כללי מחשב חדש לגרפיקה: PC או MAC?

• הוסף לסימניות
שלום,
אני צריכה לחדש מחשב ומעונינת בחוו"ד של המקצוענים.
בעקרון עד היום היה לי PC,
הטכנאי שלי הציע לי ג"כ PC במפרט מתקדם, בין 5,000-7,000 ש"ח,
בין לבין שמעתי דעות שאמרו שלא שווה להשקיע ב-PC כזה סכןם לגרפיקה, אלא אם כבר לקנות i mac, ואם לקנות PC אז לא יותר מ-3000 ש"ח, כי ההשקעה שם לא שווה.
מה דעתכם?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אולי אני קצת נוגע בדבר, אבל אני הייתי הולך על Mac, ומכמה סיבות:
1) מערכת הפעלה מאוד יציב, עם הפעלה תוך עשר שניות [לדוגמא: אפשר להיות בתוך פוטושופ תוך בערך עשר שניות מזמן הדלקת המחשב], וחוץ מזה המערכת הפעלה הוא הרבה יותר יפה מ-Windows...
2) איכות המחשב: אין מחשב אחר בעולם שבנוי כ״כ טוב... ולכן מחזיק לפחות פי שלש ממחשב רגיל.
3) אין צורך לתוכנות אנטי-וירוס [שמאיטים המחשב בPC, חוץ ממה שכל הזמן משגע אותך עם חלונות קופצים...].
4) ואם תצטרך איזה תוכנה שהוא רק ל-Windows [למשל ״תג״, שהוא התוכנה היחידה שהייתי צריך שאין ל-Mac], אפשר להתקין גם Windows על Mac, וזה ירוץ הרבה יותר חלק מאשר על PC...
5) יש הרבה תוכנות מאוד טובות רק ל-Mac, שא״א בשום אופן להריץ על Windows, משא״כ להיפך, כנ״ל.
6) המסך שמגיע עם Mac, הוא כ״כ חד, אפילו יותר מדפוס איכותי, עם תצוגת צבעים מאוד מדוייקים, מה שמאוד חשוב לגרפיקאים.

כ״ז נכתב ע״י משתמש Mac מרוצה, שמאז שטעם טעמו של Mac לא יחזור ל-Windows...

• הוסף לסימניות
בואי נאמר שהעולם מתחלק לשניים, אלה של ה-pc, ואלה של ה-mac. בתור אחת שעבדה על שניהם, אני התחברתי חד משמעית ל-pc. אגב אני יודעת בוודאות שמעצבים גדולים מהשורה הראשונה עובדים על pc, כך שזה באמת עניין אישי של נוחות ופרקטיות.

• הוסף לסימניות
הטכנולוגיות של מק נחשבות להרבה יותר טובות.
אבל - אין שם הרבה חברים....
את צריכה טכנאים שמבינים בזה, ומוצרים שמתאימים רק לזה וכל האביזרים וכו'. ולא תוכלי לעזור לסבתא שמקשרת ושואלת איך להפעיל את מנהל המשימות....
יש מחשבים חזקים בPC ואפילו ניידים, ולא צריך לעשות מזה ענין. לדעתי.

יש הרבה תוכנות מאוד טובות רק ל-Mac, שא״א בשום אופן להריץ על Windows, משא״כ להיפך, כנ״ל.
מה למשל?

• הוסף לסימניות
האמת, שלאחרונה Windows משתפר מאוד, ומגיע יותר ויותר קרוב ל-MacOS...
זה כבר הרבה יותר מהר בזמן הפעלתו, וכל חוויית המשתמש השתפר מאוד לאחרונה.
מומלץ לעדכן ל-Windows הכי מעודכן, הם מוסיפים שמה כל הזמן מיני מטעמים.
כאמור, אף שיש לי Mac, אני גם נהנה מ-Windows לעת הצורך על ה-Mac [שהוא לא הרבה...]

אחד מהדברים שיש ב-Mac שלא הייתי מוותר עליו, הוא היכולת לבחור כמעט כל קובץ [בתוך סייר הקבצים], ולראות את תכולת הקובץ בלי לפתוח שום תוכנה, רק ע״י לחיצת מקש ״רווח״ [כולל קובצי פוטושופ ואילוס׳]... [וזה הולך להתרחב בעדכון הקרוב ל-MacOS Mojave]
וכן בתוך כדי חיפוש, אפשר להעתיק טקסט וכו׳ מקובץ PDF, txt, rtf, doc, html, וכו׳ ללא פתיחתה כלל!

וכמעט שכחתי... ב-Mac יש לנו את זה:
OS_X_10.11_Beta_Beach_Ball.jpg

במקום זה ;) ...

main-qimg-e4f55999abfceddc325be15cd6a06d37.png

למרות שכמעט לא רואים אותו...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ואם לקנות PC אז לא יותר מ-3000 ש"ח, כי ההשקעה שם לא שווה.

וזה, בודאי לא נכון...!
אפשר להשקיע על מעבד טוב, על כונן SSD בנפח גדול, על כרטיס מסך עוצמתי, ועל עוד כהנה וכהנה.
ברור כשמש שיש הבדל בין מחשב נייח שעולה 3000 למחשב שעולה 9000 או יותר.

דבר אחד רק אל תשכחו, שב PC צריך לרכוש גם מסך, ואם עובדים בעיצוב הרבה, רצוי שיהיה מסך גדול ואיכותי, דבר שב MAC בד"כ נחסך, כי רוכשים IMAC והוא כולל מסך.

• הוסף לסימניות
המק החדש יותר "נקי" - הכל נמצא במסך! - אין מארז, אין סבך חוטים...
צבעי המסך מאד מדויקים
ההפעלה מהירה יותר והמערכת חזקה יותר.
הוא מחשב ייעודי ולכן אין כמעט וירוסים - כי זה לא מחשב ששווה להאקרים וקארקרים להשקיע את ההרס שלהם.

אין הרבה טכנאים שמתעסקים אתו - אבל אלה שכן - מתמצאים בתכנות הגרפיקה.

פעם לא קנו אותו הרבה כיוון שהוא היה יקרררררר!!!
היום המחיר שלו ירד ומחיר הווינדווס עלה - אז ההפרש לא משמעותי - וכדאי לבדוק את האופציה הזו.

• הוסף לסימניות
לא הם ולא שכרם...
אם תעשה קצת שיעורי בית תראה כמה דברים מעניינים.
נכון שיש לפעמים עדכונים לא רצויים, אבל אסור בגלל זה לעזוב את כולם...
Windows משתפר מאוד מאוד מכל הזויות בגרסאות האחרונות.

במק גם אין תוכנות זבל שמותקנות פתאום בעצמם ומהרסים את המחשב...
[אחד מהם שמאוד קשה להיפטר ממנו הוא search clearch, שכ-20% מה-PC מנוגעים בו...]

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מה מחירו של ה-IMAC
והיכן רוכשים כזה מחשב? האם זה מהחברה או דרך טכנאים/חנויות ?
וכן, האם בIMAC אני בוחרת את המפרט שלו או רק את התוכנות?
יש בו דגמים?

• הוסף לסימניות
בארץ עדיין אין חנות רשמי של אפל, למרות שהם מתכננים לפתוח בתל אביב.
אפשר לקנות מ-iDigital, אבל הרבה יותר משתלם לקנות בארה״ב אם אפשר, כי זה יוצא בערך שליש פחות! לדוגמא ראה כאן B&H [חנות חרדי במנהטן].
ואפשר לבחור מפרט, אם כי לשדרוג זכרון RAM יותר זול לבד, כי מאוד קל ב-iMac לשדרגו לבד.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
האם גם המיני מק כזה מלהיב?
יש לי מסך מעולה של DELL כך שאני לא צריכה את המסך של הIMAC וכמובן מעדיפה לא להגיע למחיר גבוה מידי.
השאלה היא אם המיני מק עם מעבד i7 2014 יתן לי חוץ מהיציבות גם מהירות עבודה כמו שיתן לי PC עם מעבד i7 2018 או שהוא יעבוד יותר לאט אבל יותר שנים.
אגב, אמרו לי שתוכנות אדובי עולות עליו רק באנגלית, מה הסיבה? הוא לא קורא או עובד בעברית?
ומה לגבי תוכנות office?

• הוסף לסימניות
מקפיצה למשמרת בוקר

• הוסף לסימניות
מחכה לחוו"ד על מיני מק לגרפיקאים

• הוסף לסימניות
מחכה לחוו"ד על מיני מק לגרפיקאים
אם זה נייח הייתי ממליץ על איימק 27 אינטש, אם אפשר עם מעבד i7.
ואם אתה חייב ניידות יש את המקבוק פרו, שגם מגיע בשתי גדלים, הכל לפי הצורך שלך. הגם שמניסיוני גם ה13 אינטש מאוד חזק ומהיר.

• הוסף לסימניות
אם זה נייח הייתי ממליץ על איימק 27 אינטש, אם אפשר עם מעבד i7.
ואם אתה חייב ניידות יש את המקבוק פרו, שגם מגיע בשתי גדלים, הכל לפי הצורך שלך. הגם שמניסיוני גם ה13 אינטש מאוד חזק ומהיר.
האיימק הרבה יותר יקר בהתחשב שהוא כולל מסך, אך לי יש כבר מסך מעולה של דל ולמעשה אין לי א"כ ענין להשקיע במסך, לכן אני שואלת אם מבחינת ביצועים והתאמה לגרפיקאית המיני מק יתן מענה?(לא עריכת סרטים רק גרפיקה בתוכנות אדובי המתקדמות)

• הוסף לסימניות
המק מיני הוא מחשב שיצא כבר בשנת 2014, ולא עודכן מאז, ממילא יש לו מעבד די ישן...
הוא המק הכי זול, ויש לזה סיבה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה