קורונה מידע חשוב מאוד לצעירים\ות שאין להם חשבון בנק בענין המענק לכל אזרח!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מאותו הסיבה שאת מקבלת מהם עשרות אלפי שקלים על כל ילד עד גיל 18.
ואם חס וחלילה יהיה לך נכות תתבעי אותם ותקבלי מהם כסף חיים שלמים.
אויי הצביעות
וגם הוא, וכל מי שעובד משלם כמויות של כסף.... לפי החשבון שלי הרבה יותר ממה שמקבלים מהם...
כמובן לא משפחה עם הרבה ילדים או כאלה שמקבלים קצבאות.

• הוסף לסימניות
כמובן לא משפחה עם הרבה ילדים או כאלה שמקבלים קצבאות.
כן, כי משפחות עם ילדים צורכים הרבה יותר, ומשלמים ה-מ-ו-ן מע"מ ותורמים הון לקופת המדינה...
(טוב טוב, אני יודעת שביטו"ל ומע"מ זה לא אותה קופה, אבל בסופו של דבר זה קופת המדינה...)

• הוסף לסימניות
בהנחה שלבחור ישיבה אין כסף משלו - אפשר לומר את אותה טענה על ההורים שלו. מי אמר שהם חייבים לשלם? אולי עדיף שיחכה לאחרי החתונה וישלם מהכסף המשותף שלו ושל רעייתו?
כמו שמשלמים את שאר צרכיו החל מגיל 18
מי שלא משלמת על הבן שלה, לא דופקת אפאחד
רק אותו

• הוסף לסימניות
מע"מ נגזר מהוצאות,
הוצאות בדרך כלל הן פועל יוצא של הכנסות (או של כורח), ככל שאדם מכניס יותר או מוכרח יותר ככה הוא מוציא יותר.
לכן אני לא חושבת שמשפחות עם ילדים משלמות יותר מע"מ, כי לא חושבת שיש להן יותר הוצאות. אולי יש להן הוצאות מסוג אחר, וכן הוצאות יותר מוכרחות, אבל לאו דווקא בסך הכללי יותר הוצאות.
(אם נניח שמשפחות ללא ילדים משלמות יותר על מותרות, זה לא רלוונטי כי גם על מותרות משלמים מע"מ)

• הוסף לסימניות
אף פעם לא הבנתי למה צריך להיות חוב בביטוח הלאומי
ההורים משלמים את זה,לא?

• הוסף לסימניות
ארי קלמן: ‏טיפ לבחורי הישיבות בני 18 + לא ממולץ לפתוח חשבון בנק כדי לקבל את מענק של ה750 שקל, כי במקרה כזה הביטוח לאומי צפוי לבלוע את הכסף לחובות שלהם. למי שלא מחזיק בחשבון צפוי לקבל את הכסף במזומן בסניפי בנק הדואר.
גם בחורי ישיבות שאינם אזרחי ישראל ? עם ויזה כמובן .

• הוסף לסימניות
150 ש''ח לילד כפול 6 ילדים כפול 12 חודשים בשנה כפול 18 שנה
תעשו חשבון לבד

• הוסף לסימניות
אף פעם לא הבנתי למה צריך להיות חוב בביטוח הלאומי
ההורים משלמים את זה,לא?
לא כל ההורים משלמים את זה.
גם אני גיליתי אחרי החתונה שיש לבעלי חוב מכובד מאד מאד מאאאאאאד

• הוסף לסימניות
כמו שמשלמים את שאר צרכיו החל מגיל 18
מי שלא משלמת על הבן שלה, לא דופקת אפאחד
רק אותו
לא הבנתי מה הקשר דופקת
כזוג שמשלם את החוב של הבעל (בלי ריביות ב"ה), בתשלומים ע"ח חלק מקצבת הילדים, אני יכולה להבין את חמי וחמותי שלא בדיוק משופעים בכסף, שלא שילמו עליו. בשונה מדברים אחרים זה סובל דיחוי.
כמובן שאני מקווה שתהיה לי האפשרות לשלם על הילדים שלי בעצמי. לא סותר.

• הוסף לסימניות
ממתי מתחילים לצבור ריביות?

• הוסף לסימניות
לא הבנתי מה הקשר דופקת
כזוג שמשלם את החוב של הבעל (בלי ריביות ב"ה), בתשלומים ע"ח חלק מקצבת הילדים, אני יכולה להבין את חמי וחמותי שלא בדיוק משופעים בכסף, שלא שילמו עליו. בשונה מדברים אחרים זה סובל דיחוי.
זה דופק כי לא כולם מצליחים להוריד את כל הריביות.
גם אנחנו הצלחנו ב"ה לקבל קיזוז של רוב הריביות אבל כמה טירחה הייתה לנו בזה...
אבל זה סגנון חיים, כמו כאלה שדוחים טיפולי שיניים יקרים לאחרי החתונה.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי מה הקשר דופקת
תקראי לזה איך שאת רוצה, לא חשוב
אבל דווקא הסכומים האלה של הקצבאות, מצילות את הזוצים וגם את שלא.
ברור שאם אין אז לא משלמים, ולא משלמים את זה על חשבון הלחם או החלב.
אבל הגבתי על משו אחר, על מי אמר שחייבים..

• הוסף לסימניות
אבל זה סגנון חיים, כמו כאלה שדוחים טיפולי שיניים יקרים לאחרי החתונה.
סגנון חיים או אפשרויות?
אני עוד לא פגשתי את ההורים שיש להם כמה עשרות אלפים מיותרים בבנק, והם דוחים טיפולי שיניים, או לא משלמים ביטו"ל.
והלואי שירחיב לכולם.

• הוסף לסימניות
ארי קלמן: ‏טיפ לבחורי הישיבות בני 18 + לא ממולץ לפתוח חשבון בנק כדי לקבל את מענק של ה750 שקל, כי במקרה כזה הביטוח לאומי צפוי לבלוע את הכסף לחובות שלהם. למי שלא מחזיק בחשבון צפוי לקבל את הכסף במזומן בסניפי בנק הדואר.
מתי אפשר ללכת לדואר לקבל?
מה צריך להביא לשם אזשהו מסמך או פשוט לבא עם ת.ז. ולקחת?

וזה בטוח לא יבא לחשבון של ההורים?

כלמידע בנןשא יעזור, תודה.

• הוסף לסימניות
לא צריך להגזים בצבירת חובות,
אבל יש צד חיובי (אחד לפחות) - אם עברתם יותר משבע שנים בלי תשלום לביטו"ל.
כל חודש שעובר אחרי שבע שנים - החוב פשוט נמחק, תמיד נשאר חוב רק לשבע שנים.
(פשוט טכנית אין אפשרות במדינה כאן לצבור חובות יותר משבע שנים).

אצלי היה חוב של 14 שנה... הרווחתי שבע שנים,
ובעזרת עסקן מסור ביטלו לי גם את הריביות וההצמדות.
בסוף שילמתי דרך מספר תשלומים בפריסה רחבה, שהתקזזו מקצבאות הילדים...

זה קרה בזמן החלת החוק של 7 שנים. שהם ויתרו על כמה שנים אחורה
ופרסו לכו-לם פריסת תשלומים רחבה ללא ריבית והצמדות (גם בלי עסקנים.. ששש... מי שבא לשלם לביטוח לאומי הפקידה כמעט תמיד מבטלת ריביות והצמדות ופורסת לתשלומים נוחים)
היום הם זריזים ושולחים דרישת תשלום לפני שעוברות 7 שנים - וברגע שיש דרישת תשלום החוב לא נמחק לעולם.

• הוסף לסימניות
נכון יותר להגיד "גנבתי" מאשר "הרווחתי"

לא גניבה בכלל.
אם מישהו יודע שאדם חייב לו סכום עתק שהצטבר -
ומיוזמתו הוא מקצץ אותו - איזה גניבה יש פה??
לא חוקית ולא הלכתית.
הכל גלאט כשר וישר כששתי הצדדים מסכימים על קיצוץ החוב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה