קורונה מחקרים חדשים מוכיחים: ילדים נדבקים ומדביקים פחות

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה למה את שואלת אותי.
לא אני כתבתי את הכתבות הללו...
רק הבאתי עוד נתונים.
מותר לפתוח את הראש.
לא שואלת דווקא אותך, בהחלט לא.
רק הגבתי על הכתבות הללו... ומה לעשות שהן תחת שמך, כי הציטוט שלהן היה ממך...
השאלות שלי באות דווקא כי מותר לפתוח את הראש.
ואני מודה ושמחה שהבאת את הכתבות, וגם שמחה לנסות להבין אותן כהלכה...
זה דיון שאמור להפרות את כולנו, לא התנצחות...

אגב, שמתי לב פעמים רבות, שכתבות, בניגוד למחקרים עצמם, מובאים בעיתונים בצורה מסולפת מאוד, אם בשוגג אם בזדון.
הכתב כותב כותרת שלא ממש קשורה, ומביא מסקנות שהוא עצמו הוציא מהמחקר, ולא החוקרים עצמם (!)
ולא פעם הוא מגלה בזה בורות של ממש או רצון לרמות!

אני יותר מאשמח לדעת שילדים לא מדבקים.
בינתיים לא רואה שיש די עדויות אמינות.
אפשר כמובן לחלוק עלי, ואקרא בשמחה כל הסבר מכל מי שמעוניין לכתוב.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא שואלת דווקא אותך, בהחלט לא.
רק הגבתי על הכתבות הללו... ומה לעשות שהן תחת שמך, כי הציטוט שלהן היה ממך...
השאלות שלי באות דווקא כי מותר לפתוח את הראש. ואני שמחה שהבאת את הכתבות, וגם שמחה לנסות להבין אותן כהלכה...
זה דיון שאמור להפרות את כולנו, לא התנצחות...

אגב, שמתי לב פעמים רבות, שכתבות, בניגוד למחקרים עצמם, מובאים בעיתונים בצורה מסולפת, אם בשגגה אם בזדון.
הכתב כותב כותרת שלא ממש קשורה, ומביא מסקנות שהוא עצמו הוציא מהמחקר, ולא החוקרים עצמם (!)

אני יותר מאשמח לדעת שילדים לא מדבקים.
בינתיים לא רואה שיש די עדויות אמינות.
אפשר כמובן לחלוק עלי, ואקרא בשמחה כל הסבר מכל מי שמעוניין לכתוב.

צודקת.
אני חושבת שהמסקנה העולה היא כי ילדים נדבקים פחות, לאו דווקא מדביקים פחות.
כלומר, אם נסתמך על זה שהילד יש לו סיכוי של 15% להדבק, הסיכוי של ההורה להדבק מהילד עומד על 66%.

כמובן שנצטרך לחכות לעוד מחקרים

• הוסף לסימניות
אגב, בשווייץ הכריזו (לפי הכתבה) שאין 'שום סיכון' לקשישים מהנכדים שלהם (כולל חיבוקים!) - אך מנחים על 'קשר קצר'...

ועוד שם: הילדים שנדבקים - נדבקו לרוב מהוריהם, לכן לא מהווים כל סיכון לסבא וסבתא.
מישהו יכול להסביר לי את הקשר בין שני חלקי המשפט?

• הוסף לסימניות
ועוד שם: הילדים שנדבקים - נדבקו לרוב מהוריהם, לכן לא מהווים כל סיכון לסבא וסבתא.
מישהו יכול להסביר לי את הקשר בין שני חלקי המשפט?
אולי רוצים לומר, שההורים, ולא הילדים, מהווים סיכון לסבים ולסבתות.

• הוסף לסימניות
אתר 'ישראל היום': מתגבר החשש כי הקורונה גורמת לדלקת בלב בקרב ילדים, שלושה ילדים בארה"ב שנדבקו בנגיף לקו בתסמונת דלקתית נדירה שדומה לזו שעוררה חששות גם מצד רופאים בבריטניה, איטליה וספרד ומצבם אנוש וקשה.

• הוסף לסימניות
בשני משפחות שאני מכיר שבהם כעשרה נפשות, שלאחר שחלק מהמשפחה חלתה בני המשפחה החליטו שהם מדביקים את כולם, ובכל זאת הילדים הקטנים לא נדבקו על אף שמאוד רצו שהם ידבקו.
הילדים עברו בדיקות ויצאו שלילי?

• הוסף לסימניות
זה המחקר שבר-סימן-טוב אמר שצריך לחכות ליום חמישי?
כמו שכתב @ציפס קידס זה לא המחקר המדובר.

כשפורסם בזמנו הנושא, כתבו שמחכים לדו״ח גרטנר בנושא הדבקה בקרב ילדים.
לא שיש לי פרטים על זה, אבל לזה ממתינים.

• הוסף לסימניות
אני מכירה משפחה ש2 הקטנים יצאו שליליים אחרי בדיקות חוזרות ונשנות כשכל המשפחה חיובית למרות שהיה להם תסמינים, מה שמעלה חשד שהבדיקות לילדים לא מתאימות\ מדוייקות אז המלצת הרופאה היתה להתייחס אליהם כאל חיוביים

• הוסף לסימניות
ומה עם זה????

מלחיץ ביותר! (
כל רגע(

דאגה בעולם: הנגיף גורם למחלות לב בילדים
מספר הולך וגובר של מקרים בהם ילדים שחלו בקורונה לקו בתסמונת דלקתית נדירה, מעלה דאגה בקרב הרופאים לקשר אפשרי בין הקורונה לבעיות לב | "אנחנו רק בתחילת הניסיון להבין מה זה אומר"

• הוסף לסימניות
ולא קצת מוזר לך שמחקרים כאלה יוצאים לאור בדיוק עכשיו בשבוע שבו מקבלים החלטה להחזיר את הלימודים לילדים מתחת גיל 10?
קצת משחק על הציבור בעינים.
מענין אילו כתבות יהיו עוד 3 שבועות...

• הוסף לסימניות
ולא קצת מוזר לך שמחקרים כאלה יוצאים לאור בדיוק עכשיו בשבוע שבו מקבלים החלטה להחזיר את הלימודים לילדים מתחת גיל 10?
מאוד יתכן שזה 'הצדקה', אבל גם יכול להיות שזה נותן לציבור טעימות ממה שהיה לפני מקבלי ההחלטות.

• הוסף לסימניות
התפרסמו תוצאות המחקר של מכון גרטנ
שנערך שימו לב על כ562! משפחות.
ובכן ילדים עד גיל 10 נדבקים כ-20% עד 40% ביחס למבוגרים
ועד גיל 20 כ-30%- 50% ביחס למבוגרים.
גם ביחס להדבקת של אחרים,
מסתבר שהם מדביקים בכ-50% פחות מהמבוגרים.

הכתבה המלאה מJDN:
מהדו"ח שהממשלה חיכתה לו, ומבוסס על מחקר בבני ברק, עולה כי אמנם ילדים נוטים לחלות פחות בנגיף, וגם סיכוייהם להדביק נמוכים יותר משמעותית - אך הם לא אפסיים. ההמלצה: "לבצע את פתיחת מערכת החינוך והחזרה ללימודים, באופן מדורג"
דוח מכון גרטנר שבדק עד כמה ילדים נדבקים ומפיצים את נגיף הקורונה פורסם הערב (חמישי) ומסקנותיו עשויות להוות את אחד הפרמטרים המרכזיים שיקבעו אם ניתן לקיים שגרת לימודים בגני הילדים. מהדוח עולה כי אמנם סיכויי ההדבקה וההידבקות של ילדים נמוכים מאלו של מבוגרים, אך הם אינם זניחים. מסיבה זו, ממליצים מחברי הדוח לבצע את פתיחת מערכת החינוך והחזרה ללימודים באופן מדורג ובפריסה על פני זמן תוך כדי ניטור ובקרה.

הנתונים בדו"ח שהוזמן על ידי משרד הבריאות נלקחו משני מקורות מידע. מקור הנתונים הראשון הינו מאגר מידע המכיל את מספרי הזהות וכתובות המגורים של כל תושבי העיר בני ברק אשר נולדו עד התאריך ה24 במרץ 2020. התושבים חולקו למשפחות לפי כתובת מגוריהם ושם משפחתם. מקור הנתונים השני הוא מאגר הנתונים של משרד הבריאות הכולל תוצאות בדיקות המעבדה לזיהוי קורונה, והחקירות האפידמיולוגיות המתבצעות על ידי המשרד.

בתוצאות הדו"ח נכתב שבבדיקה שנערכו לגבי סיכויי התחלואה בבתי אב, "כתלות בגיל ובהינתן בן משפחה חיובי, ולאחר שהורדנו את החולה הראשון בכל בית אב, ניתן לראות שילדים נוטים לחלות פחות, ושהסיכוי שלהם לחלות עולה עם הגיל. יחד עם זאת, ניתן לראות שתינוקות עד גיל שנה הם בעלי סיכוי גבוה לחלות ביחס לשאר הילדים במשפחה. הסבר אפשרי הוא שתינוקות דורשים טיפול צמוד/הנקה מהוריהם, ולכן אם ההורים חולים, הסיכוי של התינוקות לחלות גדול בהשוואה לשאר הילדים".

לפי הדו"ח, הסיכוי של ילד להידבק קטן מהסיכוי של מבוגר, כשההבדל בולט יותר עבור ילדים עד גיל 10. לעומת זאת, קשה להכריע האם ילדים מדביקים יותר או פחות ממבוגרים. גם במודל ההדבקות במשפחה מתקבל כי הסיכוי של ילדים להידבק קטן מהסיכוי של מבוגרים, כאשר לילדים עד גיל 20 הסיכוי להידבק הוא כ-30-50% ביחס למבוגרים, ולילדים עד גיל 10 הסיכוי להידבק הוא כ-20-40% ביחס למבוגרים.

החוקרים מציינים כי "מומלץ להקים מערך שיאפשר ניטור ומעקב אחר מצב התחלואה במוסדות החינוך מרגע פתיחתם, חלקם או כולם. הניטור יאפשר זיהוי מיידי של מוסדות חינוך בהם ימצא חולה חיובי מקרב התלמידים או צוות העובדים. לאחר זיהוי חולה במוסד חינוך כלשהו, מומלץ לבצע מעקב אחר מצב ההדבקות במוסד ובקרב משפחות החולים ולנקוט צעדי מנע להתפשטות ההדבקה, עד כדי סגירת המוסד/ות או מערכת החינוך כולה".

והמסמכים המלאים:
ezgif-5-4295459d1a.pdf-01-1.png
ezgif-5-4295459d1a.pdf-02-1.png
ezgif-5-4295459d1a.pdf-03-1.png
ezgif-5-4295459d1a.pdf-04-1.png
ezgif-5-4295459d1a.pdf-05-1.png
ezgif-5-4295459d1a.pdf-06-1.png
ezgif-5-4295459d1a.pdf-07-1.png

• הוסף לסימניות
גם הילדה בת ה11 מביתר קיבלה דלקת בלב.
לא כך?

• הוסף לסימניות
תגידו, אתם לא חושבים שמה שבאמת הורג את המגיפה כעת זה הקיץ?
בר סימן טוב יכול להאמין מה שהוא רוצה על נפלאות הסגר שלו והמשמעת האזרחית, העם יודע את האמת העגומה...
מוזר מאד שהנושא לא עולה כלל, מה שלפני חודשיים נחשב אבן דרך מרכזית.

• הוסף לסימניות
בר סימן טוב יכול להאמין מה שהוא רוצה על נפלאות הסגר שלו והמשמעת האזרחית, העם יודע את האמת העגומה...
האמת העגומה שהמשמעת האזרחית איננה מושלמת. ויש לזה מחיר, לפעמים קשה.
עם זאת קחו בחשבון שנסגרו כמעט כל המקומות הציבוריים: בתי כנסת, מלונות, מסעדות, אולמות, מקומות בילוי, רוב הטיסות, קניונים, בתי ספר ושאר מקומות לימוד. עד עכשיו גם חנויות ברחוב חוץ מאוכל ותרופות.
מאות עובדים של חברות גדולות עובדים מהבית כבר זמן רב, במקום לשבת באולמות משותפים.
והמושגים של התקהלויות השתנו לגמרי. רק לפני פחות מחודשיים יצאה הנחיה לא להתקהל יותר מ 2000 (שלא לדבר על 5000). היום זה נשמע בדיחה, כי התרגלנו למושגים אחרים לגמרי מה נקרא התקהלויות.

גם אם אחוז מסוים מטייל ברחובות ולא לובש מסכות ועוד כמה מעשים חסרי אחריות, אין השוואה אפילו קטנה לחיים הציבוריים שלפני כן.
כך שאפשר בהחלט לראות את נפלאות הסגר בע''ה.

לגבי הקיץ לא ידעו דברים ברורים. טענו מזמן שגם בארצות שהיה קיץ לפני חודשיים שלוש - היו הידבקויות. אולי זה מצמצם, אולי לא.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות

לי לא נראה מוזר.
הם ציינו במפורש שהמחקר הזה הוא הגורם להחלטותיהם.

הם ידעו על תוצאותיו גם יום לפני שהם פורסמו בצורה מסודרת....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה