט ובקצוות אתה מחליש את הדינמיקה (מעבר צבעים לאדום) וכך הקצוות יעמדו איפה שההוק מעמיד אותם.

אגב אותו רעיון יכול לעבוד גם עם הרצועה אבל יתכן ותצטרך לשכלל אותו יותר.

• הוסף לסימניות
כיון שאני עובד עם מאיה בלבד אשמח מאוד אם גיל יוכל לפרט יותר.

• הוסף לסימניות
הרעיון בגדול הוא לאפשר שליטה על הפרמטרים של החוט "מבחוץ" ולחבר אותם למערכת שתשלוט בהם (פיסיקה, שלד, ידני, מה שרוצים בעצם בהתאם למצב)

• הוסף לסימניות
חוט המיקרופון שרק קצהו נראה בתמונה נוצר על ידי הסקריפט as_makeCable_v1-5, אשר יוצר כבל דינמי בין שני LOCATORS. הבעיה היא בנקודת החיבור למיקרופון, שם מתקבלת תוצאה הרחוקה מהרצוי.
כתחליף ניסיתי על ליצור את הכבל על ידי nCloth, שם הצלחתי על ידי Constrains ליצור יציאה טובה יותר מהמיקרופון, אבל לא הצלחתי להגיע לPRESETS משביעי רצון של גוף הכבל.

לגבי רצועת הגיטרה, האם הרעיון ליצור רצועה עם nCloth אכן יספיק לבדו לצורך הנ"ל?

• הוסף לסימניות
נסיון ליצירת כבל דינאמי בבלנדר.

ניסיתי לאתגר קצת את עצמי בכבל דינאמי למקרופון, וזה מה שיצא (אמנם לא מושלם כ"כ אבל מראה שאפשר...) מקווה שזה מה שהתכוונת.

יצרתי חבל, אותו חיברתי לhooke בשני צדדיו, לאח"מ הוספתי דינמיקה של גוף רך לחבל שזה כלל קצת התעסקות עם ההגדרות של הדינמיקה וצביעת חום, לאח"מ חיברתי באמצעות parent את hooke ל"בחינת" רמקול שיצרתי ועשיתי אנימציה לרמקול.

מה שאני אולי יכול להועיל לך למאיה זה שכן אפשר להשתמש בדינמיקה לצורך העניין.

העליתי קובץ וידאו כי אמרת שאתה לא משתמש כלל בבלנדר, אך אם תרצה אשמח לתת לך גם את הקובץ blend בשביל לחקור אותו.

בהצלחה!

קבצים מצורפים

• כבל דינאמי.avi
    4 MB · צפיות: 35

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה