מיזם 'אל תתקשר אליי' יוצא לדרך כדי לאפשר לחסום שיחות שיווקיות

• הוסף לסימניות
הרשות להגנת הצרכן בישראל הוציאה לדרך היום (יום ב') את מיזם 'אל תתקשר אלי' בעקבות החלטה בעניין שנתקבלה בוועדת הכלכלה לפני כחצי שנה. בהתאם לכך היא פתחה את ההרשמה למאגר. הדרך הפשוטה ביותר להרשם היא באתר אינטרנט ייעודי, אם כי ניתן להרשם גם דרך מענה קולי ממוחשב באמצעות המספר 1-800-071-171.

עם הקמתו של המאגר, מחויבים למעשה כל חברה או עסק הפועלים בישראל ומבקשים לפנות ללקוחות פוטנציאליים בטלפון לבדוק תחילה אם אותו מספר מופיע במאגר. במידה והמספר אכן רשום, פנייה לאותו לקוח מהווה עבירה שעשויה להביא לקנסות כבדים למדי: עד 45 אלף שקלים להפרה, וקנס גבוה פי שלושה למקרה של הפרת צו הפסקה מנהלי שניתן בעקבות מקרים קודמים. האיסור לפנות לצרכנים הרשומים למאגר יכנס לתוקפו החל ב-1 בינואר 2023.

ישראל היא לא המדינה הראשונה בה מוקם מאגר 'אל תתקשרי אלי' בניהול ופיקוח ממשלתי. קדמו לה מדינות רבות באירופה, כמו גם ארצות הברית, סינגפור והודו. ברוב המדינות הללו הוכח המאגר ככלי אפקטיבי, והביא לצמצום דרמטי בכמות שיחות השיווק החודשיות לפי סקרים שנערכו שנים לאחר השקת המאגר.

יש לציין כי האיסור להתקשר למספר המופיע במאגר נכנס לתוקף 15 ימים מההרשמה. במקרה של עבירה, מוזמן הצרכן להגיש תלונה על החברה המטרידה באמצעות האתר עצמו.

מקור

• הוסף לסימניות
הרשות להגנת הצרכן בישראל הוציאה לדרך היום (יום ב') את מיזם 'אל תתקשר אלי' בעקבות החלטה בעניין שנתקבלה בוועדת הכלכלה לפני כחצי שנה. בהתאם לכך היא פתחה את ההרשמה למאגר. הדרך הפשוטה ביותר להרשם היא באתר אינטרנט ייעודי, אם כי ניתן להרשם גם דרך מענה קולי ממוחשב באמצעות המספר 1-800-071-171.

עם הקמתו של המאגר, מחויבים למעשה כל חברה או עסק הפועלים בישראל ומבקשים לפנות ללקוחות פוטנציאליים בטלפון לבדוק תחילה אם אותו מספר מופיע במאגר. במידה והמספר אכן רשום, פנייה לאותו לקוח מהווה עבירה שעשויה להביא לקנסות כבדים למדי: עד 45 אלף שקלים להפרה, וקנס גבוה פי שלושה למקרה של הפרת צו הפסקה מנהלי שניתן בעקבות מקרים קודמים. האיסור לפנות לצרכנים הרשומים למאגר יכנס לתוקפו החל ב-1 בינואר 2023.

ישראל היא לא המדינה הראשונה בה מוקם מאגר 'אל תתקשרי אלי' בניהול ופיקוח ממשלתי. קדמו לה מדינות רבות באירופה, כמו גם ארצות הברית, סינגפור והודו. ברוב המדינות הללו הוכח המאגר ככלי אפקטיבי, והביא לצמצום דרמטי בכמות שיחות השיווק החודשיות לפי סקרים שנערכו שנים לאחר השקת המאגר.

יש לציין כי האיסור להתקשר למספר המופיע במאגר נכנס לתוקף 15 ימים מההרשמה. במקרה של עבירה, מוזמן הצרכן להגיש תלונה על החברה המטרידה באמצעות האתר עצמו.

מקור
זה גם לקווי נייעס?

נערך לאחרונה ב:
  • שכוייח!
Reactions: ZX
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ל מי שבאמצע
הוא טרטר
והיא השתדלה
למהר
והתאכזבה
כי זו הייתה מישל
מהמכירות של...
לכל מי שקמה
מהספה
באמצע
לקפל כביסה
וחיפשה
כדי לענות
ולראות
שזה קו החדשות

היום יוצא לדרך יוזמת שרות הכלכלה והתעשייה אורנה ברביבאי והשרה לשוויון חברתי מירב כהן,
לרישום למאגר "אל תתקשר אלי" המונע שיחות טלפון שיווקיות מכל סוג שהוא למי שנרשם למאגר.
החוק מחייב את החברות שלא לפנות לצרכנים אשר רשומים במאגר, אחרת ייקנסו.
מצ"ב לינק לרישום, אני ממליצה לבצע רישום גם לבני המשפחה המבוגרים שלכם לשם מניעת עושק קשישים שבוצעה לרוב בדרך זו.
יישר כוח על היוזמה והחקיקה החשובה בנושא זה.
להחליף%ב@

• הוסף לסימניות
ל מי שבאמצע
הוא טרטר
והיא השתדלה
למהר
והתאכזבה
כי זו הייתה מישל
מהמכירות של...
לכל מי שקמה
מהספה
באמצע
לקפל כביסה
וחיפשה
כדי לענות
ולראות
שזה קו החדשות

היום יוצא לדרך יוזמת שרות הכלכלה והתעשייה אורנה ברביבאי והשרה לשוויון חברתי מירב כהן,
לרישום למאגר "אל תתקשר אלי" המונע שיחות טלפון שיווקיות מכל סוג שהוא למי שנרשם למאגר.
החוק מחייב את החברות שלא לפנות לצרכנים אשר רשומים במאגר, אחרת ייקנסו.
מצ"ב לינק לרישום, אני ממליצה לבצע רישום גם לבני המשפחה המבוגרים שלכם לשם מניעת עושק קשישים שבוצעה לרוב בדרך זו.
יישר כוח על היוזמה והחקיקה החשובה בנושא זה.
להחליף%ב@
תודה, זה ממש פשוט, בתקווה שיועיל.
רשמתי את עצמי ואת הורים שלי.

• הוסף לסימניות
אפחד עוד לא ענה על השאלה:
אם אני מתקשרת
לקו נייעס,
או מחוברת לקבוצת משפחה\חברות
או כל דבר דומה,
זה נחסם?

כבר התקשרו אלי מצנטקים בשעות הזויות כמו 3 בלילה או 7 בבוקר וכ---ל היום צינטוקים....

• הוסף לסימניות
אפחד עוד לא ענה על השאלה:
אם אני מתקשרת
לקו נייעס,
או מחוברת לקבוצת משפחה\חברות
או כל דבר דומה,
זה נחסם?

כבר התקשרו אלי מצנטקים בשעות הזויות כמו 3 בלילה או 7 בבוקר וכ---ל היום צינטוקים....
כבר כתבו כאן, וגם באתר שלהם כתוב שזה לא נותן מענה לקווים הללו..
כל הכבוד שלא התייאשתם...
כל יומיים אשכול חדש בעניין,
אני עצמי התנתקתי דרך החברה שמפעילה את רוב הצינתוקים
מאז ש.....ק...........ט..............
אתמול כעצתך עשיתי, גללתי את השיחות האחרונות ואל כל המספרים העלומים חייגתי והסרתי עצמי משם.. בנתיים היום, שקט!! אבל אני מאמין שעכשיו הם מחפשים את המספרים שלי בנרות להתקשר ממספר אחר...;)

ועוד תובנה שלמדתי מכל הסיפור הזה.. גיליתי שכל הצלצולים שהיו לי עד היום זה לא כי היו מי שחפצים בקרבתי:cry: פתאום אפח'ד לא מחפש אותי..... משעמם!!:love:

• הוסף לסימניות
מומחה הטכנולוגיה רן בר זיק מתריע: הרישום למאגר "אל תתקשרו אלי", עלול להביא לתוצאה הפוכה, ניתן בסדרת פעולות פשוטה לשאוב את כל המאגר, ולשלוח אליו סוגים אחרים של ספאם שלא נאסרו.
מה זה השטויות האלו??
@רחשי הלב אתה מפחד שבגלל זה קופת העיר לא יכולו להתקשר להתרים אותנו כל יומיים???

• הוסף לסימניות
מומחה הטכנולוגיה רן בר זיק מתריע: הרישום למאגר "אל תתקשרו אלי", עלול להביא לתוצאה הפוכה, ניתן בסדרת פעולות פשוטה לשאוב את כל המאגר, ולשלוח אליו סוגים אחרים של ספאם שלא נאסרו.
כאילו עד היום כל המי ומי לא צינתקו אלינו מבוקר ועד לילה. הדר מוכתר, זוכרים?

• הוסף לסימניות
מה זה השטויות האלו??
@רחשי הלב אתה מפחד שבגלל זה קופת העיר לא יכולו להתקשר להתרים אותנו כל יומיים???
א. כשרן בר זיק, המומחה בה"א הידיעה לסייבר, כותב משהו, הייתי חושב עוד פעמיים שלוש לפני שהייתי כותב 'שטויות'.
ב. פונקט פארקערט. האתר החדש לא נותן מענה להתרמות, רק לשיחות שיווקיות. לצורך העניין, קופת העיר יכולה לשכור מומחה בכמה שקלים, ברבע שעה הוא 'שותה' את כל המאגר והופ, יש לקופת העיר עוד כמה מאות אלפי מספרים לטרטר...

• הוסף לסימניות
א. כשרן בר זיק, המומחה בה"א הידיעה לסייבר, כותב משהו, הייתי חושב עוד פעמיים שלוש לפני שהייתי כותב 'שטויות'.
ב. פונקט פארקערט. האתר החדש לא נותן מענה להתרמות, רק לשיחות שיווקיות. לצורך העניין, קופת העיר יכולה לשכור מומחה בכמה שקלים, ברבע שעה הוא 'שותה' את כל המאגר והופ, יש לקופת העיר עוד כמה מאות אלפי מספרים לטרטר...
מה תאמר על זה?
כאילו עד היום כל המי ומי לא צינתקו אלינו מבוקר ועד לילה. הדר מוכתר, זוכרים?

• הוסף לסימניות
מה תאמר על זה?
מה אני אמור להגיד? ציטטתי את גדול המומחים בתחום. הרוצה יקרא, והלא רוצה ידפדף הלאה.
ולתורף שאלתך, אם עד היום להדר מוכתר היה רק את הטלפון העיקרי שלי, הרי שעכשיו בזכות הרישום שלי למאגר יש לה עוד 2 מספרים שלי וגם את של הוריי הקשישים.

• הוסף לסימניות
מה אני אמור להגיד? ציטטתי את גדול המומחים בתחום. הרוצה יקרא, והלא רוצה ידפדף הלאה.
ולתורף שאלתך, אם עד היום להדר מוכתר היה רק את הטלפון העיקרי שלי, הרי שעכשיו בזכות הרישום שלי למאגר יש לה עוד 2 מספרים שלי וגם את של הוריי הקשישים.
צודק. קצת התנפלנו...
רק שמוזר שיש מספר אחד בארץ שהדר מוכתר לא עלתה עליו...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה