מחשב נייד

• הוסף לסימניות
יש לי מחשב נייד של DELL בן 3 שנים. לפני מס' חודשים הלך הלוח אם והחלפתי (600 ש'). עכשיו הוא מאותת שהדיסק קשיח עומד לקרוס. מה דעתכם: שווה להחליף דיסק קשיח או להחליף מחשב? מה העלות של החלפת דיסק קשיח?

• הוסף לסימניות
דיסק סטנדרט פשוט של 500 גיגה עלה בסביבות המאתיים ש"ח וטרה אולי עוד חמישים

יש יותר יקרים כי יותר מהירים

SSD יותר יקר

ויש עלות עבודה והחלפה שבסביבות ה250 ש"ח

בהצלחה

• הוסף לסימניות
מהיכי תייתי שבאמת עומד לקרוס?
אולי בסה''כ צריך לרענן נתונים וקבצים, לראות מה צריך, ולמחוק את המיותר.
וגם אם צריך את מה שקיים, אפשר לקנות כונן חיצוני (יותר זול מפנימי, וודאי ללא העלות של ההחלפה) ולהעביר אליו קבצים גדולים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dafnat;n5069892:
יש לי מחשב נייד של DELL בן 3 שנים. לפני מס' חודשים הלך הלוח אם והחלפתי (600 ש'). עכשיו הוא מאותת שהדיסק קשיח עומד לקרוס. מה דעתכם: שווה להחליף דיסק קשיח או להחליף מחשב? מה העלות של החלפת דיסק קשיח?

רוב הסיכויים שתיקנו את הלוח ולא החליפו (עשו REBALLינג וכדו ) אחרת זה היה עולה יותר מ 600 .
לגבי הדיסק באמת סביר מאוד שהוא כבר גמור , אם זה שווה , אחרי שכבר השקעת בלוח אין לך ככ ברירה.

מלכתחילה לא הייתי ממליץ על התיקון של הלוח , כי הבעיה בדכ חוזרת תוך 6-12 חודשים פלוס מינוס, וגם כי זה יחסית יקר.

• הוסף לסימניות
שאלה בעניין דומה: ברשותי מחשב asus בן 3 שנים. הוא הפסיק לעבוד. נאמר לי שלוח האם מקצר ואין דרך לתקנו.( בדקתי אצל כמה טכנאים) מחיר לוח אם בחברה הוא 2500 ש"ח! הגיוני? יש פיתרון?

• הוסף לסימניות
כמו מקודם, אפשר לתקן לוח, כמעט תמיד.
השאלה אם זה כדאי.
העלות באיזור ה 600 כמו שכבר כתבו, אבל לפעמים זה חוזר אחרי כמה חודשים עד שנה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אין דופי;n5071162:
מהיכי תייתי שבאמת עומד לקרוס?
אולי בסה''כ צריך לרענן נתונים וקבצים, לראות מה צריך, ולמחוק את המיותר.
וגם אם צריך את מה שקיים, אפשר לקנות כונן חיצוני (יותר זול מפנימי, וודאי ללא העלות של ההחלפה) ולהעביר אליו קבצים גדולים.

הרצתי איזו תוכנה של DELL שסורקת את החומרה וכתבו שהבדיקה של הדיסק נכשלה וכדאי לגבות את נתונים כי הוא עומד לקרוס. במקביל אני גם רואה במנהל המשימות שהדיסק עומד רב הזמן על 100% או קרוב.

• הוסף לסימניות
מאתמול להיום בינתיים גיביתי כמעט את כל הקבצים ופתאום המחשב לא עולה בכלל הוא כותב לי scanning and repairing drive וכבר חצי שעה או יותר לא מתקדם למרות שכותב 100% complete. ככה זה אמור להיות?
יש מה לעשות או שזה אבוד?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bris;n5071221:
לגבי הדיסק באמת סביר מאוד שהוא כבר גמור , אם זה שווה , אחרי שכבר השקעת בלוח אין לך ככ ברירה.

.
אם הבעיה בלוח תחזור תוך מס' חודשים (אולי, וכנראה, לדבריכם) אז למה להשקיע בדיסק קשיח? ואח"כ מה? שוב בלוח אם וחוזר חלילה?
ואם אני מחליפה דיסק קשיח, מה לגבי מערכת ההפעלה וכל התוכנות? תוכנות יש לי. אבל מערכת הפעלה קבלתי עם המחשב ומאיפה אני אביא עכשיו?

• הוסף לסימניות
כמו שכבר כתבו
דיסק רגיל 500G (לא SSD) עולה פחות מ 200 שח
והתקנה בסיסית של מע הפעלה+אופיס וכדו לא תעלה יותר מ 150 שח (מקס 200)
אם האופציה השניה היא לזרוק את המחשב , זה לא נורא

נכון יש סיכוי די טוב שזה שיחזור , אבל כבר תיקנתם , גם שנה של משחב זה שווה, ממילא משחב לא מחזיק לעד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה