מידע שימושי מידע על מחלימים שנדבקו שוב בגל הנוכחי, היכן?

מצב
הנושא נעול.
משהוא אולי יודע האם נחי פרידמן שנפטרה אתמול, (גננת בבית שמש) נפטרה בגלל הקורונה או סיבה אחרת?

דווקא אני שמעתי מרופא שההפך.
כיום מחלימים יש להם חסינות יותר ממחוסן. אלא מה ככל שעובר הזמן זה יורד לאט לאט.
ולכן מחלימים שעבר להם מספיק זמן מההחלמה המלאה ממליצים להתחסן פעם אחת.
ואגב-
אם כבר מדברים על מצב קשה, אני מכירה יותר מאדם אחד שחלה במצב לא קל לאחר 2 חיסונים. (זה מה שהיה עד אז)

אין היום ערבות לכלום, ושום דבר לא אומר כלום. הכל יכול להיות והכל צריך לקחת בערבון מוגבל ממש.
יש אכן הרבה יחסית בתקופה האחרונה שחלו אחרי שתי חיסונים.
כולנו מכירים אותם, מהטבלאות שמתפרסמות ע"י משרד הבריאות וכלי התקשורת.
אמנם עדיין בהפרש משמעותי פחות מתחלואה של לא מחוסנים, אבל עדיין ההגנה של ה2 מנות ירדה לאחר שעברו 5/6 חודשים.

וזו בדיוק הסיבה שנותנים את המנה השלישית, שנותנת הגנה כמעט מקסימלית.

נכון שאין ערבות. כמו ששמעתי פעם שיחה ממגיד מישרים, שאמר: אנשים נזהרים בכביש זה יפה מאוד. אבל בסוף הקב"ה מנהל את העסק. ר' ברוך אויערבאך ז"ל הלך במדרכה בלי שום הסתכנות, אבל ה' רצה ורכב עלה על המדרכה ו... ל"ע ושלא נדע צרות.

האמת הוא צודק. אבל עדיין אני בטוח שגם הוא בטוח, שצריך לחצות ברמזור ירוק ולא אדום...

שאלה!!!
יש כבר אנשים שנדבקו פעם שלישית???

בפעם הראשונה והשניה זה היה לפני החיסונים, בפעם השלישית זה כבר היה בגל הנוכחי אבל אני לא יודע אם התחסן בחיסון אחד או לא.
מאה אחוז שנדבק עם "קבלות"?...
ואו.
אם התחסן חיסון אחד זה מראה משהו על המערכת החיסונית שלו, לא?

משרד הבריאות אמר שמי שהתחסן פעמיים ועבר חצי שנה מהפעם השניה ולא התחסן שוב בחיסון השלישי דינו כאילו לא התחסן כלל.
זאת אומרת שרמת המוגדנים יורדת בצורה כזו משמעותית כך שחיבים לקבל חיסון נוסף.
אני מכירה עובדת בית חולים שנמצאת במחקר שצ החיסון ומבצעת כל שבועיים בדיקה סרולוגית שראו בודאות כיצד אחרי חצי שנה מהחיסון השני נותרה כמעט ללא נוגדנים.
לתשומת לב

משרד הבריאות אמר שמי שהתחסן פעמיים ועבר חצי שנה מהפעם השניה ולא התחסן שוב בחיסון השלישי דינו כאילו לא התחסן כלל.
זאת אומרת שרמת המוגדנים יורדת בצורה כזו משמעותית כך שחיבים לקבל חיסון נוסף.
אני מכירה עובדת בית חולים שנמצאת במחקר שצ החיסון ומבצעת כל שבועיים בדיקה סרולוגית שראו בודאות כיצד אחרי חצי שנה מהחיסון השני נותרה כמעט ללא נוגדנים.
לתשומת לב
השאלה היא,
אם גם למחלימים שיש להם נוגדים,
גם להם אחרי חצי שנה לא נותר נוגדים???

השאלה היא,
אם גם למחלימים שיש להם נוגדים,
גם להם אחרי חצי שנה לא נותר נוגדים???
לא יודעת, אבל אם אני הייתי מחלימה הייתי מתחסנת בהתאם להוראות משרד הבריאות ולא מתחכמת
מכירה כמה בני משפחה שנבדקו פעם שנייה (צעירים, בשנות ה-20 וה-30), אנשים בריאים שהגיעו לבית חולים בפעם השניה וממש הצטערו שלא התחסנו. אמרו שאין דמיון בכלל בין הפעם הראשונה לשנייה.

לא יודעת, אבל אם אני הייתי מחלימה הייתי מתחסנת בהתאם להוראות משרד הבריאות ולא מתחכמת
מכירה כמה בני משפחה שנבדקו פעם שנייה (צעירים, בשנות ה-20 וה-30), אנשים בריאים שהגיעו לבית חולים בפעם השניה וממש הצטערו שלא התחסנו. אמרו שאין דמיון בכלל בין הפעם הראשונה לשנייה.
והטענה שהפעם השניה יותר קלה מהראשונה לא הוכיחה את עצמה. יש רבים שהפעם השניה היתה חמורה בהרבה
(אחד הנפטרים האחרונים ל"ע)

לפי הנכתב כאן הרבה מהמחלימים שגם חוסנו אח"כ חלו שוב בקורונה, האם יכול להיות שמחלים שלא חוסן מוגן יותר, ולמחלימים החיסון אולי מזיק??

לפי הנכתב כאן הרבה מהמחלימים שגם חוסנו אח"כ חלו שוב בקורונה, האם יכול להיות שמחלים שלא חוסן מוגן יותר, ולמחלימים החיסון אולי מזיק??
לא. בנתוני משרד הבריאות מופיע שמחלימים מחוסנים מוגנים יותר.
לפני תקופה קראתי שכ5 אחוז מהחולים הם מחלימים ו0.4 אחוז הם מחלימים ומחוסנים (זה היה נכון לשעת הידיעה) אמנם כדי להסיק מזה משהו צריך גם לבדוק את גדל כל אחת מהאוכלוסיות אבל עדיין זה נותן איזשהו אומדן.

מניסיון אישי, כמות הנוגדנים יורדת בהתמדה ולאחר חצי שנה מההחלמה היא עשויה לרדת מתחת לרף שנקבע.
יש סוג אחר של נוגדנים, שיש אותם רק למחלימים, שלא נבדק. ויכול להיות שהוא כן עדיין מגן לאחר זמן.

האם מחלימים שנחשפו לחולים (קרבה מדרגה ראשונה) זה מעלה את הנוגדנים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה