מטבח - מה עוד יש לשפר בו?

• הוסף לסימניות
מטבח זה קודם כל 80% תכנון, ואחר כך 20% עיצוב.
המטבח הזה הוא 100% עיצוב

אפשר לשמור על העיצוב
אבל חייבים פה תכנון יסודי

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
למה משמשות שני היחידות הגבוהות מצידי השיש? אולי אפשר לוותר עליהן
לפי מס מקומות הישיבה שסימנת מדובר במטבח למשפחה מורחבת
ואילו שטחי העבודה מותאמים לזוג צעיר
ליד הכיריים אין מקום להניח אפילו כף ערבוב ומה תעשי כשתצטרכי לטגן היכן תניחי את החומרים והכלים?
בחיפוש אחרי עיצוב מסוים את מפסידה את כל שטח המטבח וחבל

• הוסף לסימניות
אין משטחי עבודה נוחים !!!
מטבח שקשה לעבוד בו. וחבל, כי יש לך מקום.

• הוסף לסימניות
המטבח לא קטן בכלל.
ובכל זאת התכנית לא מוצלחת אפילו בעיניים לא מקצועיות כמו שלי.

הכיריים ממש קרובים למי שיושב ליד השולחן.
אין כיור נח וקרוב לכיריים שזה חובה למי שמבשל אפילו מעט.
אין לך משטח חלבי בכלל וגם לא משהו אחר כמו אי שתוכלי לעמוד ולחתוך ירקות לארוחת ערב.
בקיצור בכל צורה שאני מסתכלת על זה אין פה תנאי עבודה מינימליים ויש פה שטח כדי לייצור חווית עבודה.

• הוסף לסימניות
היי שלום

אני עשיתי את התכניות
.

זו תכנית ראשונית לעיון...

בתכנית המקורית הכיריים היו על אותו משטח עם הכיור הבשרי.
הלקוחה רצתה מטבח נישה/חלון עד כדי כך שהם רוצים לחסום שם חלון כדי שהמטבח יהיה בצורה הזו... ובהתחשב בתנאי השטח שם ועוד כמה מגבלות אין הרבה ברירה.
אלא אם כן נשים את הכיריים בתוך ה'חלון' - דבר שבמטבח פעיל עלול עם הזמן להרוס את הארונות העליונים (גם אם יש חיפוי זכוכית).
השולחן / אי לא אמור ביום יום להכיל את כל הכסאות שם, ולכן אפשר לשבת קצת יותר רחוק מהכיריים, זו לא בעיה.
לגבי משטח חלבי אכן הערתי בגוף התכנית שלדעתי חסר שם מקום, רק שלדעתי לעשות כיור וחצי יהיה יותר גרוע.
לגבי הארונות הכי למעלה - התקרה שם ממש גבוהה 276. אני הצעתי או להשאיר ריק או להנמיך בגבס, לעלות עם הארונות עד למעלה גם אפשרי (על אף שיש שם צינורות), השאלה האם לדעתכם זה עדיף?
שאלה נוספת - הלקוחה רוצה את הנישה הפנימית בגווני עץ. הבעיה שקשה לעשות אותה אחידה מבחינת חיפוי קיר, שיש, וחזיתות ארונות. אני הצעתי לעשות בצבע שחור וכך ההבדלים בגוונים פחות משמעותיים. השאלה האם יש פתרון אחר בטווח המחירים הנורמלי (אפשר לעשות הכל דקטון, לא זול, וחיפוי אחורי פורמייקה לא פרקטי כל כך).
בשורה התחתונה המטבח יכול לצאת מאד יפה וגם די פרקטי ונוח לעבודה – הכיריים לא רחוקות מהכיור, וכן מהמגירת בקבוקים, וגם יש משטח עבודה יפה לבשרי + האי.

לגבי משטח חלבי אני מציע 3 אפשרויות: או להרחיב קצת את כל המטבח, או להזיז את הכיורים ב10 ס"מ ימינה, או להקטין את הארון הגבוה בצד ימין ולהוסיף לשיש.

אפשר כמובן לשלב בין שלשת האפשרויות ואז בכלל לקבל משטח עבודה יפה מאד.

לגבי המרחק בין הכיורים – אכן בדרך כלל אם רוצים כיור 60 (נאיה 6 וכדומה) מומלץ להשאיר רווח של 10 ס"מ בין הכיורים, עשיתי כך כי הלקוחות בכלל רצו כיור וחצי כדי לנצל את המקום למגירות ומשטחי עבודה, כיור 54 (כמו של אקווה טופ) עדיין עדיף בהרבה לדעתי על כיור וחצי.

תודה על כל ההערות, נשמח לשמוע עוד לפני שמחליטים סופית.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אגב יש פה באג באתר שלא נותן לכתוב פה בצורה נורמלית.

• הוסף לסימניות
בדברים הגדולים
הדבר שהכי מפריע זה הכיריים

1. הם רחוקות מהמשטח הבשרי
2. יהיה טפטופים על הרצפה
3. הם על הקצה - לא בטיחותי
4. הצלע שלהם בולטת - מסוכן
5. קרוב למשטח האכילה - מסוכן לילדים ולא נעים למבוגרים.
6. מיקום בולט לאזור לא נקי
7. אין גישה נוחה לכל הלהבות.
ועוד..

דבר שני
משטח חלבי חובה
ב 40 ס"מ אי אפשר אפילו להכין קפה.

בשאר הדברים יש הרבה פשרות בשביל מטבח חדש
כגון: מגירת הבקבוקים אמורה להיות באזור הכיריים.

אפשר לשמור על דרישות העיצוב ועדיין לתכנן נכון

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בדברים הגדולים
הדבר שהכי מפריע זה הכיריים

1. הם רחוקות מהמשטח הבשרי
2. יהיה טפטופים על הרצפה
3. הם על הקצה - לא בטיחותי
4. הצלע שלהם בולטת - מסוכן
5. קרוב למשטח האכילה - מסוכן לילדים ולא נעים למבוגרים.
6. מיקום בולט לאזור לא נקי
7. אין גישה נוחה לכל הלהבות.
ועוד..

דבר שני
משטח חלבי חובה
ב 40 ס"מ אי אפשר אפילו להכין קפה.

בשאר הדברים יש הרבה פשרות בשביל מטבח חדש
כגון: מגירת הבקבוקים אמורה להיות באזור הכיריים.

אפשר לשמור על דרישות העיצוב ועדיין לתכנן נכון
אכן מיקום הכיריים לא מושלם.
חלק מהדברים שכתבת לא מדוייקים, למשל גישה ללהבות - יש גישה הרבה יותר נוחה מכל מטבח שאני מכיר.
גם הצלע לא בולטת, וכאמור זה לא קרוב למשטח האכילה היום יומי, גם מגירת הבקבוקים לא רחוקה מהכיריים (תיאורטית כמובן עדיף מתחת או צמוד מימין).
בכל אופן נשמח לשמוע אם יש לך רעיון יותר טוב כמו שאמרת בלי לשנות את העיצוב.
מצ"ב אופציה נוספת לאי.

קבצים מצורפים

• ביאור 2020-09-08 134128.jpg
    ביאור 2020-09-08 134128.jpg
    KB 52.8 · צפיות: 70
  • הוסף לסימניות
האופציה השניה נראית יותר טוב
אם כי יש כללים בעיצוב מטבח שאם לא עשית אותם לא עשית כלום
היה לי אבא חכם שתמיד אמר אם מבקשים ממך עבודה לא נכונה אל תעשה ואפילו אם הלקוח מודע ודורש
הוא לא יעמוד ויסביר לכל מי שיבוא שהפשלות הן באשמתו ועם השם הרע תשאר אתה
אז ככה כיריים חייבים צמוד למשטח עבודה אחרת השימוש בהם אינו אפשרי
אפשר לפתור את זה ע"י שנשים את התנורים אחד ליד השני מעל האחד הכיריים ומעל השני משטח עבודה
כמ"וכ מה שנשאר עבור משטח העבודה החלבי זה לא שטח זה נחשב לאזור הרטוב של הכיור
מה שאומר אין מישטח עבודה חלבי זה מתאים לאנשים שלא אוכלים חלבי כלל ואז אפשר לוותר גם על הכיור
אולי ניתן לוותר על היחידה הגבוהה לטובת משטח העבודה
ושאלה אחרונה האם הלקוחה מבינה מה היא מקבלת ?ומה היא מפסידה?

• הוסף לסימניות
חלק מהדברים שכתבת לא מדוייקים, למשל גישה ללהבות - יש גישה הרבה יותר נוחה מכל מטבח שאני מכיר.
גם הצלע לא בולטת, וכאמור זה לא קרוב למשטח האכילה היום יומי, גם מגירת הבקבוקים לא רחוקה מהכיריים (תיאורטית
תנסה לעמוד צמוד לתנורים כדי לבשל בלהבות הימניות, המרפק יתקע בתנורים או שלא יהיה נוח.
הצלע בולטת כשאני הולך למקרר.

עוד דבר שאני רואה פה.. המטבח לא מתוחם.

בקרוב אתפנה לתכנן
רק חסר מידת רוחב של המטבח

• הוסף לסימניות
היה לי אבא חכם שתמיד אמר אם מבקשים ממך עבודה לא נכונה אל תעשה ואפילו אם הלקוח מודע ודורש
אפשר לפתור את זה ע"י שנשים את התנורים אחד ליד השני מעל האחד הכיריים ומעל השני משטח עבודה
מה שאומר אין מישטח עבודה חלבי זה מתאים לאנשים שלא אוכלים חלבי כלל ואז אפשר לוותר גם על הכיור
תחלקי את ההודעה לכמה הודעות כדי שנוכל לעשות "תודה" לכל קטע.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הצעה אישית מה שאני עושה עם לקוחות שמתעקשים על דברים לא הגיונים לתת להם הרגשה איך הדברים יעבדו לתת להם להרגיש בשטח להראות את המידות בעיניים להבין כי לפעמיים הם רואים את ההדמיה נראה מהמם אבל לא מבינים את ההשלכות כי הם לא רואים מה שאנחנו רואים צריך להמחיש בעזרת מטר ומטבח קיים להגיד כך זה יהיה עד פה ופה לא יהיה וכד.. שיהיה הרבה בהצלחה

• הוסף לסימניות
אסביר את עצמי יותר.
אני מסכים שמבחינה פרקטית נטו אכן היה עדיף לוותר על העיצוב.
אך הלקוחה החכמה (באמת, לא בזלזול) יודעת מה היא רוצה, הגיעה אלי אחרי הרבה ייעוץ והכוונה שהיא קיבלה לגבי התכנית, את הסקיצה הראשונית שלי (שהיתה שונה לגמרי) היא פסלה, וזו פחות או יותר התכנית שהיא רצתה.
במקור היא רצתה את הכיריים באותו משטח עבודה עם הכיור הבשרי, אני זה שהצעתי להעביר אותם לאי כי זה לא מומלץ מתחת לארונות עליונים.
יש משטח עבודה יפה מאד על האי (בפרט בתכנית השניה), יש חסרון שאין בו כיור, אבל אפשר לשרוד עם זה, ובפרט שהכיור קרוב.
מבחינת הצד החלבי באמת גם אני הצעתי להגדיל יותר את משטח העבודה שיגיע לסביב ה80 ס"מ.
אני לא חושב שזה נכון תמיד לבוא בגישה של 'עבודה נכונה' או לא נכונה, אני מנסה לתת ללקוחות שלי את מה שהם רוצים, ולא תמיד זה מה שהייתי בוחר בעצמי. אני כמובן לא מסתיר את דעתי, אבל בשורה התחתונה רוב המטבחים שעשיתי אני הייתי מתכנן או מעצב אותם אחרת לפחות חלקית, והלקוחות תמיד 'מתעקשים' על דברים שאני לא רואה את עצמי כמחנך שלהם אלא כיועץ ומבצע.

• הוסף לסימניות
אולי להחליף בין הכיור החלבי לכיריים?
ניתן בארון מעל הכיריים לשים קולט אדים אינטגרלי ואז זה יראה כמו ארון.
את הקנט בארון של הקולט ניתן לעשות ממתכת שלא יהרס.

• הוסף לסימניות
אופציה ששומרת על העיצוב
מטבח מתוחם, כ 4.50 מטר.
המקרר מוסתר בקיר גבס.
משטחי עבודה מרווחים
משולש עבודה תקני.

חוץ מהדברים הגדולים יש כאן גם הרבה פרטים קטנים
כגון: ליד כל משטח יש כיור. המקרר קרוב לחלבי

(יש עוד אופציות ששומרות על העיצוב)

‏‏לכידה.PNG

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אסביר את עצמי יותר.
אני מסכים שמבחינה פרקטית נטו אכן היה עדיף לוותר על העיצוב.
אך הלקוחה החכמה (באמת, לא בזלזול) יודעת מה היא רוצה, הגיעה אלי אחרי הרבה ייעוץ והכוונה שהיא קיבלה לגבי התכנית, את הסקיצה הראשונית שלי (שהיתה שונה לגמרי) היא פסלה, וזו פחות או יותר התכנית שהיא רצתה.
במקור היא רצתה את הכיריים באותו משטח עבודה עם הכיור הבשרי, אני זה שהצעתי להעביר אותם לאי כי זה לא מומלץ מתחת לארונות עליונים.
יש משטח עבודה יפה מאד על האי (בפרט בתכנית השניה), יש חסרון שאין בו כיור, אבל אפשר לשרוד עם זה, ובפרט שהכיור קרוב.
מבחינת הצד החלבי באמת גם אני הצעתי להגדיל יותר את משטח העבודה שיגיע לסביב ה80 ס"מ.
אני לא חושב שזה נכון תמיד לבוא בגישה של 'עבודה נכונה' או לא נכונה, אני מנסה לתת ללקוחות שלי את מה שהם רוצים, ולא תמיד זה מה שהייתי בוחר בעצמי. אני כמובן לא מסתיר את דעתי, אבל בשורה התחתונה רוב המטבחים שעשיתי אני הייתי מתכנן או מעצב אותם אחרת לפחות חלקית, והלקוחות תמיד 'מתעקשים' על דברים שאני לא רואה את עצמי כמחנך שלהם אלא כיועץ ומבצע.
זה נכון כל העבודה שלנו כמעצבות הוא לבצע עבור הלקוח ולפי טעמו ורצונו
אבל רוב האנשיםאינם מבינים בתוכניות וכשהם מתעקשים על משהוא זה רק מפני שראו במקום אחר ומצא חן בעיניהם
לפעמים בלי קשר לשטח ועל המעצב להסביר להם שלא יתאכזבו כי האכזבה נישארת לשנים
אבל אם התוכנית ברורה ללקוחה ברמה של המחשה וכך היא רוצה הצדק עימך

• הוסף לסימניות
אפשר להציע כיריים אינדוקציה
זה משתלב יפה בעיצוב הזה, והיא גם פולטת פחות חום

• הוסף לסימניות
שלום לכולם
ותודה רבה על הרוח החיה שהפחתם באשכול...
אז, ככה.
קודם כל , אני לא מתעקשת על כלום.. להפך אני מאד גמישה, אלא שהתנאים בשטח(שקעים, דלת ,דלת הזזה וסלון)קצת מגבילים..
לאט לאט , אני יורדת מהרעיון של מטבח נישה ונוטה יותר להתחבר למטבח כפרי- פולימר.
חשבנו להזיז את המזווה לצד השני - ליד החלון. ולידו את המקרר. אח"כ השיש וכיור וחצי בתוכו.
בצד ממול, יהיו התנורים התחלה של שיש , אינדוקציה, ואז השיש ממשיך ומשתלב עם השולחן...

• הוסף לסימניות
חשבנו להזיז את המזווה לצד השני - ליד החלון. ולידו את המקרר. אח"כ השיש וכיור וחצי בתוכו.
בצד ממול, יהיו התנורים התחלה של שיש , אינדוקציה, ואז השיש ממשיך ומשתלב עם השולחן...
המשטח הכי חשוב במטבח הוא בין הכיור לכיריים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....