מחשבות לגבי בחירת צבעים לאור וצל

• הוסף לסימניות
כתבתי את זה כתגובה באחד האשכולות, אבל באמת כדאי לתת לזה אשכול בפני עצמו, כי נדמה לי שהם דברים נכונים ונצרכים, ויועילו לציבור המאיירים.
הנה:
"זה חוזר הרבה פה, לפי דעתי צריך להזהר מהשימוש בצבע שחור ע"י שקיפות. לא בשביל להצליל, ולא לעשן ודברים כאלה, זה עושה כמו לכלוך כזה. עדיף תמיד, גם להצללה, להשתמש בצבע ממש. זאת אומרת, לבחור צבע בשביל ההצללה, ולא לשים שחור שקוף. למשל צל של תכלת יכול להיות כחול קצת כהה. צל של כתום יכול להיות אדום קצת כהה. הצללה של צבע עור, יכולה להיות אדום או כתום או וורדרד. או לדוגמא, אפשר לעשות לכתחילה בכל האיור, שכל גווני ההצללה יהיו נוטים לכחול תכלת קצת נוטה לאפור, במקום השחור הנ"ל. זה נותן אותו אפקט של השחור, אבל בצורה יותר נקייה וצבעונית. תנסו ותראו.

(וכנ"ל גם לגבי השימוש בצבע לבן לחלקים המוארים, אגב.
השימוש בלבן צריך להיות רק על חפץ מבריק וחד, שהתאורה מבהיקה עליו. אבל סתם ככה, כדאי מאוד להשתמש בצבע ממש, זה הרבה יותר חי ויפה.)

עד כאן מחשבותיי!

נ.ב בעצם עוד תוספת קטנה,
מהתבוננות באיורים של המקצוענים למדתי את הדבר הבא, אקווה שאצליח להסביר-
כשיש הצללה של משהו, פירושו, שמקור האור הישיר לא מגיע לאותם מקומות, ולכן הם יוצאים מוצללים. אבל אין הפירוש שאותו מקום חייב להיות שחור,
אלא, מהיכן אותו מקום מקבל אור עכשיו, כאשר מקור האור הישיר לא מגיע אליו?
תשובה- הוא מקבל זאת מהאור הכללי שיש בסצנה, או מהאיזור איפה שהחפץ מונח, ומשם גם יקבל את הגוון שלו.
למשל,
תפוח אדום, המונח על שולחן ירוק, תחת תאורת נאון,
כל המקומות התחתונים בתפוח שאינם מקבלים מאור הנאון, באיזה צבע הם יהיו?
התשובה- לא שחור, אלא ירקרק. כי הם מקבלים את האור שלהם והגוון שלהם מהחזרי האור שפוגעים בשולחן הירוק ומכים בתפוח מלמטה.
תתנסו בזה קצת ותבדקו את זה, וכשמכניסים את ההבנה הזאת בתוך בחירת הצבעים בהצללות, זה מאוד מעשיר את האיורים.
בהצלחה."

אם למישהו יש עוד מחשבות בעניין, אדרבא תכתבו.
זה מפרה תמיד לשמוע, ואפילו אם לא מסכימים, זה גורם לך עכ"פ לחשוב "רגע ומה דעתי בעניין", אז איך שלא יהיה יצאת נשכר, שהדבר גרם לך להתבונן קצת.
בכלל באופן כללי אני הייתי שמח אם היו משתפים פה קצת בתובנות בטכניקות וכו',
במחשבות איך ליצור אווירה כזאת או אחרת וכו'. אני חושב שזה טוב ומפרה.

• הוסף לסימניות
קוראים לזה בצילום: "טווח דינאמי"

• הוסף לסימניות
ברור שזה כך.
לעיתים כדאי גם להשתמש מלכתחילא בצל- בצבע המשלים לצבע החפץ. לדוג'- בתפוח האדום צל ירקרק בשקיפות.

• הוסף לסימניות
מעולה

• הוסף לסימניות
אני אוהבת להשתמש בצבע כהה יותר ונוטה יותר לאפור.
לדוגמא אם אני מצלילה משהו כחול, אני לוקחת צבע כחול כהה יותר ואפרפר יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י levy;1566108:
אני אוהבת להשתמש בצבע כהה יותר ונוטה יותר לאפור.
לדוגמא אם אני מצלילה משהו כחול, אני לוקחת צבע כחול כהה יותר ואפרפר יותר.

לפעמים זה בדיוק יתן את האווירה המושחרת שציינתי. בפרט בסגנון איור שלך, שאמור להיות גרפי ו"מאיר" כזה,
אני הייתי חוזר ומייעץ, לחפש תמיד לעשות בהצללה צבע מלא, ולא לרוקן את הצבעוניות שלו לכיוון אפור, אלא במקרים מיוחדים המצריכים את זה.
(ראי דוגמאות שכתבתי לך על דברים יפים שעשית באיור לחנוכה :) )

• הוסף לסימניות
תודה על ההצעה המפורטת, והמחכימה.
בכלל כדאי מאוד לבדוק איך ציירים גדולים מציירים את ההצללות שלהם ולקחת מהם השראה.

• הוסף לסימניות
שיעור טוב בהתבוננות!
תודה!

• הוסף לסימניות
מצטרפת לדעתו של שאול יצחק.
מנסיון, התוצאה הכי יפה יוצאת כשמשתמשים להצללה בצבע חי ושמים אותו בשקיפות.
לפעמים אני משתמשת בכמה צבעים של הצללות ביחד, וכל צבע בשקיפות שונה, זה נותן המון דינמיקה בצל.
בד"כ הצללה כחולה מתקבלת הכי יפה וגם יותר דרמטי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה