מידע שימושי מייל מוזר

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אשמח אם תחוו דעה מנסיונכם:

ידיד שלנו קיבל מייל אישי שהכיל את שמו ופרטיו. המייל הגיע מספרד ובו נטען שקרוב משפחתו של הידיד (שמו היה כתוב- שם המשפחה זהה) נפטר בספרד והותיר סכום נכבד כירושה. הידיד התבקש לשלוח תצהירים וייפויי כוח (לא התבקש לשלם אגורה) על מנת לאפשר לבית המשפט הספרדי להעביר את הסכום לחשבונו.

האם מדובר בעוד תרגיל עוקץ דוגמת הלוטו הספרדי, או יש סיכוי רחוק כי אכן יש דברים בגו? (עורך הדין(?) שלח תצהירים, יפויי כוח, וכו')

• הוסף לסימניות
מה יש כאלו שעדיין בטוחים שסבתא חנה שלחה להם מייל שיש להם איזשהו ירושה???
:)

אל תקחי אותי אישית, אבל הכל זה חירטוטים-או של עוקצי גניבה, או של משועממים שעושים מתיחות..

• הוסף לסימניות
נראה לי שבעבר פורסם סיפור כזה במרוה לצמא ב'זה לא דמיון'
שבסוף התגלה שזה עוקץ נורא...

• הוסף לסימניות
סיפורי העוקץ מוכרים לי היטב, אבל מה שהיה לי מוזר, זה שהיה להם את הפרטים המלאים של הידיד שלנו, וכן את פרטי ה'נפטר'. בסיפורי הלוטו הספרדי ההודעה נשלחת ללא שום פנייה.

כמו כן המייל לא היה מייל יחיד, אלא תכתובת, הוא שולח מדי יום מסמכים וכו'.
מישהו מכיר כזה דבר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י e12;1083576:
סיפורי העוקץ מוכרים לי היטב, אבל מה שהיה לי מוזר, זה שהיה להם את הפרטים המלאים של הידיד שלנו, וכן את פרטי ה'נפטר'. בסיפורי הלוטו הספרדי ההודעה נשלחת ללא שום פנייה.

כמו כן המייל לא היה מייל יחיד, אלא תכתובת, הוא שולח מדי יום מסמכים וכו'.
מישהו מכיר כזה דבר?

זה רק אומר שההוא שם יותר מתוכחם מסתם ילדון..

• הוסף לסימניות
מה כתובת המייל של עורך הדין הזה? עוד כתובת ב-GMAIL או MSN או כתובת שמשוייכת לדומיין שמאחןריו יש אתר מכובד?

• הוסף לסימניות
יותר הגיוני שמשיגים מספר טלפון של בן אדם בשביל כאלה הודעות מאשר כתובת מייל...
הפרטים של הנפטר מוכרים לו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י e12;1083559:
אשמח אם תחוו דעה מנסיונכם:

ידיד שלנו קיבל מייל אישי שהכיל את שמו ופרטיו. המייל הגיע מספרד ובו נטען שקרוב משפחתו של הידיד (שמו היה כתוב- שם המשפחה זהה) נפטר בספרד והותיר סכום נכבד כירושה. הידיד התבקש לשלוח תצהירים וייפויי כוח (לא התבקש לשלם אגורה) על מנת לאפשר לבית המשפט הספרדי להעביר את הסכום לחשבונו.

האם מדובר בעוד תרגיל עוקץ דוגמת הלוטו הספרדי,

בדיוק!

• הוסף לסימניות
גם אנחנו קיבלנו כזה.

זה שטויות.
את מכירה את הנפטר???

• הוסף לסימניות
מעניין. ממתי התקשורת הראשונה מתחילה במייל, ובכלל איך הם הגיעו למייל שלך.
מה? אין לך כתובת או טלפון??!...

• הוסף לסימניות

גם לי היה אותו סיפור רק במכתב שהגיע בדואר והיה נראה רשמי במיוחד

זה הכל עוקץ
ושומר נפשו ירחק!

• הוסף לסימניות
לכי תדעי מה יעשו עם הייפוי כוח וכל החתימות שלהם.
עורך דין שמכבד את עצמו, מרים טלפון ומדבר עם האנשים ולא שולח הודעת מייל סתמית.

• הוסף לסימניות
תודה לכולכם עבור תגובותיכם.
ראשית , לא מדובר בי אלא בידיד, לשאלתכם, אכן שם המשפחה זהה לשמו של הידיד, אך מדובר במשפחה ענקית, כך שהידיד לא ממש בדק אם מדובר בקרובו (מה גם שהוא לא מתנגד לקבל סכום כסף במתנה...)
asterisk - כתובת המייל היא : info@*****.com (במקום כוכביות יש את שמו של משרד עורכי הדין) האם לזה אתה קורא דומיין שיש מאחוריו אתר מכובד או כתובת סתמית? אין לי הבנה בדברים האלה.
בכל אופן, בנתיים האדם ממתין להתפתחויות וכמובן שלא יוציא אגורה על התהליך. (נכון לעכשיו העו"ד לא מבקש כסף אלא עמלה 50% מירושת הנפטר)

• הוסף לסימניות
עוקץ עוקץ

• הוסף לסימניות
אני מעוניין לבצע עוקץ
אבל אני לא רוצה שתחשדו בי מיד, להפך, אני רוצה להראות אמין, מה עושים אם כן?
דבר ראשון, בוא נשלח מייל לאנשים, נודיע להם שיש לנו ירושה עבורם, הם יחתמו על מסמכים שהם לא מבינים את תוכנם, יעבירו לנו מקדמות, והכסף יתחיל לזרום.
-"אבל כולם מכירים כבר את הטריקים האלה"
-"יש לי רעיון, בכל מייל שנשלח, נרשום את שם המשפחה של הנפטר זהה לשם הנמען"
-"רעיון לא רע, מה שנשאר זה לפתוח דומיין בעשרים דולר, נקרא לו "בולסמן - לובורמיש עו"ד ונוטריון נקודה קום", ככה זה נראה יותר מקצועי"
-"יאללה, שלחנו.."

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י e12;1083772:
תודה לכולכם עבור תגובותיכם.
ראשית , לא מדובר בי אלא בידיד, לשאלתכם, אכן שם המשפחה זהה לשמו של הידיד, אך מדובר במשפחה ענקית, כך שהידיד לא ממש בדק אם מדובר בקרובו (מה גם שהוא לא מתנגד לקבל סכום כסף במתנה...)
asterisk - כתובת המייל היא : info@*****.com (במקום כוכביות יש את שמו של משרד עורכי הדין) האם לזה אתה קורא דומיין שיש מאחוריו אתר מכובד או כתובת סתמית? אין לי הבנה בדברים האלה.
בכל אופן, בנתיים האדם ממתין להתפתחויות וכמובן שלא יוציא אגורה על התהליך. (נכון לעכשיו העו"ד לא מבקש כסף אלא עמלה 50% מירושת הנפטר)
ואצלי שם המשפחה לא נפוץ בכלל
ושם הנפטר היה אכן שם שהיה במשפחתנו
ואפילו טרחו ושלחו את זה בדואר-כך שאפילו הוציאו על זה כמה שקלים ולא סתם מייל
ועדין זה היה עוקץ!!
אנא אמרי לידידך לשכוח מחלומות של כסף מתנה ולא להתייחס!!!

• הוסף לסימניות
לפי תגובותיכם אכן נשמע שזהו תרגיל עוקץ המופיע במחוזותינו בצורה זו או אחרת מעת לעת. נראה שידידינו ייאלץ לוותר על חלומו לקבל סכום הגון כמתנת ירושה מדוד אלמוני. אעביר לו את דבריכם.

תודה .

• הוסף לסימניות
אבי שליט"א, קיבל מכתב בדואר, המספר על ירושה בספרד, של נפטרת אלמונית, ששם משפחתה דומה לשם משפחתו.

הוא רק צריך להעביר פרטי תעודת זהות - כדי לבדוק את ההתאמה באופן סופי.
וצריך להעביר פרטי בנק - כדי שניתן יהיה להעביר את הירושה.
וצריך, כמובן, לחתום על יפוי כח - הנותן להם (בין השאר) את האפשרות להורות לבנק לשלם להם את העמלה שלהם.

כמובן, שהכל עם בלנק מוטבע ומושקע, כתובת מייל, וכתובת אמיתית (או שלא) בספרד.

עיקר העיקרים, הוא יפוי הכח. והוא בלתי מוגבל, כדרכם של משפטנים. ואנשים לא אמורים להיבהל מזה, אם עומד מאחורה באמת משרד עו"ד אמיתי. שאז, עורך הדין, מוגבל עם תקנות לשכת עורכי הדין, ועם תקנות משרד המשפטים ועוד חוקים הנוגעים להתנהלות התקינה של עורכי דין מול לקוחותיהם.

אבל אתם הייתם חותמים לאדם זר על יפוי כח בלתי מוגבל?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה