התייעצות מטפלת רגשית?? איפה את ממליצה ללמוד? לטיפול בחרדות, בפחדים, סיביטי.....וכו....

השאלה מי יחליט מה זה תוכנית מסודרת?
למה NLP זה לא תוכנית מסודרת
למה CBT זה לא תוכנית מסודרת
(כמובן אם לומדים במכללה מסודרת עם כל מה שיעזור בעזר"ה שיידעו מה הם יכולים לעשות ומה לא בתחום הטיפול שלהם)
אל תשווי לימודים קצרצרים שאין שום פיקוח על התכנים המועברים בהם, ללימודי תארים.

משהו אחד אני לא מבינה
למרות שאני יוצאת מנקודת מבט שטיפול ריגשי הוא עמוק ושונה
שאתם הולכים לדוגמא לצלמת- אתם שואלים אותה- תגידי איפה למדת, כמה זמן עשית הכשרה וכו'?
שאתם בוחרים קייטרינג לשמחה- אתם שואלים איפה בדיוק למדו ואיזה תעודות?
כנ"ל הרבה אנשי מקצוע שמשום מה דבר ראשון לא מתעניינים איפה למדו דבר שני לא מזדעקים עליהם שלמדו קצת או לא מספיק וכו'
לא יודעת מה איתכם, אני שאני בוחרת צלמת לילדים- אני מסתכלת בתיק עבודות/ שומעת המלצה מחברה או קרובת משפחה שהיא אישה הגונה ויש לה תמונות יפות וזה לא מעניין אותי איפה היא למדה וכמה תעודות יש לה
כנ"ל קייטרינג אני טועמת ואוהבת, שומעת אם אנשים מרוצים מהשירות וככה יודעת להזמין לשמחות
יש הרבה מקצועות שעובדים בהם- ויש כישרון בסיסי
לא חושבת שמישהי שלא טובה במטבח בכלל כי היא נולדה בלי כישרון- א. תלך ללמוד מקצוע ב. תעבוד בזה
מישהי שהולכת להיות מטפלת ריגשית זה מישהי שיש לה את זה
פחות או יותר אבל קיים בה אפילו קצת אבל בפוטנציאל
זה הדבר הראשון
והדבר השני- מי שהולך למטפל/ת ריגשית שמפרסמת בעיתון- שיערב לו
בד"כ יותר מרוב המקרים הולכים כי שמעו המלצה כמו כל הדברים שהולכים
גם רופא פרטי את הולכת מהמלצה
ואת אף פעם לא שואלת אותו איפה הוא למד
כי אם הוא טוב- אז זה בכלל לא משנה לך מה העבר הלימודי שלו
כל פעם על טיפול ריגשי יש מבול של איפה למדת כמה מתי וכו'
שחררו
אתם תלכו למישהי שהמליצו עליה בתחום המקצועי ובתחום האנושי
ואין לי המלצה איפה ללמוד:rolleyes:
כי צלמת לא מוסמכת מקסימום תהרוס תמונות.
מטפלת לא מוסמכת תהרוס נפשות.

לפי מה שאני יודעת התואר הראשון יכול להיות גם עו"ס ואז ללמוד שיטת טיפול, ואז העו"ס הוא עו"ס קליני שמורשה לטפל.
פסיכולוג מוסמך ז.א שעשה 2 תארים יכול גם לאבחן ולא רק לטפל.
טעות.
עו"ס צריך תואר שני בכדי להפוך לעו"ס קליני ואז הוא יוכל לטפל.
כל השיטות למיניהן לא מספיקות.

הגוף זהה
הנפש שונה
זה ההבדל.
הנפש היהודית שונה במהותה מזו של הגוי ומכאן עלה הצורך להנגיש שיטה המשלבת בין שיטות שונות שעוזרות בהתאמה לטיפול עפ המקורות שלנו. זה הכל. על אף שלרוב הם אמרו אותו דבר והתורה כבר ידעה זאת..
פסכיאטרים ובעלי שם אחרים לא סתם מתפעלים ובאים ללמוד ממרחקים....
ככה מחרטטים אנשים.
המצאה יפה.

ייתכן. השאלה אם זו סיבה לפסול מישהו טוב שלמד בצורה מקיפה ורצינית רק דבר אחד.
כלומר - לא מתאים לו ללמוד תואר מלא באונברסיטה מכל מיני סיבות.
הוא בכל זאת מעוניין בתחום, ולומד בצורה מקצועית ומקיפה שיטה אחת שמדברת אליו והוא טוב בה - ורוצה להתמקד בנישה הזו - לאלו שזה מתאים להם.
האם אין לו מקום?
הוא יקבל רק את מי שמתאים לשיטה, הן מבחינת האדם והן מבחינת אופי הבעיה.
ודאי שהוא צריך להיות ישר. זה מצופה גם ממטפל עם תארים - כשלא הולך לו, ולא בטוח שהוא תמיד מספיק ישר או מספיק עניו או מספיק מודע ולא מוטה. תלוי בכל אדם ואדם.
לא מספיק להכיר רק שיטה אחת.
נפש האדם מורכבת מאוד ושיטה אחת או כמה שיטות בטח לא מספיקות בלי לימוד והתנסות מעמיק ויסודי.

בלת"ק

כואב לי כל פעם מחדש לראות את המשפטים האלה.
לדעתי זה לא מציאותי.
א' כי גם אני למדתי לפני התואר במקום שטוען טענות כאלה.
ב' כי אדם שלמד תארים מובחרים כשהוא בא לרב בויאר וכדומה
החיבור שלו לדברים קשור ומבוסס מאוד על כל מה שהוא למד,
אז אם הוא מודע לכך
הוא לא יטען שזה מספיק
ואם הוא לא מודע לכך, אז זה קצת מחשיד, כי כן מצופה מאדם מקצועי שיזהה זאת

ובכלל, השפה הזאת: 'שם את כל השיטות בכיס הקטן'....
לצערי, דווקא מאנשים שאינם דתיים,
אנשי מקצוע שיודעים דבר או שניים,
שמעתי, להפתעתי, הרבה את המילים: 'לא יודע'. לא יודע הכל.
זה הרבה יותר אמין.
מטפל טוב יודע הרבה יותר מה הוא לא יודע. במה הוא אינו מומחה. ולא יהיה מוכן לטפל בדברים כאלה.

לגבי כל הנושא של היהדות, זה בעיני, לא כל כך מכבד את התורה.
אני כל פעם מחדש מנסה להבין מה האינטרס שעומד מאחורי האנשים שמשכנעים שרק השיטות היהודיות ?
הרבה פעמים, ורק היום פגשתי שוב,
אנשים שבורים מטיפולים שעברו, זה קורע לב, זה בלתי נתפס,
ואסור לנו להצדיק את הדבר הזה, זו אחריות עצומה.
להשתמש ביהדות כתירוץ לכך, זה עלול להיות עוול ולפני עיוור לא תיתן מכשול

זה שיש בתורה הכל זה ברור.
גם את כל הרפואות יש ובכל אופן אנו הולכים לרופא.
האמירה הזאת נובעת מהתיחסות לטיפול כנותן עצות/דעות.
אבל טיפול זה ממש לא זה.
בבחינה מסוימת טיפול הוא סטרילי לעניני דעות ועצות.
כמובן שכיוון שזה גבול דק אז
אני כן חושב שמטפל טוב בעל תארים
צריך גם ללמוד גישות יהודיות
ולהשקיע הרבה בליבון עם תלמידי חכמים
כדי לזקק ולוודאות שהשקפתו טהורה.

נ.ב. 1.
אגב אני לא חושב שמטפל טוב חף מטעויות,
ותמיד טיפול הוא דבר מורכב,
ואפילו במצבים מסוימים צריך להעלות את הכאב על פני השטח, ורק אז אפשר לרפאות באמת,
וכן, לעיתים זה יכול לגרום לאנשים לעזוב בשלב של ההצפה.
אבל לפחות, מטפל טוב עושה את המקסימום כדי שלא יקרה נזק,
כגון להכין מראש תשתית תמיכה מספיק חזקה שתצליח להכיל את רגעי הקושי.
וכן מטפל טוב (אמור להיות) רגיש,
להודות על טעויות וללמוד מהם
ומוכן לקבל ביקורת בכבוד!
ללכת להדרכה קבוע
ולנטר שוב ושוב מה שעובר עליו בחדר הטיפול.

נ.ב 2.
גם בעל תארים עדין לא מחייב שהוא מטפל טוב. ובאקדמיה יש המון חסרונות. אסור ללכת עיור אחרי אף אחד. יש יותר הסתברות לטוב.

נ.ב. 3.
אני חושב שניתן להסתכל על טיפול כדרך להגיע לעבודת המידות אמיתית.
מביא לטהרה.
מרחיב את היכולת לבחירה חופשית
על ידי שמסייע להביא למודעות את התת מודע מה שמאפשר
להשתחרר מאוטומט שמונע מחלקים פחות טובים בנפש
ולכן יהו אנשים מרוממים ביהדות שיכולים להביא לטהרה זו.
כמובן שלאף אחד אין פריוולגיה על כך.
אבל מה לעשות
שהמקום היחיד שהפך
את הדרך להגיע לזה
לצורה שיטתית ומקיפה ומיומנת ומבוססת מחקרים על מליארדי אנשים והון עתק
פלוס הכשרות פרקטיות ודרישות מחייבות ומרחיקות לכת,
לעת עתה,
זה לא בבית המדרש.

והלוואי שכבר יגיע היום שמלאה הארץ דעה את ה'... שם גם נזכה לראות בחוש את מה שהיום מוסתר וטמון בתורה
למדתי טיפול רגשי כמה גישות אבל אף גישה לא באמת מטפלת אלא תומכת
האדם חייב לקבל את רצון ה' וזה עיקר הטיפול לשנות את המבט זכרונות השואה לא ימחקו אבל יצא מהשואה ת"ח משפחת ברוכות ילדים ויצא יוסף (טומי) לפיד כופר יש הכול כל אחד בגישה שונה

עכשיו לעניין באמת אותו אדם עבר חוויה קשה מאוד השאלה מי ישתתף איתו יתמוך בו ולא יפגע בו ברגשות שלו התמיכה נותנת חיים לאדם ולכן קמו כל מיני קורסים ללמד לתת תמיכה רגשית מי אמר שצריך תואר לא בהכרח שהאדם החכם והמשכיל ייתן את התמיכה הנכונה אם מתנהג כפרא אדם כנהוג בחברה החילונית לצערנו או כל אדם שלא יתייחס נכון למקרה ולצער ולעוגמת הנפש ולכן לא חייב תעודה
ולפי ההבנה הזאת אלא אדם מתאים ולא תעודה מתאימה נכון שחייב מידע אבל לא שנים של לימוד ומחקר
ולעניין טיפול ממש בחרדה או בטראומה בחרדה יש גישה ידועה העיקרון כמעט אותו דבר השאלה באיזה מהירות
ויש מחלוקת לעניין טראומה האם בכלל להתעסק בה יש גישה לא לפתוח מה שאי אפשר לסגור ויש גישה לפתוח נתמודד ונסגור ומה שקורה היום שכל החכמים שפתחו לא הצליחו לסגור לגמרי וזה נוראי ותוצאות איומות וזה מה שמסתובב בחוץ לצערנו ויש גישה חדשה לעניין טראומה לשינוי המח אם תוצאות מצוינות ולכל האלו שהוציאו תואר לא מתקרבים לתוצאה הזאת בעניין הזה הנקודתי כי הם כלל לא מכירים את השיטה אבל יש תוצאות
ולכן יוצא שלא משנה התואר או התעודה רק האדם הנכון במקום הנכון
כתבתי לך תשובה תדע יש עוד דעות ועוד אנשים אדם צריך ללמוד לקבל את השני גם הפושע שיושב בכלא יש כמה % שהוא צודק ובזה גם אני צריך להשתפר לא רק הוא אם אתה רוצה יש רופאים מפורסמים אף אחד ליודע מה סיבת הסרטן אבל יש כבר מחקרים בעולם שמוכיחים את הבעיה רק שהם לא מוכנים לקבל את התאוריה הנכונה ונשארים גאים ואנשים מתים רק 10% שע"י כרומותרפיה יתרפאו בשיטה השניה 60% הצלחה ועדיין לא מוכנים להכיר בשיטה למה כי זה החלטה אולי של חברת התרופות והגאוה של החברה המערבית לא כל מה שמוכר ורשמי טוב אלא גם הורג ומזיק ולכן בקצב הזה העולם הולך לתהום כי לא מוכנים לבדוק אולי יש דרך אחרת והיא יותר טובה

נ.ב. אני לא תומך בטיפול מקושקש אלא במקום מסודר אבל לא התעודה קובעת ולא הידע ובתורה כתוב הכול וגם כתב הרמב"ם שחולי נפש זה גאווה כעס קנאה שנאה ועוד כולנו צריכים טיפול דחוף​

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה