מיזופוניה - רגישות יתר לרעשים

בדיוק בשביל זה יש אטמי אוזניים, מאז שעליתי על זה התחלתי לחיות.- סעודת שבת, ארוחות, סתם כשמשהו מבניהבית נחה עליו הרוח והוא מתפלל לי בתוך האוזן מאד בכוונה.
רוצים סיפור הזוי?
באחת הלידות שלי המרדים התקשה לתת לי אפדורל משום מה, המילדת אחזה בי וחבקה אותי כדי שלא אזוז. עכשיו, מזופוניות, תבינו את הסיטואציה, אני עם צירים איומים, במהלך הזרקת חומר מרדים לגב, אסור לזוז. והמיילדת צמודה אלי לוחשת פרקי תהילים לתוך האוזניים שלי!!!!!!!. מה עשיתי? אטמתי את האוזניים באצבעות. לא הייתה לי שום דרך אחרת לשרוד את זה.
וואוווו אמאלהה
טירוף הדבר הזה באמת
אז את אומרת ללדת עם אטמי אוזנים 😉

אין מה להתבכיין [זה לא עוזר] מה שצריך זה סוויצש במוח 1. מסברא רוב אנשים זה לא מפריע להם סימן שהבעיה מתחילה בתפיסה של המוח 2. מניסיון אני גם סבלתי מזה נוראות [הייתי מתפלל עם אטמים באוזניים .לומד עם אוזניות או בורח ממקום למקום בביהמ"ד ] עד שהחלטתי קודם כל האנשים מסביב לא אשמים ואני הבעייתי ובכן לכוון את הגוף למצב רגוע [שום דבר לא מפריע לי ] וואפילו שזה עדיין הפריע אמרתי רק עוד 5 דקות ככה ואחכ נברח ברוך השם היום בערך 3 שנים אח"כ רק קולות לעיסה ענקיות וגרבסים מפריעים לי מציע לנסות

אין מה להתבכיין [זה לא עוזר] מה שצריך זה סוויצש במוח 1. מסברא רוב אנשים זה לא מפריע להם סימן שהבעיה מתחילה בתפיסה של המוח 2. מניסיון אני גם סבלתי מזה נוראות [הייתי מתפלל עם אטמים באוזניים .לומד עם אוזניות או בורח ממקום למקום בביהמ"ד ] עד שהחלטתי קודם כל האנשים מסביב לא אשמים ואני הבעייתי ובכן לכוון את הגוף למצב רגוע [שום דבר לא מפריע לי ] וואפילו שזה עדיין הפריע אמרתי רק עוד 5 דקות ככה ואחכ נברח ברוך השם היום בערך 3 שנים אח"כ רק קולות לעיסה ענקיות וגרבסים מפריעים לי מציע לנסות
יש כאלה שאצלם זה באמת כמו מה שאתה מתאר שזה משהו יותר מחשבתי
אבל יש כאלה שזה משהו פיזי של רגישות יתר באזנים
תקרא על זה
לא מכיר את זה אבל קראתי על זה

אני הייתי מאלה שרגישים לרעשים מסוימים [וכמו שקראת לזה או סי די ] ובאתי לומר שלא צריך עכשיו ללכת ל10 שיעורים ולהיכנס עוד יותר לתוך זה [דהיינו לחשוב כמה זה מפריע ומטורף וכמו שראינו פה ] ובנתיים להוציא המון כסף לפסיכולוג או לפסיכיאטר בדיוק הפוך להחליט שזה לא מפריע משום שתלוי במוח שלנו ולנסות קצת לשרוד עם הרעש
רק אדגיש שלא שעכשיו המוח לא מזהה את הקולות המסוימים שהפריעו לי [שהיו מקפיצים אותי ולא יכולתי להתרכז או סתם לשמוע ] אלא כשיש את הרעשים האלו אני מיד מזהה אותם וחוזר לריכוז ויכול לשמוע אותם

מעניין אותי נורא אם יש פה מי שמזדהה איתי: לא עוזר לי בכלל בסיטואציות כאלו לסתום את האוזניים, כי המח שלי משלים אוטומטית את הקול הצפוי! גם אם טכנית איני שומעת אותו...!!! אם יש משהו שקצת-קצת מרגיע אותי איכשהו- זה למלמל גם כן... אם כי זה נחשב משום- מה בעיני הסובבים לחוצפה איומה...🙄 יש הזדהות?
גם אני ככה!!
וגם אני מוצאת את עצמי מחקה את הקולות בעצבים וממלמלת גם אבל הרבה יותר באגרסיביות

אני הייתי מאלה שרגישים לרעשים מסוימים [וכמו שקראת לזה או סי די ] ובאתי לומר שלא צריך עכשיו ללכת ל10 שיעורים ולהיכנס עוד יותר לתוך זה [דהיינו לחשוב כמה זה מפריע ומטורף וכמו שראינו פה ] ובנתיים להוציא המון כסף לפסיכולוג או לפסיכיאטר בדיוק הפוך להחליט שזה לא מפריע משום שתלוי במוח שלנו ולנסות קצת לשרוד עם הרעש
רק אדגיש שלא שעכשיו המוח לא מזהה את הקולות המסוימים שהפריעו לי [שהיו מקפיצים אותי ולא יכולתי להתרכז או סתם לשמוע ] אלא כשיש את הרעשים האלו אני מיד מזהה אותם וחוזר לריכוז ויכול לשמוע אותם
אז כנראה שזאת לא הייתה בדיוק מיזופוניה אלא עניין של תקופה קצת רגישה. מיזופוניה אמיתית היא פיזית לכל דבר, המוח יודע בדיוק מה הסיפור ועדיין מתפוצץ מחוסר יכולת לסבול את הקולות.
אגב, באיזה פסיכולוג/אטר מדובר? למיטב ידיעתי לפסיכולוגים אין באמת דרך לעזור עם מיזופוניה חוץ מללמד "איך לחיות עם זה נכון" שכאמור זה לא באמת מועיל למי שהקושי אצלו הוא פיזי.

אגב נוסף, לכל מי שכתב/ה כאן בקבוצה על O.C.D-מה הקשר בין שני הדברים?

בדיוק בשביל זה יש אטמי אוזניים, מאז שעליתי על זה התחלתי לחיות.- סעודת שבת, ארוחות, סתם כשמשהו מבניהבית נחה עליו הרוח והוא מתפלל לי בתוך האוזן מאד בכוונה.
רוצים סיפור הזוי?
באחת הלידות שלי המרדים התקשה לתת לי אפדורל משום מה, המילדת אחזה בי וחבקה אותי כדי שלא אזוז. עכשיו, מזופוניות, תבינו את הסיטואציה, אני עם צירים איומים, במהלך הזרקת חומר מרדים לגב, אסור לזוז. והמיילדת צמודה אלי לוחשת פרקי תהילים לתוך האוזניים שלי!!!!!!!. מה עשיתי? אטמתי את האוזניים באצבעות. לא הייתה לי שום דרך אחרת לשרוד את זה.
אני כמעט ולא מעירה לאנשים על קולות שהם משמיעים, אמן והיה לי האומץ, אבל במקרה כזה אני חושבת שיש לך זכות מלאה לבקש ממנה בעדינות להיות בשקט. הרי היא כאן בשבילך, היא משרתת אותך כרגע, התהילים הם בשביל להרגיע אותך, והם עושים בדיוק את ההפך. אז אין מנוס מלעצור אותם וזהו..... בכל מקרה, יצא ילד מיזופוני?

על O.C.D-מה הקשר בין שני הדברים
בין מיזופניה שנובעת מרגישות פיזית של האוזן לכאורה אין קשר
אבל מהרבה תיאורים שעלו באשכול הנל
נשמע שיש כאלה שאצלם זה לא רגישות פיזית
ושם אינני פסיכולוג אבל יתכן שבחלק מהמקרים יש קשר

בין מיזופניה שנובעת מרגישות פיזית של האוזן לכאורה אין קשר
אבל מהרבה תיאורים שעלו באשכול הנל
נשמע שיש כאלה שאצלם זה לא רגישות פיזית
ושם אינני פסיכולוג אבל יתכן שבחלק מהמקרים יש קשר
אבל מה הקשר ל OCD? אם כבר קושי בויסות חושי/ רגשי.

לפעמים מיסופוניה נגרמת כתוצאה של OCD או בעיות פסיכולוגיות.
(מתוך ויקיפדיה).
יותר מזה, מקובל שמיזופוניה ע"פ רוב אינה מופיעה לבדה כי אם בליווי בעיות אחרות, ולכן ההפרעה לא קיבלה תווית משלה בפסיכיאטריה. כך מעיון במספר מחקרים בנושא.

נערך לאחרונה ב:
הרגישות שלי גבוהה ביותר, ממש בלתי נסבלת. וכמו שכבר כתבתי אני משתמשת הרבה באטמי אוזניים, אך כאם לילדים קשה להימנע ממש מלשמוע את הקולות המטריפים. וצריך ההמוןןן שליטה עצמית לעבור על זה הלאה. יישמתי רעיון שמישהו נתן פה וזה ממש הקל עלי- משהו כתב שכאשר שומעים את הקול המפריע תגיד לעצמך שהמשמיע לא עשה כל דבר רע ולא התכוון למשהו רע, לא התכוון להציק לי, או משהו. וכאשר אמרתי את זה לעצמי החוויה שאחרי שמיעת הקול נעשתה יותר נסבלת.

אני כמעט ולא מעירה לאנשים על קולות שהם משמיעים, אמן והיה לי האומץ, אבל במקרה כזה אני חושבת שיש לך זכות מלאה לבקש ממנה בעדינות להיות בשקט. הרי היא כאן בשבילך, היא משרתת אותך כרגע, התהילים הם בשביל להרגיע אותך, והם עושים בדיוק את ההפך. אז אין מנוס מלעצור אותם וזהו..... בכל מקרה, יצא ילד מיזופוני?
ד' ישמור, אני מתפללת שלילדים שלי לא תהיה את הרגישות הזו, וממש רציתי להגיד לה משהו, למיילדת, אך לא היה לי אומץ.

שבוע טוב
לפני רבע שעה בערך הייתי במשך כמה דקות ליד מישהי שעשתה רעש שהפריע לי מאוד מאוד מאוד
עבר רבע שעה ואני עדיין בדפיקות לב, ברחתי לחדר ברגע שיכולתי ואני לא מעיזה לצאת שוב ולראות אותה (למרות שהיא כבר הפסיקה את הרעש עוד לפני שהלכתי....) ...
קרה פה למישהו פעם? ומה עושים??? בחיים לא לקח לי כל כך הרבה זמן להירגע... ועוד מזמן קצר יחסית שהייתי חשופה לרעש

שבוע טוב
לפני רבע שעה בערך הייתי במשך כמה דקות ליד מישהי שעשתה רעש שהפריע לי מאוד מאוד מאוד
עבר רבע שעה ואני עדיין בדפיקות לב, ברחתי לחדר ברגע שיכולתי ואני לא מעיזה לצאת שוב ולראות אותה (למרות שהיא כבר הפסיקה את הרעש עוד לפני שהלכתי....) ...
קרה פה למישהו פעם? ומה עושים??? בחיים לא לקח לי כל כך הרבה זמן להירגע... ועוד מזמן קצר יחסית שהייתי חשופה לרעש
איזה סוג רעש?

אמרה תהילים בצורה מזעזעת.😣 ולא יכולתי ללכת כי הייתי צריכה לשמוע הבדלה
חוויתי גם….מספר פעמים.
מנסיוני, נשמע מיסופוניה על רקע פוסט טראומטי, Emdr יכול לעזור,
לא תמיד ולא בכל מצב…

שבוע טוב
ליבי איתך
לא ברור איך האנשים האלה לא שמים לב למה שהם עושים....

שבוע טוב
וואו איזה קשה זהההה!!!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת