- הוסף לסימניות
מקור?את ה30 אגורות ששילמנו להם כשקנינו את הבקבוק, הם מעבירים הלאה למדינה
מקור?את ה30 אגורות ששילמנו להם כשקנינו את הבקבוק, הם מעבירים הלאה למדינה
מה הכוונה דינא שמלכותא?אני שאלתי רב והוא אמר לי שאסור לתבוע
כי אין שום תוקף הלכתי לחייב בעל חנות להתעסק עם דברים שלי
ואין בזה דינא דמלכותא וכל הדברים הללו
וזה כאילו שהמדינה תחליט שאני גר בקומה ראשונה ולכן אני צריך לתת רשות לשכנים לאחסן את העגלות שלהם בסלון שלי.
אינני בעל חנות או מקורב לכזהכנראה שאתה או את בעל חנות, או מקורב לבעל חנות
ומרגיש שדפקו אותו
אם כך, תפעלו בצינורות המקובלים
זה לא שייך כלל לצרכנים!
תבררו...מקור?
זה נשמע לי @תורה שבע"פחשבון פשוט....
את ה30 אגורות ששילמנו להם כשקנינו את הבקבוק, הם מעבירים הלאה למדינה
ועל ה30 אגורות שהם מחזירים לצרכן הם מקבלים רק 20-25 אגורות.
מהבירור שלי אני יודע שזה לא נכוןתבררו...
הבעלי חנויות מרוויחות כסף מהבקבוקים שהם מוכרים וזה חלק מהשירות (והתחייבות) לקבל חזרה את הבקבוקים,א. יש לקבל היתר מרב ללכת לערכאות!
ב. לגופו של ענין.
בדקתם מדוע החנויות לא מסכימות לקבל????
המדינה עשתה עוול לבעלי החנויות! הם נאלצים להעסיק עובדים על חשבונם! לסדר את הבקבוקים בשקיות לפי
גדלים! ולשמור את כל השקיות במחסן על חשבון המקום שלהם! והכי הזוי שבסוף הם צריכים להתחנן לחברות המחזור
שיבואו לאסוף מהם את הבקבוקים ולקבל 20 אג' על כל בקבוק, כך שהם מפסידים בנוסף להכל 10 אג' על כל בקבוק!
אז אם יש מישהו שצריך לבוא אליו בטענות זו המדינה ולא בעלי החנויות.
ישנן רשתות שמוכנות לספוג כל פעם את הקנס ולא להתעסק עם כל ההפסד הזה.
נכון שיהיו כאלו שיטענו שיש חוק וצריך לקיים אותו ומי שלא שישלם קנס, אבל אולי במקום זאת צריך לטפל בבעיה מהשורש ולשנות את חוקי סדום הללו שכל תכליתם הוא להעשיר את חברות המחזור.....
אין לי מושג היכן ביררת זאת,מהבירור שלי אני יודע שזה לא נכון
הם מרוויחים מספיק גם אם הם מפסידים כמה אגורות על כל בקבוק,לא מאמינה שבעל החנות מפסיד כסף על כל בקבוק שמקבל, יכול להיות שלא מרוויח וזה כשירות, יכול להיות שמרוויח קצת ובכל מקרה זה לא משתלם לו, אבל הוא בטח לא מוציא כסף מהכיס בשביל זה.
הרשתות הגדולות לא היו נותנות לזה לקרות, ויש להם לובי מספיק חזק.
בדקתי כאן https://www.nevo.co.il/law_html/law01/p190m3_001.htm#Seif32תבררו...
אם מסירת בקבוקים למחזור גורמת נזק כספי לרשתות מדוע לא שמענו על רב שאוסר זאת?הם מפסידים כמה אגורות על כל בקבוק
סוף סוף מישהו מעלה את הנושא,משהו ניסה פעם לתבוע כנגד מקומות שמסרבים לקבל בקבוקים או מגבילים בשעות, בבית משפט לתביעות קטנות?
אני נתקלת בסירוב לקבל בקבוקים במספר מקומות פעם אחר פעם
כל פעם תירוץ אחר
וגם מגבילים את שעות הקבלה בעוד שזה אסור להם על פי חוק
אשמח לדעת אם משהו תבע וקיבלת כסף
ומה הוא הציג בתביעה
תודה!
הדבר הזה הפסיק לפני מס' חודשיםאגב, זו הסיבה שארגונים ובתי כנסיות עלו על הגל.
יש כבר בתי כנסיות שרכשו כמה נביאים מהבקבוקים האלו. גם בשכונת שמואל הנביא הבקבוקים מתחזקים את ארגון עזר יולדות.
מה שכן, צריך שטח אחסון, מתנדבים שיאספו בקבוקים וימיינו אותם, ורכב גדול לשינוע.
בחוק מדובר על היצרנים או היבואנים הם אלו שגובים את הכסף.בדקתי כאן https://www.nevo.co.il/law_html/law01/p190m3_001.htm#Seif32
הדבר היחיד שמופיע כתשלום לקרן המדינה זה במקרה שלא עמדו ביעדים שנקבעו.
חוץ מזה אין שום העברה של כספי הפיקדון למדינה
ועל ה30 אגורות שהם מחזירים לצרכן הם מקבלים רק 20-25 אגורות.
שקר צרוףבחוק מדובר על היצרנים או היבואנים הם אלו שגובים את הכסף.
לא בעלי הרשתות והחנויות שמשלמים להם....
החזר פיקדון לצרכן (תיקון מס' 2) תש"ס-2000
6. (א) צרכן שיש בידיו מכל משקה ריק מסומן, רשאי להחזירו לבית עסק שבו מוכרים מכלי משקה מלאים מסוג כלשהו, של היצרן או היבואן, לפי הענין, של מכל המשקה שהוחזר.
(ב) בית עסק כאמור בסעיף קטן (א) חייב לקבל מכל משקה ריק מסומן שמוסר לו צרכן, ולשלם לו את דמי הפיקדון בעדו.
החזר פיקדון לבית עסק (תיקון מס' 2) תש"ס-2000
7. (א) בית עסק שיש בידיו מכלי משקה ריקים מסומנים רשאי להחזירם לבית עסק, ליצרן או ליבואן, שמהם רכש מכלי משקה מלאים מסוג כלשהו של היצרן או היבואן, לפי הענין, של מכלי המשקה שהוחזרו.
(תיקון מס' 4) תש"ע-2010
(ב) בית עסק, יצרן ויבואן חייבים לאסוף בתדירות סבירה מכלי משקה ריקים מסומנים שמוסר להם בית עסק לפי הוראות סעיף קטן (א), ולשלם לו את דמי הפיקדון בעדם.
נכוןסוף סוף מישהו מעלה את הנושא,
זה ממש הזוי תקעו אותנו עם בקבוקים ואין לנו למי להחזיר,
בברכל - רוב הזמן המכשיר לא עובד
ביש- שמו בחניה למטה שלא הגיוני לתת לילדים להסתובב שם לבד, ורוב הפעמים התור שם ארוך מאד,
סיפור של לפחות שעה בזבוז
אני הרמתי ידיים, עשיתי חשבון שמדובר בהפסד של בערך 120-140 שח לשנה, לפי 30 בקבוקים לחודש,
לא שווה נכון? אבל בהחלט מדובר בעוול!
החלק הראשון לא נכון. מידיעה.הדבר הזה הפסיק לפני מס' חודשים
מאחר שתאגיד אל"ה הפסיק את האיסוף מאנשים פרטיים ומקבל רק מחנויות
אני מכיר אדם שנתקע עם אלפי בקבוקים
אני יכול להפנות אתכם אל האנשים האלו, הדברים ברורים לי בידיעה וודאיתהחלק הראשון לא נכון. מידיעה.
זו הוכחה חד משמעית שאיסוף מאנשים פרטיים הפסיקהפתרון שמהגבאים ומנהלי הארגונים - מגיעים למקום האיסוף של אל"ה, ושם זה כן מתקבל
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים