דרוש מידע מטבח בצורת ר'

• הוסף לסימניות
קצת העבירו נושא...
אני רוצה לדעת אם מומלץ מבחינת גישה לבישול לשים את הגז בפינה.
האם ב'אלכסון' מדובר על הגז או השיש עצמו? (לא משנה אם אינו עדכני...)

גם אשמח לדעת האם מומלץ לשים את 2 הכיורים יחד על השיש לאורך עם הגז בפינה (ע"מ לייצר כמה שיותר משטח עבודה). האם השיש לרוחב לא יהיה מדי רחוק מהכיור? והאם יהיה מעבר לנקיון/מים אם הגז בפינה?
מקווה שמובן השאלות..

מצורף תוכנית
קודם כל מתנצלת, פשוט קפצו לך על האשכול....
(ועניתי לך כבר בהתחלה)

לגבי הגז, גם מבחינת מראה וגם מבחינת נוחות וניקיון זה לא המקום המתאים.
זה יותר מזכיר את המטבחים של פעם....
וכן מדובר על השיש עצמו כי תנור לא יכנס שם...
אם הכיורים צמודים, זה ודאי נותן שטח גדול יותר למשטחי עבודה.
הגז לא צריך להיות צמוד לקיר. יכול להיות במרכזו. נראה שיש לך שטח טוב.

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע חוות דעת נוספות לגבי מרווח של 10 ס"מ בין כיריים לקיר ובין כיור לקיר,
האם מטבח כזה עובד?
צריך להרחיק כיריים 30 ס"מ מהקיר
א. מבחינה בטיחותית כדי שידית המחבת לא תבלוט ויתקלו בה,
ב. כדי שיהיה מקום להניח סיר.
ג. כדי שהמרפק לא יתקע בקיר.

צריך להרחיק כיור מהקיר כ 45 ס"מ כדי שיהיה נוח להניח את הכלים בצד השני בעת שטיפת הכלים

• הוסף לסימניות
טוב, אז אם באמת לא נוח בפינה, אז איפה כן? להשאיר אותו במקומו-יקח מקום ממקומות הישיבה כשמבשלים ועל השיש יקח ממשטח העבודה. ובכלל הפינה נשארת לא מנוצל

• הוסף לסימניות
טוב, אז אם באמת לא נוח בפינה, אז איפה כן? להשאיר אותו במקומו-יקח מקום ממקומות הישיבה כשמבשלים ועל השיש יקח ממשטח העבודה. ובכלל הפינה נשארת לא מנוצל
את הכיור תעבירי לניצב, ואת הכיריים באמצע.
תסתכלי בתמונות שהעלתי למעלה זה אותו דבר רק הרבה יותר קטן.

• הוסף לסימניות
יש ארונות שהם סוג של נשלפים מהפינה..

• הוסף לסימניות
מרווח של 10 סמ בין גז לקיר עובד סבבה בדכ.
אבל בין כיור לקיר וואי מרגיז נורא...
בהצלחה
אפשר לישלוח לי פרטי אם את רוצה את התוכנית...

• הוסף לסימניות
מהו ניצב?
והתמונות של המטבח שהעלית אין לו בקושי משטחי עבודה...
ניצב זה השיש בצד ימין.
נכון שהוא קטן. זה היו הנתונים.
ובכל זאת לא דחקתי את הגז לפינה.
אבל זה אותו רעיון. רק שלך יש הרבה יותר מקום.

• הוסף לסימניות
בסוף הכי פרקטי וחסכוני יהיה להשאיר את התנור עומד בפני עצמו...
אבל לא רציתי לעשות את זה כי כאמור להשאיר אותו במקומו-יקח מקום ממקומות הישיבה כשמבשלים
וגם אם מצמידים את הכיורים יוצא שהגז רחוק מאוד מהכיור

• הוסף לסימניות
לא נראה לי.
יש לך שטח מקסים ואת יכולה ללכת על מלכתחילה ולא בדיעבד.
ואם מצמידים כיורים, נותנים לחלבי עוד קצת שטח וממילא זה מקרב יותר לגז.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לגבי מיקום כיריים- עניין שמשתנה מאד בין לקוח ללקוח ובין תנאי השטח.
כאשר משטחי העבודה קטנים מאד אפשר להעלים עין מהתקנים ש"נולדו" מהנדסת אנוש (לא בטיחות!) ולתת מקום לגמישות.
נכון שיותר יפה כיריים במרכז, וכמובן שיותר נח משטח עבודה פנוי מ2 הצדדים. אבל אם צריך לבחור- אז ברור שעדיף משטח עבודה אחד גדול מכמה מפוצלים...
יש לקוחות שמטעמי כשרות מעדיפים להרחיק את הכיריים מהמשטח החלבי שלא "ישפריץ" מהסירים...

• הוסף לסימניות
צריך להרחיק כיריים 30 ס"מ מהקיר
א. מבחינה בטיחותית כדי שידית המחבת לא תבלוט ויתקלו בה,
ב. כדי שיהיה מקום להניח סיר.
ג. כדי שהמרפק לא יתקע בקיר.

צריך להרחיק כיור מהקיר כ 45 ס"מ כדי שיהיה נוח להניח את הכלים בצד השני בעת שטיפת הכלים
מה עושים כשהמטבח קטן וההרחקה של הכיור והכיריים מהקיר מעבר ל-10 ס"מ היא על חשבון משטח העבודה הבשרי היחיד שבאורך 110?

• הוסף לסימניות
לא נראה לי.
יש לך שטח מקסים ואת יכולה ללכת על מלכתחילה ולא בדיעבד.
ואם מצמידים כיורים, נותנים לחלבי עוד קצת שטח וממילא זה מקרב יותר לגז.
לא אני רוצה חלבי קטן וכמה שיותר מקום ברצף לבשרי...

• הוסף לסימניות
סליחה שאני 'דוחפת את האף' וזורקת הערה לא קשורה לאשכול
אבל בתוך כל הבלגן הזה, אחרי שעות ע"ג שעות עם מעצבת הפנים והסוף בכלל לא באופק-
לא כ"כ ברור לי הקטע שך "מיושן" "לא עדכני" "לא הולך היום-"

מילא בבגדים, אקססוריז- עוד איכשהו, אבל המטבח אמור לשרת אותי יותר מתקופה 'טרנדית' כזו או אחרת- מה החשיבות ל'הולך' ו'לא הולך' כשהשיקול הוא נוחות, חיסכון בזמן, ניצול חללים או פשוט- טעם אישי?
האם אבחר שיש שחור רק בגלל שזה 'הולך', ואחרי שיצא מהאופנה אילל יומם וליל על כל נמלה או חרק זוחל?
או השקול של עם קנט/בלי קנט לשיש- בגלל מודה אסכן חפצים וכלים שיתנפצו בתנועה לא זהירה של ילד, שאחרי הכל הוא ילד?

אלו היו רק דוגמאות, העיקרון ודאי ברור.
ושוב: סליחה על ההתפרצות:(

• הוסף לסימניות
מה עושים כשהמטבח קטן וההרחקה של הכיור והכיריים מהקיר מעבר ל-10 ס"מ היא על חשבון משטח העבודה הבשרי היחיד שבאורך 110?
אז יש סדר עדיפויות, אבל רק לאחר שישבתם עם המעצב על כל האופציות של המטבח.
אם תעלו תכנית של המטבח ושל הדירה תוכלו לקבל כאן יעוץ ראשוני

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה