מידע שימושי מידע מציל חיים - עזרה ראשונה

• הוסף לסימניות
בעקבות האסון והכאב העצום בלב כולנו חשבתי שאולי אם יש כאן מחברי הפורום המוסמכים לע''ר שיוכלו לשתף אותנו במידע קצר וקליט ומציל חיים.
אין לי ספק שאנשים רבים שנכחו בארוע הקשה כואבים מאד ומרגישים שלו ידעו יותר-אולי היו יכולים להציל חיים.

יותר מפעם נכחתי במקומות שנדרשה עזרה מיידית (בעיקר בבליעת גוף זר ע''י תינוקות) ואף אחד לא ידע מה בדיוק עושים.
אני יודעת-מברורים בעבר, שאנשים נרתעים מללכת וללמוד באופן מסודר -גם בגלל הקושי הרגשי וגם מפני שזה לוקח כמה שעות טובות ...

מי שיכול להחכימנו תבוא עליו הברכה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
את רוצה מידע כתוב??? (אפילו שהשתתפתי לפני שנים רבות בשיעורי ע"ר לא נראה לי שאצליח ללמוד כראוי מחומר כתוב בלבד)
צריך לראות איך מבצעים את הפעולות, וגם להתנסות (בקורסים יש בובה מיוחדת לכך)
יש היום קורסים קצרים למידע בסיסי. אולי באמת כדאי לעשות איזה קמפיין לעורר מודעות.

• הוסף לסימניות
את רוצה מידע כתוב??? (אפילו שהשתתפתי לפני שנים רבות בשיעורי ע"ר לא נראה לי שאצליח ללמוד כראוי מחומר כתוב בלבד)
צריך לראות איך מבצעים את הפעולות, וגם להתנסות (בקורסים יש בובה מיוחדת לכך)
יש היום קורסים קצרים למידע בסיסי. אולי באמת כדאי לעשות איזה קמפיין לעורר מודעות.
אכן
ובכל אופן למי שיש חומר כתוב קצר ותכליתי כמובן עדיף עם שרטוטים -עד שנגיע ללימוד מעמיק ויסודי...

• הוסף לסימניות
מה שחשוב בהחייאה זה העיסויים,
אפשר לא לדעת כלום ורק לעשות עיסויים ועל ידי זה להציל בן אדם.
(גם לפעמים טוב שיש עוד מישהו שיודע ומתחלק בעבודה הקשה הזן)

התחלתי לכתוב ואחרי זה ראיתי ברשת שכתוב בצורה ברורה.

מה שחשוב לזכור הוא:
1. להזעיק עזרה - זה הכי חשוב לפני הכל, קודם לחייג 1221 ולתת פרטים מדויקים של מיקום, גיל הנפגע מצב וכו'.
2. להתחיל עיסויים. 30 עיסויים.
3. שמירת נתיב אויר פתוח, והנשמה.

מה שחשוב לדעת שגם אם לא יודעים/נגעלים/מפחדים לעשות הנשמה. מספיק עיסויים כל הזמן בצורה טובה.
עיסוי טוב זה עיסוי ששובר צלעות.
חשוב לזכור ללחוץ ולהרפות, כדי לתת ללב להתמלא בדם מחדש.

שימו לב: לאדם לא מוכר קיימת סכנה לעשות החייאה מפה לפה. תעשו עיסויים והרמת הראש ודי.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ועוד משהו שחשוב לדעת.
בכוויה לא עלינו מחומר כימי.
לא לשים מיד מים.
קודם יש להוריד את כל הבגדים של הנפגע, לנגב אותו חזק חזק עם מגבת או כל חתיכת בד אחרת.
ורק אחרי זה לשים מים פושרים זורמים.

יש הרבה חומרים כימים שמתעוררים במגע עם מים!, אז אם תשימו מים רק תגדילו את הפגיעה.
ולהתייעץ תמיד במקרה זה או דומה לו של בליעת חומר עם מרכז הרעלות רמב"ם: 048541900
לשמור בנייד.

• הוסף לסימניות
הוצאת גוף זר:
הכי טוב לעודד את הנחנק להשתעל, בין ילד בין מבוגר.
להרים אותו לתנוחה של עמידה קדימה, ושישתעל. להגיד לו תשתעל, תוציא את זה, אתה יכול!
אם לא מצליח לנשום ולא מצליח לדבר אז עושים לו היימליך.
היימליך לגדולים:
https://www.maccabi4u.co.il/8429-he/Maccabi.aspx
הימליך לתינוקות:

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני חושבת שברור שאי אפשר ללמוד מידע להצלת חיים דרך סתם חומר כתוב זה משהו שצריך ללמוד כמו שצריך.
ואפילו אלו שלומדים כמו הקורס עזרה ראשונה שעושים בסמינרים וכו' אם לא חוזרים על הנלמד ומתנסים ועושים חזרות לא זוכרים כלום! אנילמדתי לפני 12 שנים ואני לא זוכרת מאומה. כמו שלא למדתי. זה חייב לימוד טוב ורציני ולחזור ולדעת את הדברים.

• הוסף לסימניות
הוצאת גוף זר:
הכי טוב לעודד את הנחנק להשתעל, בין ילד בין מבוגר.
להרים אותו לתנוחה של עמידה קדימה, ושישתעל. להגיד לו תשתעל, תוציא את זה, אתה יכול!
אם לא מצליח ולא מצליח לדבר אז עושים לו היימליך.
היימליך לגדולים:
https://www.maccabi4u.co.il/8429-he/Maccabi.aspx
הימליך לתינוקות:

הערה חשובה:

ילד שבלע משהו ומצליח להשתעל - משמע שיש לו מעבר אוויר בקנה.

אם נדפוק לו על הגב - הגוף הזר עלול לזוז ולחסום לחלוטין את הקנה.
לכן לא דופקים!! רק מעודדים להשתעל.

דבר נוסף - לא להכניס אצבעות ולנסות להוציא את הגוף הזר כי הוא עלול להדחף עמוק יותר פנימה.

• הוסף לסימניות
מי שיכול להחכימנו תבוא עליו הברכה.
מומלץ ללכת לקורס בסיסי (כ4 שעות)
יש מדריכי וידאו

• הוסף לסימניות
מומלץ ללכת לקורס בסיסי (כ4 שעות)
יש מדריכי וידאו
עזבו את הקטע של השוק.
אם אתם לא מקצועיים אין סיכוי שבדיוק יהיה לכם דפיברילטור ותדעו להשתמש בו כמו שצריך.
לכן מזעיקים עזרה, ועושים עיסויים עד שהעזרה מגיעה.

• הוסף לסימניות
עזבו את הקטע של השוק.
אם אתם לא מקצועיים אין סיכוי שבדיוק יהיה לכם דפיברילטור ותדעו להשתמש בו כמו שצריך.
זה נכון שאתה בירושלים או בני ברק, שעד שתקלוט מה קורה כל הבית מלא כוננים (ועדיין - הדקה וחצי של העיסויים שהספקת - זה מציל חיים)
אבל יש מספיק מקומות שסטטיסטית יצטרכו להמתין 15 דקות ויותר עד שיגיע מישהו שמבין, ויש לך מספיק זמן להדליק דפיברילטור.

• הוסף לסימניות
זה נכון שאתה בירושלים או בני ברק, שעד שתקלוט מה קורה כל הבית מלא כוננים (ועדיין - הדקה וחצי של העיסויים שהספקת - זה מציל חיים)
אבל יש מספיק מקומות שסטטיסטית יצטרכו להמתין 15 דקות לפחות עד שיגיע מישהו שמבין, ויש לך מספיק זמן להדליק דפיברילטור.
במחילה, לא נראה לי כדאי ללמוד להפעיל את זה באינטרנט.
זה גם יכול להזיק לנפגע או לסובבים.

• הוסף לסימניות
במחילה, לא נראה לי כדאי ללמוד להפעיל את זה באינטרנט.
זה גם יכול להזיק לנפגע או לסובבים.
נראה שאין לכם נסיון עם זה, הוא מכשיר שמדריך בעצמו בעברית מה לעשות (מדבר), גם לאנלפבתים.
לא יכול להזיק לאף אחד.
גם אם לא למדתם כלום, אמליץ לכם לפתוח אותו ולזרום עם הוראותיו.

• הוסף לסימניות
נראה שאין לכם נסיון עם זה, הוא מכשיר שמדריך בעצמו בעברית מה לעשות (מדבר), גם לאנלפבתים.
לא יכול להזיק לאף אחד.
אכן, אין לי נסיון מעשי.
רק למדתי פעמיים קורס מע"ר של 50 שעות במד"א.
זה מה שההוראות הזכורות לי.
אנשים לא מיומנים במצבי לחץ עלולים לבזבז זמן יקר על המכשיר.
עדיף שיעשו עיסויים.
אם יש שניים שעושים עיסויים טוב(מתחלפים ביניהם בשביל הכוח)
ואתה השלישי ויש לך דפירילטור, תנסה באמת להפעיל את זה.

• הוסף לסימניות
אני מעדיפה פחות לקחת אחריות בהסברים כתובים. (כי זה באמת צריך המחשה כמו שכבר הוסבר כאן)

יש לי קובץ של מד''א שפעם נתנו לנו לחלק בהדרכות קצרות.
לנסות להעלות צילום של זה יעזור?
עזבו את הקטע של השוק.
לא יכול להזיק לאף אחד.
דפיברילטור צריך לדעת איך להשתמש בו.
אם ח''ו נותנים שוק לא נכון זה יכול במקרה הטוב להשאיר נזק מוחי ובמקרה הפחות טוב לסיים את חייו של הנפגע.
גם חובש שמגיע לשטח בדד''כ קודם כל מבצע החייאה אח''כ במידת הצורך משתמש בו.
עיסויים הנשמות זה הרבה יותר מעשי ומועיל יותר.

• הוסף לסימניות
לא לומדים החייאה דרך חומר כתוב
אני בהחלט בעד שיכנס יותר למודעות לעשות קורס מסודר
שלא נצטרך!!

• הוסף לסימניות
זה באמת עניין חשוב!
עברתי קורס לפני מספר שנים ואני עדיין מחפשת משהו יותר מקיף...
אם מישהי יודעת על קורס חרדי לנשים אני ממש אשמח לדעת!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה