מייל מסוכן

• הוסף לסימניות
קבלתי מייל עם כיתוב: "הודעה פרטית"

ניסיתי לבדוק, לחצתי על לינקים ואחרי שלא ממש הלך לי בדקתי בגוגל מזה האתר ממנו קבלתי.
מסתבר שזה אתר "מסוכן" מסין היוצר וירוסים ויכול לשלוח בשמי מיילים לאנשי קשר שלי.

מה אני אמורה לעשות עכשיו כשכבר לחצתי על הלינק המסוכן?????

• הוסף לסימניות
נראה לי שכבר אין מה לעשות.
אבל כדאי וחשוב שכולם כאן ידעו לא ללחוץ על לינק במיילים של LIKEDIN.
מישהו בפונטייפ נפל בפח הזה, וזה הגיע לכל רשימת התפוצה שלהם, כנראה.

• הוסף לסימניות
היה פעם סיפור כזה, ואז אמרו שהפתרון הוא להחליף סיסמא.
אז גם היתה בעיה שכל המיילים נכנסו לאשפה בגלל שינוי הגדרות. אם זה קרה- צריך לשנות שוב.

• הוסף לסימניות
תודה למגיבים!
עוד ישועות יש?

• הוסף לסימניות
חברה שלי נפלה בזה והיא כל היום עסוקה בלהתנצל על מיילים מוזרים שממלאים את כל תיבת הדואר נכנס שלה ושל רשימת התפוצה שלה.

עגום, הזהירות היא כלל חובה במיילים.

• הוסף לסימניות
יוהו
חשבתי למצוא פה נחמה שזה לא באמת נורא:mad::mad:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1092971:
נראה לי שכבר אין מה לעשות.
אבל כדאי וחשוב שכולם כאן ידעו לא ללחוץ על לינק במיילים של LIKEDIN.
מישהו בפונטייפ נפל בפח הזה, וזה הגיע לכל רשימת התפוצה שלהם, כנראה.
למה את מתכוונת?
LinkedIn הוא אתר לגיטימי לגמרי, שלא עושה מה שלא מבקשים ממנו, אם מייל מגיע ממישהו מלינקדאין, אז הוא ביקש שזה יגיע..
או שיש עוד לינקדאין חוץ מהמוכר? (שמתי לב שכתבת LIKEDIN)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1093028:
למה את מתכוונת?
LinkedIn הוא אתר לגיטימי לגמרי, שלא עושה מה שלא מבקשים ממנו, אם מייל מגיע ממישהו מלינקדאין, אז הוא ביקש שזה יגיע..
או שיש עוד לינקדאין חוץ מהמוכר? (שמתי לב שכתבת LIKEDIN)
אופס.
בדקתי והמייל של פונטייפ הגיע דרך זיפוריה, מLINKEDIN (השגיאה שלי) קיבלתי ממישהו אחר. ישר העברתי לאשפה.
זאת טעות שלי?

• הוסף לסימניות
לפותח האשכול: הרי לך נחמה :)
מלא רלוונטי (הקישור של הניק שלמה)
אזהרה מפני מייל זדוני שמתפשט ברשת האינטרנט – Zorpia (המלצה - לכאן ולכאן)
irrelevant-yellow.png

פורסם באתר לפני 7 חודשים (18-3-2013)
mailto.gif
לשלוח באימייל
נושאים:אזהרה מפני אתר אינטרנט, הזהרת וירוס מחשב
המקור כפי שהוא מופץ ברשת
לתשומת ליבכם!!

בימים אלה מסתובב וירוס זדוני באינטרנט שעובד בשני מישורים,

מעתיק את רשימת אנשי הקשר של פותח המייל ושולח בשמו מיילים המכילים את הוירוס לאנשי הקשר שלו. בנוסף הוא מאפשר גישה למחשב הנדבק ע"י לחיצה על הלינק - Block future emails like this בטענה של הפסקת של משלוח המייל.

הוירוס יוצר בסין והוא פועל דרך שרתי חברת Zorpia.

אם קיבלתם מייל מאנשי הקשר שלכם, ולא משנה מי זה, שמכיל הזמנה, "התראה" על זה שמחכה לכם הודעה אישית או שאחד מאנשי הקשר שלכם רוצה להוסיף אותכם לחברים שלו וכו' יש למחוק את ההודעה לאלתר. בשום אופן לא ללחוץ על הלינק - Block future emails like this.
הסבר
Zorpia הוא אתר רשת חברתית סיני. זה הוא אינו וירוס. הוא אכן פועל באופן ויראלי בכך שהוא מבקש מכם כתובות אימייל של חברים שלכם ובכך הוא מפיץ את עצמו אליהם. אתרים דומים הפועלים באותו אופן הם Myzamana , Shtyle.fm ו Twoo.

כאשר אתם מקבלים הודעה ממישהו שאתם מכירים המציע לכם לראות "הודעה פרטית" או "תמונה שפרסמתי", האתר דורש מכם להירשם ובתהליך הרישום מפיץ את עצמו לחברים ברשימת הכתובות שלכם. אם לחברים שלכם היה משהו חשוב לספר לכם, הם היו עושים זאת באימייל או ברשתות חברתיות כמו פייסבוק ולא באתרים לא מוּכּרים. מחקו את האימייל ואל תסייעו בהפצת האתרים האלה.

הטענה כאילו הלחיצה על הקישור Block future emails like this מדביקה את המחשב בוירוס, אינה נכונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1093057:
אופס.
בדקתי והמייל של פונטייפ הגיע דרך זיפוריה, מLINKEDIN (השגיאה שלי) קיבלתי ממישהו אחר. ישר העברתי לאשפה.
זאת טעות שלי?
linkedin היא רשת חברתית לקשרים מקצועיים, משמשת הרבה אנשים בחיפוש עבודה או עבודות, כך שלפעמים אנשים שרוצים למצוא עבודה, יבקשו מלינקדאין להעביר את הכרטיס שלהם לרשימה מסויימת וכו,
אבל זה אתר אמין, נסחר בנסדא"ק, והוא במקום ה14 בעולם מבחינת כניסות.

• הוסף לסימניות
יוהו,אני בתמימותי[לא ידעתי שיש לי כזו:cool:] שיתפתי פעולה...
קיבלתי מייל מסין של יצרן כלשהוא, עם פנייה אישית להזמין ממוצריו.השבתי במייל אנגלית וקיבלתי שוב הסבר מפורט על המוצרים + תמונות.

מה זה?:eek:
איזה קשר יש לי למלוכסני עיניים?!

• הוסף לסימניות
איזה נס שנתיב לא הסכימו לפתוח את האתר שלהם!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
אם רק פתחתי את ההודעה ולא את הלינקים גם נדבקתי והדבקתי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1093034:

כןןןן
רשום שם (בקישור שצרפת) שהם מבקשים מילוי פרטים אישיים, אם לא מלאתי אז לא צורפתי אליהם???

אהה וגם האתר לא נפתח לי כמו שנראה בקישור - אין לי גלגל שיניים כדי להתחיל את התהליך..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה