מחשב נייד במחיר הזה - זו עסקה משתלמת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י משיקו;2508601:
כעיקרון, אתה ממליץ לעיתים על מחשב מחודש, או שזה בדרך כלל לא שווה את המחיר?

כל מקרה לגופו.

בכלל אצבע , אם זה יותר מ4 שנים לא לגעת אאכ המחיר גרושים.
אם זה מחיר טוב מדאי מכדי להיות אמיתי - זה לא אמיתי.

לקחת את כל נושא האחריות בעירבון מוגבל מאוד.
בדכ הספקים של המחודשים הם מאוד קטנים ואין להם שום יכולת לתקן באמת את המחשבים.

• הוסף לסימניות
תודה על המענה המפורט והבהיר,

מה שיצא לי זה שבכל האתרים האלה אין מציאות, או שזה דגם ישן וכו' או שזה באמת יקר,
ועדיף לרכוש אצל טכנאי שמביא לבד,
תקן אותי אם אני טועה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bris;2508553:
מחשב (כל ציוד בעיקרון , במיוחד כזה שמכיל גם אלמנטים מכניים , כמו צירים של מחשב נייד) מתוכנן לזמן מסויים (MTBF - בשפה ההנדסית, הזמן -בשעות - עד לכשל).

בדכ במחשבים טובים (עסקיים) זה באיזור ה 4-5 שנים.

עובדתית זה לא מסתדר לי..
אישית יש לי מחשב VOSTRO של DELL כמובן, 6 שנים, למעט בטריה שהחלפתי הוא מטוס, בחיים לא היה בתיקון.
ויש לי גם (לא עסקי..) INSPIRON של DELL כמובן, שלוש שנים, הוא רחוק מלהתקרב לקיצו.

אדגיש שאני מתעלל במחשבים שלי, בנסיעות, אוטובוסים, טיסות, וכן על זה הדרך.

• הוסף לסימניות
עובדתית זה לא מסתדר לי..
כל ילד שני אמור להיות בת ולי יש רק בנים (טוב יש לי בת אחת אבל זה לא נחשב ...) ???

קוראים לזה סטטיסטיקה. והכלכלה המודרנית בנויה על (אני לא חושב שיש מסלול לתואר ראשון היום בכל תחום שאפשר לעבור בלי קורס סטטיסטיקה, אולי חוץ משיאצו סיני...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bris;2509310:
עובדתית זה לא מסתדר לי..
כל ילד שני אמור להיות בת ולי יש רק בנים (טוב יש לי בת אחת אבל זה לא נחשב ...) ???

קוראים לזה סטטיסטיקה. והכלכלה המודרנית בנויה על (אני לא חושב שיש מסלול לתואר ראשון היום בכל תחום שאפשר לעבור בלי קורס סטטיסטיקה, אולי חוץ משיאצו סיני...)

הבנתי, אתה מתכוון לומר שכתבת סטטיסטיקה עובדתית..

אשמח אם מישהו יוכל להעלות הפניה למחקר סטטיסטי כזה, זה יעזור לי מאוד.
מה שאני מצאתי ברשת זה זה.

• הוסף לסימניות
לא בטוח אם הבנת
אבל התכוונתי לומר שכל חשובי אורך המדף של מוצר מבוססים על סטטיסטיקות.
בדכ בצורת פעמון זה או אחר , כשהרוב נמצאים באמצע , ויש קצת שמחזיקים יורת או פחות.

לכן השכלות בנושא הזה צריכות להתבסס על מספרים יותר ממחשב בודד או 2.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bris;2508607:
בעיקרון אין כמעט כזאת מציאות של מחשב שסתם שכב במחסנים, זה בדכ שורות שאנשי מכירות חלקלקים מנסים למכור לך.
במידה וכן , הסוללה בדכ לא תהיה טובה בכלל , אבל המחשב יהיה כמעט כמו חדש, חוץ מהנקודה שהוא לא מודרני (פחות בביצועים , יותר בכיוון של משקל וסוללה).

אני למשל הבאתי כעת מחול סטוק גדול של THINKPAD X230 חדשים לגמרי שבאמת שכבו במחסן, ובאמת את הסוללות ביקשתי שיזרקו בחול כי הם ממילא לא היו שוות כלום.

אבל זה מקרה נדיר , ויש לזה בדכ סיבות טובות.
למשל, מקובל בחול שחברות/ארגונים גדולים מזמינים ישר מהיצרן מחשבים בכמויות עם ה IMAGE שלהם מוכן , שזה אומר התקנה מיוחדת שמתאימה לסביבה של החברה ששלחו ליצרן שישים ישר על המחשבים.
במידה והזמנה כזאת מתבטלת משתנה, אא למכור את המחשבים כי המידע שיש בהתקנה בדכ מסווג ברמה עסקית, צריך להוציא את הדיסקים מהמחשבים או לדרוס אותם, וזה הרבה השקעה שיכולה לגרום למוצר לשבת כמה שנים על המדף עד שמחליטים מי מטפל בו.
אבל כאמור , זה די נדיר.

חננאל, 2 שאלות לי אליך.
1- סתם סקרנות. אם הטינק'פד שהבאת שכבו במחסנים ללא שימוש למה הסוללות כ"כ שחוקות?
2- יש לי טינק'פד נהדר (יוגה 14) אבל הסוללה שלו מוזרה מאוד. היא יכולה לעבוד 8 שעות רצוף, אבל אולי 2 שעות של גלישה בדפדפן.
והכי מוזר: בלילה אחד כשהמחשב כבוי הסוללה מאבדת 15% בערך... יצויין שהתקנתי את הכלי של לנובו לניהול סוללה גם בתוכניות לצריכת חשמל. יש לך רעיון ממה נובעת המוזרות הזו?

• הוסף לסימניות
בלבלבתם אותי לגמרי.
אני רוצה לקנות מחשב נייד גרפי יד שניה, עם ביצועים מהירים.
מומלץ / לא מומלץ / איזה / היכן?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פנס בערפל;2510769:
חננאל, 2 שאלות לי אליך.
1- סתם סקרנות. אם הטינק'פד שהבאת שכבו במחסנים ללא שימוש למה הסוללות כ"כ שחוקות?
2- יש לי טינק'פד נהדר (יוגה 14) אבל הסוללה שלו מוזרה מאוד. היא יכולה לעבוד 8 שעות רצוף, אבל אולי 2 שעות של גלישה בדפדפן.
והכי מוזר: בלילה אחד כשהמחשב כבוי הסוללה מאבדת 15% בערך... יצויין שהתקנתי את הכלי של לנובו לניהול סוללה גם בתוכניות לצריכת חשמל. יש לך רעיון ממה נובעת המוזרות הזו?

1. הסוללות לא שחוקות , הם פשוט לא תקינות.
בתוך הסוללות יש חומר כימי שיש לו תאריך תפוגה, כמו שקית חלב וכמו תרופה.
אחרי זמן מסויים (במיוחד אם בכלל לא השתמשו , אבל לא רק) הם פשוט לא עובדות.

2. הרבה מחשבים , במיוחד דקים בסגנון של היוגה שלך משתמשים בסוללות שהם בפועל מאוד קטנות (20-25 WHR) , ומתבססות המון על ניהול צריכת חשמל.
המעבדים החדשים של אינטל מאוד יעילים במיוחד במצבי ביניים שהמעבד לא עושה כלום.
בגלישה במיוחד בכרום, ויש הרבה לשוניות פתוחות יש שימוש יחסית גבוה של המעבד.

נסה לעבור לFF , כבה סקריפטים (תוספים כמו NO SCRIPT וכדו) ותראה נפלאות.
לגבי הלילה, יש איזה יישום שמעיר אותו כל הזמן ולא נותן לו לישון (כמו הילדה שלי בזמן האחרון...)
צריך לבודד את הבעיה, אבל זה נושא לאשכול בפני עצמו.
אני לא חושב שזה קשור פיזית לסוללה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bris;2510809:
1. הסוללות לא שחוקות , הם פשוט לא תקינות.
בתוך הסוללות יש חומר כימי שיש לו תאריך תפוגה, כמו שקית חלב וכמו תרופה.
אחרי זמן מסויים (במיוחד אם בכלל לא השתמשו , אבל לא רק) הם פשוט לא עובדות.

2. הרבה מחשבים , במיוחד דקים בסגנון של היוגה שלך משתמשים בסוללות שהם בפועל מאוד קטנות (20-25 WHR) , ומתבססות המון על ניהול צריכת חשמל.
המעבדים החדשים של אינטל מאוד יעילים במיוחד במצבי ביניים שהמעבד לא עושה כלום.
בגלישה במיוחד בכרום, ויש הרבה לשוניות פתוחות יש שימוש יחסית גבוה של המעבד.

נסה לעבור לFF , כבה סקריפטים (תוספים כמו NO SCRIPT וכדו) ותראה נפלאות.
לגבי הלילה, יש איזה יישום שמעיר אותו כל הזמן ולא נותן לו לישון (כמו הילדה שלי בזמן האחרון...)
צריך לבודד את הבעיה, אבל זה נושא לאשכול בפני עצמו.
אני לא חושב שזה קשור פיזית לסוללה.
תודה רבה על התשובה המפורטת!! מעניין מה שכתבת על הסוללה.
זה הדגם
20FY0002US
אני חושב שיש לו סוללה יחסית גדולה.
ויש לך רעיון מה יכול להיות היישום שלא נותן לו לישון?
(ליוכי1000- היוצא מכל הנ"ל הוא שאפשר לקנות אותו בתנאי שהדגם לא יהיה ישן אלא יחסית חדש, ושהאחריות עליו תהיה מטעם היבואן או מעבדות נורמליות, ושתקחו בחשבון שהסוללה שלו כנראה גמורה (-שזה לא נורא כי סוללה חדשה היא לא סיפור יקר בד"כ) ובאופן כללי עדיף לקנות חדש מזאפ עם תשלומים)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה