מחשב טוב לעבודה - מי יודע? -דחוף

• הוסף לסימניות
אני עוסקת בגרפיקה והמחשב שלי עובד ל-א-ט בצורה נוראית. (4 שנים)
זאת לאחר שפרמטו לי את המחשב לפני שנה (ושיבשו לי אותו) והיה אצלי טכנאי שהריץ לי פקודות במחשב.
מה לעשות, והמחשב לא מתפקד וחבל לי על הזמן.
לעומת זאת יש לי בעבודה מחשב לא פחות עמוס שרץ ודברים לוקחים לי שם חצי מהזמן.

המחשב שלי עם המפרט הבא:
intel(R) Corel(TM)2 Due CPU
E8400 @3.00GHz
RAM 3.00 GB, 2.99 GHz
הרחבת כתובת פיזית

השאלה היא האם יש אפשרות לשדרג\להחליף חלקים שונים בהשקעה סבירה כדי ליעל את הכח והמהירות של המחשב או שחבל על הזמן וצריך לקנות מחשב חדש?
אם כן, איזה מחשב אתם ממליצים לקנות והיכן?

תודה מראש

• הוסף לסימניות
המפרט לא כזה גרוע כדי שיעבוד לאט, אפשר לייעל אותו ולשדרג אותו בהשקעה נמוכה של תוספת זכרון בלבד.

כמובן שאפשר לרכוש מחשב חדש שיהיה פי כמה יותר חזק.
אבל עדיף קודם לנסות לסדר את הקיים.
ואפשר אפי' באמצעות חלקים שישמשו אתכם במחשב העתידי, כמו תוספת זכרון פנימי, מ3 ל8.
תוספת דיסק קשיח SSD.
ו\או תוספת דיסק קשיח נוסף.
כל פריט יעלה כ500 שח.

• הוסף לסימניות
אפשר לקפוץ על האשכול?
המחשב שלי בן 5 שנים וזה המפרט, יש מה להשקיע בו או דינו לפח?

קבצים מצורפים

• מחשב.jpg
    KB 42.9 · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
קצת יותר ישן משל פותח האשכול.
תלוי למה השימוש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרסומון;959360:
קצת יותר ישן משל פותח האשכול.
תלוי למה השימוש.

גרפיקה, כרגע בקבצים גדולים הוא ממש לא זז.

• הוסף לסימניות
תמיד עומדת השאלה הבאה:
מה עדיף לעבוד קצת יותר לאט או לשלם כמה אלפי שקלים על מחשב חדש.

• הוסף לסימניות
המלצתי זהה.
לקנות רכיבים חדשים שישמשו גם את המחשב העתידי.
שזה אומר דיסק SSD
ו8 גיגה זכרון.
ולמהדרין דיסק קשיח נוסף חדיש
רכיבים אלו יעברו למחשב החדש ויוזילו את הרכישה העתידית.
אבל כבר עכשיו יכולים לחולל פלאים בהשקעה לא גדולה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;959460:
המלצתי זהה.
לקנות רכיבים חדשים שישמשו גם את המחשב העתידי.
שזה אומר דיסק SSD
ו8 גיגה זכרון.
ולמהדרין דיסק קשיח נוסף חדיש
רכיבים אלו יעברו למחשב החדש ויוזילו את הרכישה העתידית.
אבל כבר עכשיו יכולים לחולל פלאים בהשקעה לא גדולה.
אכן, אפרט את הרכיבים המאיצים את המחשב:
המעבד- צריך גם שהלוח יהיה תואם ואם משקיעים בלוח חדש, שווה להשקיע בלוח שתומך usb3.0 וSata3, שהם גם מכריעים במהירות.
הזיכרון- שיהיה לפחות 8 ג"ב זיכרון (כדאי להשקיע כמה שקלים נוספים בכדי שיהיה עם מערכת קירור פנימית ושם חברה טובה, כמו קינגסטון וכדו').
מהירות הדיסק הקשיח- המהירות העדכנית- 7200RPM וחיבור Sata3.
אם יש עוד קצת כסף להשקיע- כדאי להשקיע בכונן SSD שמשפר את הביצועים בצורה משמעותית.
וגם כרטיס מסך- אם נשאר כמה שקלים בארנק... (כרטיסי המסך של הכמה שקלים לא שווים כלום, כרטיסי מסך טובים של ATI או Nvidia מתחילים במחירים של 500 ש"ח ומעלה).
פיקצר, שכחתי משהו?

• הוסף לסימניות
לא נכנסתי לפרטים, רק ציינתי שעדיף קודם לשדרג רכיבים אלו, ואם התוצאה לא משביעת רצון לשדרג את הלוח והמעבד.

• הוסף לסימניות
תודה לכל אלו שפינו מזמנם לייעץ לי.
הייתי שמחה לשמוע עוד עיצות לשידרוג המחשב

אני עובדת בעיקר עם תוכנות PHOTOSHOP CS3 (כמובן עם אופציה לשדרוג בהמשך) ו- DG

תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה