התייעצות מטפלות וגנים בבנייני מגורים- לא מוגזם?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אשמח לשמוע חוות דעת שלכם ,

אני גרה בבניין חדש(כשנה) יש לנו 28 דיירים בבניין, ומעלית אחת!
3 שכנות (לפחות מה שאני יודעת אולי יש יותר...) מפעילות בביתן גן/משפחתון .

הבעיה מתחילה בשעות הבוקר, בין 07:45 -09:00, המעלית פשוט תפוסה!!!!
כל הגנים הם בקומות 4,5,6 אי אפשר לעלות במדרגות, בטח לא עם עגלות,
אבל בתור דיירת בבניין שצריכה גם לרדת במעלית עם עגלה בבוקר זה נהיה בלתי אפשרי!

עד שהמעלית עוצרת אצלי, אני מגלה בפנים גבר חסידי עם עגלה, כמובן שאני לא נכנסת, מחכה שהמעלית תעלה לקומה 6, ואז היא עוצרת בכל קומה בערך, עד שהיא שוב אצלי,
היא נפתחת ואני מגלה בפנים 2 שכנות עם ילדים, מחכה שוב, המעלית עולה, שוב גברים עם ילדים שעולים לגנים, וחוזר חלילה.

ושוב זה קורה גם בשעות הצהריים.

ואני עוד לא מדברת על הריח שיש בבניין ובמעלית...
מה צריך לעשות?
זה כבר לא הגיוני שכל בוקר אני יכולה לעמוד 10 דק' ולחכות למעלית, ובסוף להתייאש ולרדת במדרגות עם עגלה,
תנו עצות מעשיות בבקשה!
תודה

• הוסף לסימניות

עד שהמעלית עוצרת אצלי, אני מגלה בפנים גבר חסידי עם עגלה, כמובן שאני לא נכנסת, מחכה שהמעלית תעלה לקומה 6, ואז היא עוצרת בכל קומה בערך, עד שהיא שוב אצלי,
היא נפתחת ואני מגלה בפנים 2 שכנות עם ילדים, מחכה שוב, המעלית עולה, שוב גברים עם ילדים שעולים לגנים, וחוזר חלילה.

מה צריך לעשות?
זה כבר לא הגיוני שכל בוקר אני יכולה לעמוד 10 דק' ולחכות למעלית, ובסוף להתייאש ולרדת במדרגות עם עגלה,
תנו עצות מעשיות בבקשה!
תודה
בעיקרון זה לא תקין.
גם על הצד שהדיירים מאפשרים את זה זה מצריך תשלום נוסף שלה לועד בית.
אבל להבנתי אפשר לעשות אסיפת דיירים ולקבוע כללים בנידון

• הוסף לסימניות
לא שאני מצדיקה את המצב!!!
סתם מסקרנות את לא עושה את זה
שאת מביאה את הקטנה שלך למטפלת?
השאלה אם כמות הילדים מפריעה לשכנים.
זה לא שלזר אסור להשתמש במעלית בבניין.
כשנוצר מטרד הדיירים יכולים לדון.

• הוסף לסימניות
אני שלחתי לגנונצ'יק - שהגננת הייתה מחכה למטה בלובי מ8:00 עד 8:40 ואז הייתה עולה הסייעת שלה העלתה מרוכז את הילדים שהיו ב8:20 כך שזה תפס רק פעם אחד את המעלית ולא היה המון ילדים למטה - (לציין לשבחה - היא גם הורידה להם תעסוקה ללמטה - משחקים מדבקות ודפים וכו')

• הוסף לסימניות
לא שאני מצדיקה את המצב!!!
סתם מסקרנות את לא עושה את זה
שאת מביאה את הקטנה שלך למטפלת?
כשאני מביאה למטפלת, אני בד"כ מביאה באזור 08:30 שזה כבר אחרי רוב העומס,
ואני באמת נזהרת לראות שאין אנשים שמחכים לעלות גם, או לרדת, בד"כ מחכה כמה דק' בודדות לראות שאכן אין קריאה למעלית, וכמובן שאני יורדת במדרגות

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות

מה צריך לעשות?
תנו עצות מעשיות בבקשה!
תודה
אכן נשמע שזה מצריך דיבור בצורה יפה עם השכנות מה ניתן לעשות
אבל לפני הכל גם אם יש גבר חסידי שנמצא במעלית תיכנסי
אם הוא הגיע לקומה 3 מקסימום שיצא ויעלה עוד קומה אחת ברגל
נראה לי זה מה שהייתי עושה ולא מחכה שתבוא לי מעלית ריקה או משהו כשיש גנים בבנין ברור שהמעלית תתפס עם גברים תיכנסי ואם יש להם בעיה שיצאו הם, לא הגיוני שאת תרדי במדרגות עם עגלה , מתאים יותר שהם יעשו את זה וחסכת להם שהגיעו עד לקומה שלך (שאין לי ומשג כמה גבוהה היא..)

• הוסף לסימניות
באיזור שלי יש גנון בקומה גבוהה
ביקשו מההורים שיעלו במעלית
וירדו ברגל
בשביל כאלו שאלות יש הלכה ויש רבנים
איזה עסק מותר לפתוח בבניין
וכן לגבי המעלית וכמות השימוש במעלית
או תשלום לוועד בית של בעלי העסקים
אי אפשר להחליט לבד שאסור להורים להשתמש במעלית

• הוסף לסימניות
כמה קומות יש בבניין?
האם זה תקני מעלית אחת ל- 28 דיירים? (אולי הקבלן עבר על החוק...)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה