מחשב נייד

• פותח הנושא eg
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אני שוקלת לקנות מחשב נייד
בעיקר לצילומים וגרפיקה
אשמח אם תעזרו לי
מה המפרט שכדאי, מה חשוב וכו'
תודה רבה

• הוסף לסימניות
I5 ומעלה
6 GB זיכרון לפחות
מסך 17 - אם אפשרי
והעיקר, דגם מעבד חזק

אבל למה ללכת על נייד? נייח הרבה יותר זול ויותר חזק בד"כ

• הוסף לסימניות
תגידו לא לניידים,
הוא יקר הוא חלש והעיקר - הוא לא נשאר הרבה זמן בכושר

• הוסף לסימניות
מה זה דגם מעבד חזק?
למה נייד הוא לא חזק?
והמקום שאני יכולה לשים את הנייח- הוא לא מקום שאני אוהבת לעבוד שם
יותר נחמד לי לעבוד בסלון\מטבח
וחוץ מזה שיש לי לקוחות שאני צריכה להראות להם תמונות\עבודות ואני לא מעוינית שיכנסו לי לכל הדירה בשביל להגיע לחדר עם המחשב(שזה בסוף הבית)
אשמח לעוד המלצות!
תודה רבה

• הוסף לסימניות
לתצוגה וכו' אפשר מחשב נייד "רגיל" אבל לעבודה רק נייח

• הוסף לסימניות
יש ב קי.אס.פי משהו חמוד ‏Asus G55VW-SX1101V‎
מגיע אם שתי הארדיסקים 8 ג'יגה זיכרון (יש אפשרות ל16 למי שעורך וידאו)
כמובן צריך לדאוג להוריד את כל התוכנות מסביב שאסוס מוסיפה ולדאוג שה PAGING FILE לא יהיה על הSSD וכמובן לכוונן את ווינדוס לעבודה בפוטו שופ לשיפור הביצועים.
וכמובן במחיר הזה אפשר לקנות מחשב נייח שיהיה פי 10 יותר מהיר :)

ועוד משהו ,כלל ברזל: לביצועים בפוטו שופ ובפרימייר ואפטר לא להשתמש בהארד דיסק פחות ממהירות 7200 RPM והארד דיסק ירוק. GREEN

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gavrielx;784462:
י

ועוד משהו ,כלל ברזל: לביצועים בפוטו שופ ובפרימייר ואפטר לא להשתמש בהארד דיסק פחות ממהירות 7200 RPM והארד דיסק ירוק. GREEN

מבלי להכנס לעצם הנושא של מהירויות הדיסקים (זה לא כזה קריטי כמו שחושבים, ובניידים ממילא רובם 5400 גם מסיבות של חום , בלאי וצריכת חשמל) , ה GREEN זה רק סידרה של WD לדיסקים של נייחים במהירות 5900 (ממוצע) ולא 7200 ?

לעצם הנושא של המחשב, אם זה לעבודה, יש כמה פרטים שלא תמיד שמים לב אליהם.
1. רזלוציה - המחשבים הניידים הזולים מגיעים בדכ עם רזלוציה HD ל 15.6 שזה אומר 1366X768 , וזה מעט מאוד. רצוי 1600X900 ל 15 , ול 17 לפחות FULLHD - 1920X1080 או יותר 1920X1200.
2. האיכות של המסך. רוב הניידים הזולים (וזה לא קשור לאיזה מעבד יש לו או כמה הוא עולה בשורה התחתונה , מדובר על סדרות זולות) משתמשים בפאנלים מאוד ירודים , גם בגלל לחסוך בעלויות ולפעמים גם מאוד שיקולים. בסדרות מסוימות יש אפילו שימוש בסוג של מסך שנקרא PAN-TILE , שממש אפשר לראות את רשת הפיקסלים , מאוד מעצבן.
לסדרות טובות יש תמיד מסכים סבירים, ולפעמים יש גם מסכים ממש מקצועיים , כמו בסידרת ה ELITEBOOK של HP אפשר לבחור את ה DREAMCOLOR שהוא IPS או בסדרות של DELL (הלטיטיוד והפרסיזן) יש אפשרות למסכי פרימיום שהם או IPS או PVA וכנל בלנובו בסדרת T ו W.
יש עוד כמה פרטים אם יהיה זמן איה בהמשך.

• הוסף לסימניות
ודאי שזה לא קריטי פוטושופ ופרימייר יעבדו גם אם הארדיסק של 5400 וגם על פנטיום 4
רק השאלה כמה זמן יקח עד שהעורך ימרוט את שערות ראשו...
לכן הדגשתי את המילה "לביצועים" .
לגבי הארדיסק הירוק :
א. יש הארדיסק ירוק גם לסמסונג (אקו גרין)וגם לסיגייט (ברקודה). וחלקם גם 7200 ולא ממוצע.
ב. הארד דיסק ירוק גורם לנפילות בפרימייר (קראשים) מכיוון שהוא מכבה את עצמו אפילו שמגדירים בווינדוס שלא יהיה כיבוי של הארדיסקים. כדאי לא להכניס בכלל הארדיסק כזה למערך של מערכת עריכה לוידאו בסביבת פרימייר.
ג. לגבי פוטושופ הוא טוב לאיחסון החומר לאחר השימוש אבל לא לפתוח עליו את הפרויקטים ולא להשים עליו את ה CHACE.
ד. וגם כאן דיברתי על ביצועים.

אני היתי ממליץ על Asus G55VW-SX1101V שבא עם שני כוננים FULL HD שמונה ג'יגה זיכרון אם אופציה ל16 ועד דברים טובים לגרפיקאים ועורכי וידאו.
רק כמובן צריך להסיר את כל האשפה מהמחשב (התוכנות שבאות עם כל מחשב נייד).

• הוסף לסימניות
1. כל הדיסקים שמוגדרים ירוקים (WD או ה EG של סמסונג) הם לא 7200 , אתה יכול לקרוא על זה ב PDF של סמסונג עצמם על הדיסק כאן -
http://www.google.co.il/url?sa=t&rc...xXzg47WSumExHp9SA&sig2=moeuuanbhC5I7gXWDEdC0w

זה כל הרעיון שהם צורכים פחות חשמל.

2. אין קשר בין הקריסות בפרמייר לזה שהדיסק GREEN. יכול להיות סיבות אחרות של תאימות בין חלק מהדיסקים (לאו דווקא GREEN לבקרי ה SATA3 של אינטל ) לכן הם הוציאו עידכוני קושחה.
עיין כאן
http://knowledge.seagate.com/articl...US&c=Products:Samsung_Internal&fs=Search&pn=1
זה מהאתר של סיגייט , פשטא בגלל שהם רכשו את חטיבת הדיסקים של סמסונג.

יש הרבה מאוד אנשים שאני מכיר שמכל מיני סיבות עובדים עם דיסקים GREEN ולא חוו שום בעיות.

3. בכלל , לשם הרחבת הידע מה הבדל בכלל בין דיסק 5900 מודרני לדיסק 7200 ? באחוזי ביצועים ?
התשובה היא שבהרבה מקרים מדובר על פער שבין 5 ל 10 מקס
עיין כאן
http://www.tomshardware.com/reviews/2tb-hdd-7200,2430-7.html

4. בקשר ל ASUS הנל , יש לו מסך מזעזע, מנסיון שלפני כמה חודשים , אולי כבר החליפו.
הוא בכל נועד למשחקים ולא לעבודה. יש איתו בעיות התחממות קשה , וממילא גם בעיות אמינות , וזה בגלל הכרטיס מסך החזק שלו שמיותר לגמרי לכל מי שרוצה גרפיקה דו-מימדית.
או ELITEBOOK של HP, או PRECISION של DELL ,או W520 וכדו' של לנובו. כל האחרים צעצועים.
לא להבהל מהמחירים בזאפ , אפשר להשיג אותם בהרבה פחות.

• הוסף לסימניות
מה אתם אומרים על המפרט הזה? מחשב נייד DELL

i7 3 שנות אחריות בבית הלקוחIN5110 BKi267
שחורIntel Core i7 M2670 2.2 Ghz 8GB DDR3 1333MhzDVD Multi750GB
7200RPM15.6" HD W-LEDNvidia GeForce GT525 1GBכלולLan + Wireless Bluetooth6
CellHDMI 1.4, 2*USB 3.0, 2*USB2.0 (eSata)
8 in 1 Reader, VGAWin 7 שלוש שפות3YR

• הוסף לסימניות
בריס
1. החדש של סיגיט ברקודה(3 TB) לדוגמא הוא 7200 RPM הירוקים לפי הנכתב יכולים להגיע למהירות זאת.
2. האם סתם דורשת אדובי בדרישות מערכת של CS6 ו CS5 האארד דיסק של 7200?
http://www.adobe.com/products/photoshop/tech-specs.html זה לא המלצה זה דרישה מינימלית.
מנסיון האר דיסק ירוק שנמצא במערכת עריכה של פרימייר גורם בעיות. גם אם לא משתמשים בו בתור דיסק עבודה אלא רק לאחסון. עדיף שהוא יהיה מחובר חיצונית. לגבי עידכוני קושחה תמיד טוב לעדכן כל רכיב שנמצא על המחשב שלך. וכשהם הוציאו את העדכון הם לא התכוונו לפרימייר.
3. לגבי הנתונים שהבאת מטום עינך רואות שהארדיסק הירוק כמעט בכל הקטוגריות הוא מהאחרונים ברישמה אם לא האחרון. ודבר שני הבדיקות שטום עושה לא משקפות את המציאות בפרימייר כדי לבדוק ביצועים בפרימייר יש את האתר הבא שבודק ביצועים בפרימייר בלבד
http://ppbm5.com/DB-PPBM5-1.php
ושם תוכל לראות בעצמך את מקומם הנמוך של הארדיסקים של פחות מ 7200

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eg;784660:
מה אתם אומרים על המפרט הזה? מחשב נייד DELL

i7 3 שנות אחריות בבית הלקוחIN5110 BKi267
שחורIntel Core i7 M2670 2.2 Ghz 8GB DDR3 1333MhzDVD Multi750GB
7200RPM15.6" HD W-LEDNvidia GeForce GT525 1GBכלולLan + Wireless Bluetooth6
CellHDMI 1.4, 2*USB 3.0, 2*USB2.0 (eSata)
8 in 1 Reader, VGAWin 7 שלוש שפות3YR

כאן אני רואה משהו טוב
לדעתי חוץ מהמחשב שבוחרים, גרפיקיה צריך גם כרטיס נסך חזק אם מעבד לעצמו
שאלה שיש לי זה דבר אחד יש לו מעבד לעצו 1 ג'ב, מאד טוב אבל בגלל זה הוא נוצר תוסופת חום, אז כדי לבדות בחברה איך בונה את המערכת קירור בפנים, כיון שמשתמשים הרבה בו, אז הוא מתחמם, אז הוא צריך קירור לעצמו
זה לא מספיק עם הקירור עובד בצורה כמו המשבים אחרים

היה לפני שבוע טכנאי התקשר אלי שבלקברי עשה הלחמה מבדיל לצלעות קירור, מה זה אומר שהדביקה את צלעות קירור על המעבד עם בדיל פשוט, שזה לא מקרר אלא הוא לא נותן להעביר את החום לצלעות ....
המחשב התחמם עכשיו הוא חייב לעבור טיפול חזק לזה, כי הוא לא עובד

• הוסף לסימניות
QUOTE]כאן אני רואה משהו טוב
שאלה שיש לי זה דבר אחד יש לו מעבד לעצו 1 ג'ב, מאד טוב אבל בגלל זה הוא נוצר תוסופת חום, אז כדי לבדות בחברה איך בונה את המערכת קירור בפנים, כיון שמשתמשים הרבה בו, אז הוא מתחמם, אז הוא צריך קירור לעצמו

היה לפני שבוע טכנאי התקשר אלי שבלקברי עשה הלחמה מבדיל לצלעות קירור, מה זה אומר שהדביקה את צלעות קירור על המעבד עם בדיל פשוט, שזה לא מקרר אלא הוא לא נותן להעביר את החום לצלעות ....
המחשב התחמם עכשיו הוא חייב לעבור טיפול חזק לזה, כי הוא לא עובד[/QUOTE]

מה זה כרטיס מסך חזק?
האם הנייד הזה, המסך שלו טוב?

• הוסף לסימניות
אני ההיתי שוקל את מה שהצעתי מקודם
Asus G55VW-SX1101V
כמובן אם התקציב שלך מאשר את זה....

bris אמר שיש לו מסך מזעזע?!
מה עם הDELL שכתבתי, הוא לא טוב?

תודה רבה על התגובות המפורטות שלכם!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eg;785140:
QUOTE]כאן אני רואה משהו טוב

המחשב התחמם עכשיו הוא חייב לעבור טיפול חזק לזה, כי הוא לא עובד

מה זה כרטיס מסך חזק?
האם הנייד הזה, המסך שלו טוב?[/QUOTE]

זה לא אומר שיש מסך טוב
עיבוד מבעים, תלת ממד וכו' משהו צריך לנהל את זה, אם זה המעבד אז הוא נותן את המינימאלי, הוא לא עושה עיבוד צבעים טובים, אז התמונה לא מפתח טוב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pc com;785924:
מה זה כרטיס מסך חזק?
האם הנייד הזה, המסך שלו טוב?

זה לא אומר שיש מסך טוב
עיבוד מבעים, תלת ממד וכו' משהו צריך לנהל את זה, אם זה המעבד אז הוא נותן את המינימאלי, הוא לא עושה עיבוד צבעים טובים, אז התמונה לא מפתח טוב[/QUOTE]

אין קשר בכלל לצבעים. גם במעבד יש מעבד גרפי ייעודי של אינטל , רק שמטבע הדברים ואילוצי אנרגיה הוא פחות מהיר ומכיל פחות יחידות עיבוד מאשר חלק מכרטיסי המסך הייעודיים.
זה רק עניין של מהירות אין לזה שום קשר לאיכות של צבע או שום איכות אחרת.
הרבה כרטיסי מסך שנמכרים היום בניידים מוסיפים מעט מאוד אם בכלל לכרטיס מסך של אינטל שמובנה במעבד.

פעם , מזמן מזמן, כאשר כרטיסי המסך המשולבים היו בלוח אם עצמו ב"ערכת שבבים" ציפסט בלעז, היה להם חיסרון רציני בגלל רוחב הפס של הזיכרון שהיה צריך להתחלק עם המעבד (שניהם משתמשים בזיכרון של המערכת) , אבל מאז שיצרניות המעבדים (אינטל ו AMD ) עברו לשלב את המעבד הגרפי בתוך המעבד הרגיל (כרגע בתור יחידה נפרדת - בעתיד יהיה FUSION מלא ביניהם) גם בעיה זאת כמעט שנפתרה.

• הוסף לסימניות
שלום לכולם. רציתי לקבל חוות דעת של מבינים. יש לי מחשב נייח מצויין לגרפיקה, וחשבתי לקנות מחשב נייד לעבודה פה ושם (בלי לשמור שום קובץ במחשב), לא משהו מיוחד, משהו שאפשר לעבוד איתו בצורה נורמלית, בתיקצוב של עד 1400 ש"ח. קבלתי הצעה למחשב מחודש כולל 12 חודשי אחריות, להלן המפרט: יצרן: DELL דגם: LATITUDE E6400 מעבד: CORE 2 DUO P8100 זכרון: 3 ג'יגה דיסק קשיח: 160 ג'יגה (לא יודעת מה המהירות חיבור שלו) מערכת הפעלה: WIN XP PRO מסך: 14.1 אינץ' צורב דיוידי. WIFI. BT
אני שוב מדגישה שעיקר העבודה במחשב הנייח. רק חשוב לי שתהיה עבודה סבירה עם הנייד שאני רוצה לקנות. אם אפשר תגובה מהר. בתודה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה