מטבח ללא חלון בחלל עם סלון

• הוסף לסימניות
שלום וברכה,

מטבח מתוכנן ללא חלון עם קיר נמוך מפריד לסלון 1.5
האם יש צורך בקולט אדים (אין לי לאן להוציא את האדים כך שזה רק יהיה מהקולטי האדים המתקדמים האלה) אין ארון מתוכנן מעל הגז.

אשמח לשמוע מבעלי ניסיון שיש להם עד כמה זה באמת "קולט ריחות ואדים" ? :)

• הוסף לסימניות
את יכולה לבדוק על וונטה עם משאבה טובה
יתכן וזה אפילו טוב יותר מקולט אדים

• הוסף לסימניות
יש צורך במשהו, בשום אופן לא להשאיר את זה ככה.
האם עדיף קולט אדים או שמא וונטה??
לא יודעת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

דירה חדשה מהקבלן, מגדילים את הסלון והמטבח.
הסלון יוצא לכיוון החצר, ועכשיו לתכנון המטבח:
תוכנית 1. מרגיש לי מטבח סגור מדי, וגם חושבת שהשולחן וכסאות מיותרים לי כשיש סלון גדול ואנחנו לא יושבים
כ"כ לארוחות משפחתיות ביום יום אז ביקשתי יותר בכיוון מרחב ואי.
תוכנית 2. בגלל שהכניסה לסלון צר מדי (מבחינת יופי) כי אין אפשרות להוריד את העמוד אני רוצה שההרגשה של
הרחבה תהיה בתוך הסלון עם מטבח פתוח, אז שוב לא מרוצה כי הפתח בין המטבח לסלון נסגר עם השיש.
תוכית 3. עוד תכנית טובה למטבח אבל נעל את הפתח מהסלון.
תוכנית 4. מטבח וסלון פתוח חלקי, ובעיקר בתחושה אוורירי כי הפרידה ביניהם ים האי. אבל מרגיש לי קצת צפוף במעבר ועדיין לא שלמה עם התוכנית.
אני אשמח בכל חוות דעת: באיזה תוכנית הייתן בוחרות ומה הייתן משנות?
ו-2 שאלות כלליות:
1. האם זה נכון לעשות את האי במקומות הישיבה שיש נמוך יותר עם כסאות רגילות ולא גבוהות? (מרגיש לי פחות מכובד ונוח גבוה)
2. בכל האופציות -אין חלון במטבח, האם זה נורא או שיש לזה פתרונות כמו קולט אדים וכו'?
אשמח להתייעץ פה על תכנית סלון / מטבח.
יש לנו תכנית שהיא בעקרון כבר סגורה, אבל לא היינו שלמים איתה בכלל.
מצרפת קודם את השטח נקי, מחקתי את התכנון המקורי אבל העקרון שלו היה שהמטבח בחצי השטח הגדול- משמאל למעלה, עם חלון. והסלון מתפרס על שאר השטח כשני אזורים - אזור שולחן ואזור ספה נפרדים.
אחרי התלבטויות וחרטות החלטנו לנסות לשנות לגמרי.

מידות סלון מטבח.jpg

הגענו למסקנה שכנראה הדבר הנכון פה שהמטבח יהיה בצד ימין, והסלון כשטח גדול ומוגדר בצד שמאל.
זה התכנית שחשבנו

תכנון סלון מטבח.png

החסרונות של זה:
1. מסדרון ארון בכניסה לבית.
2. הארכת המסדרון הבסיסי של הבית על ידי המטבח (עד כמה באמת בתחושה זה יהיה המשך למסדרון?).
3. עצם זה שהמעבר לבית הוא דרך המטבח.
4. חסרון איוורור טבעי למטבח. חשבנו לעשות קולט, ובנוסף זה שהפתח לסלון גדול נותן למטבח אוורור.
5. אנחנו מסתפקים על אורך המטבח, איזה אורך אפשר לתת לו בלי שזה יהיה מוגזם לא ה'מסדרון' בכניסה לבית ולא המעבר בין השיש לארונות.

נשמח לכל עצה.
תודה מראש

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה