- הוסף לסימניות
כידוע בדברי חז"ל כל צרה שבאה על העולם באה בשביל ישראל ואכמ"ל .
חורבן הבית היה בעבור ש"ח על אף שהיו צדיקים ועמלי תורה .
האם לא נדרש מאיתנו בעת הזאת לחשוב שמא המחלוקת הנוראה בתוכנו בשנים האחרונות
היא שהבעירה את האש הנוראה , שלא היתה מימות עולם . הלא דבר הוא .
כבר שבועות שאני מסתובב עם תחושה של חטאנו עוינו כלפי הציבור הקטן בתוכנו .
ואם תאמרו אנו שומעים לגדולינו . אשאל , האם לא צירפנו את רגשותינו תסכולנו מידותינו הפגומות לקנאת ד' כביכול ? .
ידוע מה שאומרים על תקופת רי"י איבשיץ ור"י עמדין שהיחידים באותו דור שוודאי לא ייענשו , הם אותם שני צדיקים , שמחלוקתם וודאי היתה לשם שמים , לגבי כל השאר ... אין שום ביטחון !
בל נשכח בתוך הציבור הקטן ישנם אחים שלנו ובתוכם ת"ח יראי אלוקים לא פחות מאיתנו שאך לפני מספר שנים התייחסנו אליהם בהערכה בהערצה ובכבוד .
אם תשאלו מה בעצם אני אומר ? אז נקבל אותם ? נקבל את הדעות שלהם ? הרי אנחנו חולקים עליהם .
האמת היא שלא ברור לי לחלוטין , איך זה צריך לבוא לידי ביטוי מעשי . בכל השטחים .
אבל דבר אחד ברור לי לאחר התבוננות מעמיקה ( עד כמה שידי ודעתי משגת ) לא שייך לשנוא , לא שייך לסלוד , לא שייך לפגוע ולדרוס , לא שייך להכניס אף תחושה שאינה במאה אחוז . רצון ה' . ( "מצוה בשונא" ואכמ"ל , ומי יודע שמעשיו לשם שמים )
ברור לי כאור השמש שהמחלוקת הזו עוררה קיטרוג גדול בשמים וכבר שנים שהרגשתי תחושת קבס ( גם מעצמי ....! )
לב כל אחד יודע "מרת נפשו" .
חורבן הבית היה בעבור ש"ח על אף שהיו צדיקים ועמלי תורה .
האם לא נדרש מאיתנו בעת הזאת לחשוב שמא המחלוקת הנוראה בתוכנו בשנים האחרונות
היא שהבעירה את האש הנוראה , שלא היתה מימות עולם . הלא דבר הוא .
כבר שבועות שאני מסתובב עם תחושה של חטאנו עוינו כלפי הציבור הקטן בתוכנו .
ואם תאמרו אנו שומעים לגדולינו . אשאל , האם לא צירפנו את רגשותינו תסכולנו מידותינו הפגומות לקנאת ד' כביכול ? .
ידוע מה שאומרים על תקופת רי"י איבשיץ ור"י עמדין שהיחידים באותו דור שוודאי לא ייענשו , הם אותם שני צדיקים , שמחלוקתם וודאי היתה לשם שמים , לגבי כל השאר ... אין שום ביטחון !
בל נשכח בתוך הציבור הקטן ישנם אחים שלנו ובתוכם ת"ח יראי אלוקים לא פחות מאיתנו שאך לפני מספר שנים התייחסנו אליהם בהערכה בהערצה ובכבוד .
אם תשאלו מה בעצם אני אומר ? אז נקבל אותם ? נקבל את הדעות שלהם ? הרי אנחנו חולקים עליהם .
האמת היא שלא ברור לי לחלוטין , איך זה צריך לבוא לידי ביטוי מעשי . בכל השטחים .
אבל דבר אחד ברור לי לאחר התבוננות מעמיקה ( עד כמה שידי ודעתי משגת ) לא שייך לשנוא , לא שייך לסלוד , לא שייך לפגוע ולדרוס , לא שייך להכניס אף תחושה שאינה במאה אחוז . רצון ה' . ( "מצוה בשונא" ואכמ"ל , ומי יודע שמעשיו לשם שמים )
ברור לי כאור השמש שהמחלוקת הזו עוררה קיטרוג גדול בשמים וכבר שנים שהרגשתי תחושת קבס ( גם מעצמי ....! )
לב כל אחד יודע "מרת נפשו" .
הנושאים החמים