דרוש מידע מחשב נייד שנרטב והמקלדת מזייפת. מה עושים?

• הוסף לסימניות
אתמול נשפכו לי מעט מים על המקלדת של המחשב נייד. כמובן שהשתדלתי לנגב, אך מאז המקלדת מזייפת בהרבה מקשים. שמתי הבוקר בשמש ל20 דקות, ובנוסף הסרתי את ההתקנה של המקלדת והתקנתי מחדש, אבל ללא הועיל.
דיברתי הבוקר עם המעבדה הרשמית של לנובו וזה לא נשמע שהתיקון הולך להיות זול ומהיר.
מה ניתן לעשות?
והאם יש המלצה על טכנאי אמין בב"ב?

• הוסף לסימניות
בינתיים אפשר לחבר מקלדת חיצונית נראה לי...

• הוסף לסימניות
הדברים האלה משתנים בין דגמים, אבל באופן כללי:
בלנובו יש בד"כ בורג מלמטה שתופס את המקלדת, צריך לשחרר אותו ואז בזהירות להזיז את כל המקלדת כלפי המסךוהיא מתרוממת.
כמובן כאשר המחשב כבוי!
יש בקצה את החיבור שצריך לנתק בזהירות ואז לייבש עם פן בזהירות ובעדינות מכל הצדדים.
רטיבות גורמת לקורוזיה, לא בטוח שזה בר תיקון, אבל אפשר לנסות.
בנוסף, ניתן לקנות בד"כ מקלדת חילופית באיביי/אליאקספרס וכו'. ע"פ דגם המחשב.

• הוסף לסימניות
לי זה גם קרה אחרי שהילד שפך מים על המקלדת היא השתבשה אך חזרה לעצמה אוטומטית אחרי כשבועיים

• הוסף לסימניות
אתמול נשפכו לי מעט מים על המקלדת של המחשב נייד. כמובן שהשתדלתי לנגב, אך מאז המקלדת מזייפת בהרבה מקשים. שמתי הבוקר בשמש ל20 דקות, ובנוסף הסרתי את ההתקנה של המקלדת והתקנתי מחדש, אבל ללא הועיל.
דיברתי הבוקר עם המעבדה הרשמית של לנובו וזה לא נשמע שהתיקון הולך להיות זול ומהיר.
מה ניתן לעשות?
והאם יש המלצה על טכנאי אמין בב"ב?
לא מספיק 20 דקות בשמש תשאיר את זה פתוח והפוך בצורת גג רעפים יומיים מינימום [לצערי] כי אם היא עם מים אף על פי שהיא תעבוד לך עכשיו יכול להיות שפתאום אבל ממש פתאום המוסך ישחיר...אבל תלוי בכמות המים שנשפכה

• הוסף לסימניות
במקרה כזה קניתי חלופית באיביי ובינתיים חיברתי מקלדת חיצונית

• הוסף לסימניות
במעבדה הפחידו אותי שהנזק יכול להמשיך להתפשט, וכפי שציין הר הבשן
דא עקא שהם רוצים 120 שקל רק על בדיקה, ואז הם יתנו "הצעת מחיר"

• הוסף לסימניות
בינתיים אפשר לחבר מקלדת חיצונית נראה לי...
אפשר גם בינתיים להשתמש במקלדת וירטואלית - על המסך
ללחוץ על התחל ואז לחפש "לוח מקשים על המסך"

• הוסף לסימניות
אני ממליץ לנסות לשים את המחשב בשקית סגורה עם סופח לחות (קיים במגוון מוצרים וישנם אריזות של תרופות שמגיע מובנה במכסה) מה שעזר לי עם פלאפון שהתקלקל עקב רטיבות.

וכמו שאמרו בנתיים כדאי להשתמש במקלדת חיצונית שמתחברת ליציאת USB, ואם תרשמו את דגם המחשב אוכל להעלות את הקישור לקניית מקלדת חלופית בחו"ל

(אגב לגיסי לפני שנתיים התקלקלה המקדלת וטכנאי הציע לו חדשה ב500 ש"ח וקניתי לו בEBAY אחרת עם עברית מובנית ב5$ בערך והיא עבדה לו מצוין !)

• הוסף לסימניות
לי זה גם קרה אחרי שהילד שפך מים על המקלדת היא השתבשה אך חזרה לעצמה אוטומטית אחרי כשבועיים
מקלדת במחשב נייד?
המחשב נרטב והמקשים השתבשו, חלק לא עובדים בכלל וחלק מקלידים משובש כמה אותיות או אות אחרת.
האם יש סיכוי שיסתדר מעצמו?
מה עשיתם כדי ליבש?

• הוסף לסימניות
מקפיצה,
המחשב נרטב
הוא נדלק המקלדת מזייפת
חלק מקשים לא עובדים חלק מקלידים אותיות אחרות או מספר אותיות,
ניתקתי מיד כשראיתי פרקתי את המכסה והוצאתי את הבטריה.
המחשב הפוך עם מאוור לייבוש

האם יש מצב שהמקשים יחזרו לפעילות תקינה?
או שבודאות הלך עליהם וצריך להחליף מקלדת?

• הוסף לסימניות
מקלדת במחשב נייד?
המחשב נרטב והמקשים השתבשו, חלק לא עובדים בכלל וחלק מקלידים משובש כמה אותיות או אות אחרת.
האם יש סיכוי שיסתדר מעצמו?
מה עשיתם כדי ליבש?
תקנה כמה חבילות אורז בדחיפות ותשמים בתוך כלי, שכל האזור שנרטב יהיה מכוסה באורז. (ולא לשטוף לפני בשביל שיוכלו להשתמש באורז) זה שואב את המים. להשאיר כך איזה יממה.

• הוסף לסימניות
תקנה כמה חבילות אורז בדחיפות ותשמים בתוך כלי, שכל האזור שנרטב יהיה מכוסה באורז. (ולא לשטוף לפני בשביל שיוכלו להשתמש באורז) זה שואב את המים. להשאיר כך איזה יממה.
האורז לא יכול להכנס לתוך החלקים של המחשב?
ראיתי שאורז זה טוב לניידים פחות למחשבים

בינתיים פתחתי את המכסה הוצאתי את הסוללה
ושמתי הפוך עם מאוורר
השאלה אם יש סיכוי שמקשים יחזרו לפעול תקין ?

• הוסף לסימניות
האורז לא יכול להכנס לתוך החלקים של המחשב?
ראיתי שאורז זה טוב לניידים פחות למחשבים

בינתיים פתחתי את המכסה הוצאתי את הסוללה
ושמתי הפוך עם מאוורר
השאלה אם יש סיכוי שמקשים יחזרו לפעול תקין ?
את האמת לא ניסיתי, חשבתי שזה אותו הדבר.
תשאיר את זה ככה להתייבש, להרבה מאד זמן. שלא יהיה ספק שהכל יהיה יבש. תקווה לטוב.
אם הדלקת את המחשב, אני לא יודעת ואני לא מומחית בעניין.
מקווה בשבילך.

• הוסף לסימניות
את האמת לא ניסיתי, חשבתי שזה אותו הדבר.
תשאיר את זה ככה להתייבש, להרבה מאד זמן. שלא יהיה ספק שהכל יהיה יבש. תקווה לטוב.
אם הדלקת את המחשב, אני לא יודעת ואני לא מומחית בעניין.
מקווה בשבילך.
פתחתי את המחשב לא ראיתי שום רטיבות בפנים
אבל כנראה חדר מעט וגרם לשיבושים במקדלת

• הוסף לסימניות
פתחתי את המחשב לא ראיתי שום רטיבות בפנים
אבל כנראה חדר מעט וגרם לשיבושים במקדלת
הגיוני, לכן אתה חייב להשאיר את זה לעוד ייבוש.
תחכה לעוד תגובות, ואולי תםנה למומחה. אני לא מבינה בזה.

• הוסף לסימניות
@מומחה
אשמח לסיוע ,
המחשב נייד נרטב נגבתי ולא חשבתי שמשהו לא תקין, הוא המשיך לפעול.
ואז שמתי לב שהמקשים משובשים חלקם לא עובדים חלקם מקלידים כמה אותיות וחלקם תקינים.
מיד כיביתי את המחשב פתחתי אותו הוצאתי את הסוללה.
הפכתי והוא בייבוש מול מאוורר
מה מומלץ לעשות? לכמה זמן?
והאם יש מצב שהמקשים יחזרו לפעולה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה