השקעות מחשבים קוונטיים

• הוסף לסימניות
מה דעתכם על השקעה בחברות של מחשבים קוונטיים [כגון סייבר נגד פריצות מקוונטיים],האם זה לא ''הדבר הבא'' שיכבוש את העולם כמו מהפכת הבינה מלאכותית ? אשמח לכל מידע בנושא [חברות בתחום,וכדו']

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
יש כאן מאמר של @אקסטרה היפראקטיבי
שנותן הצצה לבורים בתחום, להבין את משמעות המושג קוונטי

• הוסף לסימניות
זה הדבר, והעתיד, בתחומים מאוד מסוימים.
כלומר, ובלי להיכנס לזה עכשיו, לא יהיה לכם טלפון נייד קוונטי או מחשב נייד קוונטי. ולא משנה כמה זה ישתכלל. זה לא מחשב, ביותר טוב. זה מחשב במובן אחר, יותר "מחשבון".
הוא עושה ניתוחים לתרגילים שלוקחים שנים, בשניות. מה שאומר שאם אתם מדענים שמנסים לפצח די אן איי, אז זה הדבר. אם אתם אנשים שמנסים לשלוח מייל, אז להפעיל מחשב שלוקח חשמל של שכונה כדי לשלוח אותו ב0.0001 שניות יותר מהר, זה לא רלוונטי.
כך שזה שאלה של, לא אם העתיד הולך לשם, אלא איזה חברות הולכות לעתיד שזה הולך לשם. גם למכון וויצמן יש מחשב קוונטי, מתקדם מאוד אפילו, ואני לא חושב שהמנייה שלהם גדלה. כי זה יותר כאב ראש של חברות שצריך לפתור לפני שזה מגיע לצד השני, ורק אז בדיקה של מה אפשר לעשות עם זה תכל'ס חוץ מלעצור את האחד של המחשב השני.

• הוסף לסימניות
מה דעתכם על השקעה בחברות של מחשבים קוונטיים [כגון סייבר נגד פריצות מקוונטיים],האם זה לא ''הדבר הבא'' שיכבוש את העולם כמו מהפכת הבינה מלאכותית ? אשמח לכל מידע בנושא [חברות בתחום,וכדו']
בחלק של בניית המחשבים מכיוון שאף אחד כרגע לא יודע בדיוק מה הדרך לבנות את המחשב בצורה יציבה כל אחד מנסה גישה אחרת וכנראה לא כולם יצליחו.
בחלק של המימושים מעל הטכנולוגיה הזו זה כנראה קצת שונה אבל יתכן שגם שם חברות הולכות על כיונים שיש 50% שלא יהיו רלוונטים בסופו של דבר.

• הוסף לסימניות
ממעקב צמוד אחרי אחד מהמניות הללו, היתה קפיצה גדולה מאד באזור הרבעון האחרון של 2024 בעיקר בעקבות חוזה עם נאס"א, מה שגרם להמון אנשים לעוף קדימה עם זה, והעלתה את המניה במאות רבות של אחוזים.
אבל מאז יש התייצבות ואף ירידות, כי הבלון די חזר למימדיו הטבעיים.

• הוסף לסימניות
אולי זה הדבר הא אולי לא
יש לזה כמה תעודת סל

QTUM​

קישור
מבחינת כשרות, זה רק גויים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אשכולות דומים

אל תתנו לבורות הכלכלית לקבוע את גבולות ההצלחה שלכם!
מאמרים פנימיים משפחתיים אשמח להערות והארות.

אני ממש לא מבין גדול בשוק ההון אבל אני קורא הרבה ואני אוגר ולומד הרבה ידע ומידע מכל מיני מקומות בנוסף לפורום השקעות זה.

מה אני בעצם רוצה?
בהרבה הזדמנויות של כינוסים משפחתיים כגון שבתות חתן ואירועים משפחתיים תמיד הנושא של שוק ההון עולה ואני גם משתדל להתערב ולחלוק את המידע שיש ברשותי
עקב כך קיבלה משפחתי החלטה להתחיל להוציא מעין מאמרים פנימיים למשקיע המתחיל ולשלוח אותם במהדורת מייל לכל מבקש (כמובן מהמשפחה) ואני התחלתי לשכתב ולשם כך אני נעזר בבינה מלאכותית לסגנן דברים ולהרחיבם בצורה פשוטה
אשמח לפרסם כאן מידי שבוע את המאמר (שוב לא מדובר במשהו גאוני או יוצא דופן אני בטוח שלהרבה מהקוראים זה ישעמם ולהרבה שלא...) לפני שאני שולח אותו במייל ואשמח לתגובות הארות והערות הכל יתקבל בברכה כי אני גם לומד תוך כדי ובודאי שזה יוסיף וייעל את המאמר

לפני שאני מפרסם אשמח לתגובות הקוראים האם זה שייך והאם זה מתאים לפורום זה
קראתי את המאמר הבא של אלון גונן
שאלתי האם יש קרנות כשרות שעוקבות אחרי שוק החשמל והאנרגיה
האם בקרן הפנסיה, בקרן השתלמות או בקופת גמל להשקעה
אם כן אשמח לשמוע פירוט

בזמן שכולם מנסים לנחש איזו אפליקציית AI תשנה את העולם, אני מוצא את עצמי מסתכל על משהו הרבה יותר בסיסי.

יותר שימוש בבינה מלאכותית = יותר חוות שרתים = צריכת חשמל מפלצתית.

הכסף הגדול כמעט תמיד נעשה מסביב למהפכה, ולא בלב המהפכה עצמה.

תחשבו על זה:
🚂 במהפכת הרכבות: ההון האמיתי לא היה רק בקרונות, אלא בקרקעות סביב המסילות שהפכו לנדל"ן יוקרתי.

⛏️ בבהלה לזהב: רוב מחפשי הזהב
נשארו עם חלומות. מי שהתעשר באמת היו אלה שמכרו להם את האתים והמכנסיים (מישהו אמר לוי'ס?).

📱 במהפכת הסמארטפון: אפליקציות עלו ונפלו, אבל יצרניות השבבים והתשתיות בנו אימפריות שנשארות רלוונטיות עד היום.

ועכשיו? מהפכת ה-AI🤖.

המודלים הכי מתקדמים בעולם רצים על חוות שרתים עצומות שעובדות 24/7. הן צריכות קירור, הן צריכות תחזוקה, והן צריכות כמויות אדירות של אנרגיה.

ובזמן שהעולם עובר לאנרגיה נקייה ומבין שאי אפשר להמשיך לזהם, נוצר פער עצום.

התובנה שלי? התחום שהולך "להתפוצץ" בעקבות ה-AI הוא שוק החשמל והאנרגיה.

במקום לנסות לנחש מי ינצח בקרב בין הצ'אטבוטים, אני שואל את עצמי: מה הדבר האחד שכולם יצטרכו, לא משנה מי ינצח?

שם בדרך כלל נמצא ה"בום" הבא🎯.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה