מידע על טיפול בתלישה ואכילת שיערות אצל תינוקת

• הוסף לסימניות
תופעה של תלישה ואכילת שיערות אצל תינוקת בת שנה וחצי :(
משהו נתקל בתופעה זו?
או יודע את דרכי הטיפול?
כל מידע בנושא יתקבל בברכה.
תודה רבה!

הבהרה:
התינוקת אובחנה ומטופלת...
אני מעוניינת לקבל מידע מבעלי נסיון שחוו את התופעה או שמעו מאחרים שטופלו.

• הוסף לסימניות
לשים להם גרביים על כפות הידיים.
נשמע אכזרי אבל עובד לפי מה שהבנתי.

• הוסף לסימניות
אם היא מצליחה לתלוש את השיערות של עצמה,
לתלוש גרביים מהיידים קל וחומר...:)
זה עיצה טובה לתינוקות קטנים.
תודה בכל אופן.

• הוסף לסימניות
נראה לי שיש דברים שזקוקים לעזרה מקצועית.

• הוסף לסימניות
הלוואי שתמצאו תשובה ופתרון, גם אני מחפשת פתרון, אצלי זה התחיל בערך בגיל הזה, ונמשך עד היום, הוא כמעט בן 4, והיום הוא נוגע בפאות, בעיקר תוך כדי שינה, ומושך בפאות, אני מחפשת פתרון דחוף!!!

• הוסף לסימניות
היתה לי אחיינית כזו (ב"ה עדיין קיימת היא היום בת 8....) אבל התופעה למיטב ידיעתי, נעלמה....
אני אנסה לברר..

• הוסף לסימניות
בני גם תלש שערותיו בגיל הזה בעיקר בלילה ותוך כדי שינה, תפרתי לי כובע מחיתול בד (בד כותנה נושם)ואיתו ישן תקופה ארוכה וב"ה לאחר כמה חודשים נגמל מההרגל.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י BRO;382929:
הלוואי שתמצאו תשובה ופתרון, גם אני מחפשת פתרון, אצלי זה התחיל בערך בגיל הזה, ונמשך עד היום, הוא כמעט בן 4, והיום הוא נוגע בפאות, בעיקר תוך כדי שינה, ומושך בפאות, אני מחפשת פתרון דחוף!!!
מישהי הציע לי לשים וזלין על השיער,
אם הוא מושך רק בפיאות אז אולי זה עיצה טובה בשבילך.

• הוסף לסימניות
היתה לי שכנה שגילחה את ביתה בת השנה וחצי- שלא נדע :eek:

• הוסף לסימניות
אולי אפשר לתת תעסוקה אחרת ליד כמו כדור עצבים.

• הוסף לסימניות
בענין השערות

בשינה אפשר לתפור את קצה השרוולים ואז הידים בתוכו ואי אפשר למשוך (מנסיון על ילדה בת 3-5):eek:

• הוסף לסימניות
וואו רחמנות... זה נראה לי פתרון מופקע לחלוטין :(
אם היא רוצה לקחת תוך כדי שינה מוצץ או בקבוק?

• הוסף לסימניות
שמעתי על משהי שנתנה לילדה שמיכה מסמורטטת שאפשר לתלוש ממנה 'שערות' והילדה השתמשה בתחליף - כנראה פעולת התלישה עוזרת להרדם, וגם שמיכה זה משהו נעים - ובתוך זמן קצר הפסיקה ההתקרחות.

• הוסף לסימניות
כתבתי תגובה ארוכה והיא נעלמה בחלל הוירטואלי :(
אז הנה היא שוב:
כשזה מתחיל בגיל קטן זאת לא בעיה רגשית!
מדובר בהרגל גרוע כמו מציצת אצבע, שינה עם חיתול, הרדמות עם בקבוק ועוד שלל הרגלים מעצבנים שאנחנו מנסים להוציא מהילד בהגיעו לגיל מסוים.
לי היתה ילדה שג"כ משכה שערות יחד עם מציצת אצבע מגיל אפס (כלומר היא היתה מוצצת אצבע ותוך כדי מקריבה את השיער לפה)
בהתחלה היא רק נגעה בשיער ואנחנו חשבנו שטוב יהיה לקצץ אותו
ברגע שקיצצנו אותה, והשיער לא הגיע אליה לפה, היא פשוט משכה אותו בכח כדי להקריבו והתוצאה היתה קרחות.
3 פסיכולוגיות שונות אמרו לנו שזה לא גיל לטיפול, וזה נראה להם מוזר שרופא טוען שיש כאן בעיה רגשית היות ואין חיה כזו בגיל הזה, ואנחנו חיכנו בסבלנו לגיל 5
בסביבות גיל זה, פנינו לטיפול מקצועי, לאחר אבחון מקיף נאמר לנו כי הבעיה היא לא רגשית וכו' (כפי שכבר ציינתי היות וזה התחיל מוקדם מאד אין סיבה שזאת תהיה בעיה רגשית) אלא בעיה התנהגותית נטו.
ההמלצה היתה , כל עוד זה לא מפריע לה, לא לנסות לשנות את ההרגל, כי בד"כ זה כמו טיקים שעוברים למקום אחר...
מה שכן חייבים לבדוק אם הילדה גם אוכלת את השיער זה מאד מאד מסוכן כי זה יכול לגרום לסתימת מעיים, וע"כ חייבים ללכת לטיפול התנהגותי כדי לעקור הרגל זה.
הפיתרון שאנחנו מצאנו, בהיות שזה קורה יחד עם מציצת אצבע, והיא מוצצת אצבע רק בלילה, הבאנו לה פאה ישנה אותה היא מורטת ועם זה היא נרגעת (משהו כמו תסמונת הדובי הממורט)
יש פורום בתפוז העוסק בעיקר בנושא זה ונקרא טריכולומונוגיה (מה לעשות זה השם המקצועי שנתנו לתופעה המעצבנת הזאת)

מאחלת לך המון המון הצלחה
ואם יש פיתרון שהצליח אני אשמח לשמוע

• הוסף לסימניות
יכול להיות שהילדה מחפשת תחושה.
פני למרפאה בעיסוק המתמחה בתחום של תחושה, היא תוכל לומר לך אם זה קשור או לא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אילנית;383811:
יכול להיות שהילדה מחפשת תחושה.
פני למרפאה בעיסוק המתמחה בתחום של תחושה, היא תוכל לומר לך אם זה קשור או לא.
גם את זה בדקנו אצל מרפאה בעיסוק
וב"ה זאת לא הבעיה
אם כי חשוב באמת לבדוק גם את הפן הזה

• הוסף לסימניות
מקפיצה שוב,
כי לא מצאתי פה תשובה,
יש למשהי פתרון בענין????
דחוףףףףףףףףףףףףףףףף

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה