עזרה מידע חיוני: הפרשת חלה שלא מקמח חיטה - טעון שאלת רב! (פרטים בתוך האשכול)

• הוסף לסימניות
לפני זמן מה קראתי בכתבה בעיתון הדו חדשי "בוסתן" מאמר מהרב מיכאל גלעדי (אאל"ט), בנוגע לחיוב הפרשת חלה מקמחים שונים - קמחים שאינם קמח חיטה; קמח שעורה, כוסמין, שיבולת שועל ושיפון.
חשוב לדעת: הכמות המחוייבת בברכה, לא נקבעת על פי משקל הקמח, אלא לפי הנפח. אני אישית לא יודעת איך מחשבים את זה. היום היה לי בצק שלשתי מ-2 ק"ג קמח כוסמין, ולאחר ששאלתי רב - נפסק לי שעלי ליטול חלה בברכה.

לכן, כדי למנוע מכשול - אני מפרסמת פה: כשלשים בצק שלא מקמח חיטה - ראוי לשאול רב מאיזה כמות צריך להפריש חלה בברכה.

• הוסף לסימניות
גם מי שמכין בצק מקמח מלא השיעור הוא הרבה יותר גדול בגלל שבארץ מפאת דרישת הרבנות הראשית כל המפעלים! טוחנים בנפרד את הקמח ואת הקליפה ואח"כ מערבבים אותם ביחד ולכן עד שאין שיעור בקמח בלי הקליפות א"א להפריש חלה בברכה, ודרך אגב לא כל הרבנים מזה.

• הוסף לסימניות
תודה על הארת תשומת הלב.
החישוב אינו כה מסובך:
לפי שיעור החזון איש אם יש בעיסה 4320 סנטימטרים מעוקבים קמח מברכים את ברכת הפרשת חלה. לפי שיעור הרב חיים נאה מברכים על הפרשת חלה אם יש בעיסה 2500 סנטימטרים מעוקבים קמח.
איך יודעים כמה סמ''ק קמח יש בעיסה?
מודדים את הכמות בכוסות, ונעזרים במחשבון...
למשל, אם שמת בעיסה למשל 5 כוסות קמח בכוס חד פעמית של 180 מ''ל, את מחשבת 180*5=900.
נ.ב. אני לא זוכרת כמה סמ''ק מחייביםהפרשה ללא ברכה, ולא מצאתי את המידע בחיפוש מהיר.
אם מישהו יודע, אפשר להעלות לתועלת כולם/ן.

• הוסף לסימניות
שמעתי פעם שכוסמין שלנו זה לא בטוח כוסמין ולכן איאפשר לברך על זה מזונות וכן לגבי הפרשת חלה

• הוסף לסימניות
בדיוק בשביל זה שואלים רב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה