ידועמה שאני יודעת שלפני לימודי רפואה יש דרך ארוכה ארוכה ארוכה של השלמת חסרים בלימודי אנגלית, מדעים ומתמטיקה.
יש לימודי מכינה לאוניברסיטה העברית, שמיועדים לחרדים.
(אני רואה חובה לומר מראש: לחרדים שמתאים להם ללמוד באוניברסיטה העברית).
ידוע לי שהרבה נכנסים לשם עם חלומות ענק על לימודי רפואה או בדומה לזה,
במהלך הלימודים המועמד מקבל פרופורציה, מה הוא מסוגל להשלים ומה גדול עליו.
עד שלא הגעת לשלב שאתה מסוגל להתמודד עם בוגרי התיכונים הטובים בארץ על המקום בפקולטה לרפואה, עדיין מוקדם לדבר על מלגות.
אם תגיע לשם - זה כבר לא יהיה קשה כל כך למצוא מלגה.
מנסיוןלא יהיה קשה כל כך למצוא מלגה
חרדים שלומדים רפואה לא נמצאים פה, להערכתיידוע
בכל מקרה אני רוצה לדעת על אם זה בוודאות
מנסיון
מבינה את הרציונל מאחורי מה שאת אומרתחרדים שלומדים רפואה לא נמצאים פה, להערכתי
וזה גם משתנה מדי תקופה.
ל'ידידות טורונטו' למשל היה פרויקט כזה, אבל אחרי שהם התחילו עם עשרים ונשרו 19, הם כבר היו פחות נלהבים להמשיך לתמוך.
אפשר לדבר עם ד"ר יעל זמיר ועם ד"ר יהודה סבינר, נראה לי שהם הרופאים החרדים הראשונים שסיימו,
ולשאול אותם.
בכל אופן, מי שמתנה את הלימוד במלגות, בדרך כלל נתפס כמי שפחות נחוש ודבק במטרה ממי שמוכן להתאבד על זה ולא משנה מה.
תביא בחשבון.
אני מכירה גם סטודנטית במצב הזה שאת מתארת, ולא קל לה בכלל.מבינה את הרציונל מאחורי מה שאת אומרת
אבל אני מדברת על סטודנטית בלי גב בכלל, לא כלכלי ולא משפחתי
ולפני שאני מבטיחה לעזור לה לצלוח את התקופה הזו אני רוצה לדעת אם יש דרך
טכנית אי אפשר לעבוד תוך כדי
וכמה שבן אדם מוכן להתאבד על זה והוא מוכשר מאוד ומגיע עם הרבה ידע ורמה גבוהה, אם אין דרך לממן אז אין דרך...
תודה על השמות
אני יברר
בדרך כלל ברפואה אם הבנתי נכון אין אפשרות לשלב דברים מהצדבאוניברסיטת תל אביב יש מלגה בסביבות 4-6 אלף לשנה לסטודנטים עם קשיים כלכליים.
יתכן שכך גם במקומות נוספים.
יש גם מלגות תמורת שעות התנדבות בקהילה, כמו המלגה של מפעל הפיס.
תודהאני מכירה גם סטודנטית במצב הזה שאת מתארת, ולא קל לה בכלל.
אני יכולה לנסות לתווך.
תפני באישי.
| MYKLYRP41אין לכתוב כתובת מייל |
כדאי לבדוק גם את הכיוון הזה.בדרך כלל ברפואה אם הבנתי נכון אין אפשרות לשלב דברים מהצד
אז זה יותר לכיוון של מילגות ללא התנדבות
אני אישית במהלך תואר של מדעי המחשה ולקחתי בשנה הראשונה מלגה עם התנדבות וזו הייתה טעותכדאי לבדוק גם את הכיוון הזה.
לא תמיד מדובר על התנדבות אינטנסיבית לאורך השנה. לפעמים אפשר למלא שעות התנדבות בקיץ.
לקחתי בעבר מלגה כזו ושעות ההתנדבות הסתדרו לי יופי בזמן מרוכז מאד בקיץ... מלגה אחרת אכן דפקה אותי לאורך השנה עם התנדבות שלא נגמרה.אני אישית במהלך תואר של מדעי המחשה ולקחתי בשנה הראשונה מלגה עם התנדבות וזו הייתה טעות
על הנייר כתוב מספר שעות שמרגיש הגיוני
בפועל זה לא כזה פשוט
ומדעי המחשב זה יותר קל מרפואה
בכל מקרה אני יברר
תודה!
אני גם מכירה אבל בעיקר במכללותלקחתי בעבר מלגה כזו ושעות ההתנדבות הסתדרו לי יופי בזמן מרוכז מאד בקיץ... מלגה אחרת אכן דפקה אותי לאורך השנה עם התנדבות שלא נגמרה.
תלוי גם בגובה המלגה המוצעת.
במפעל הפיס נתנו בעבר 10 אלף, מכסה חלק נכבד משכ"ל לשנה.
יודעת שיש גם מלגות של קרן קמח. אולי קשור לידידות טורונטו?
מכירה כאלו שסיימו תארים של 3-4 שנים, כיסו הכל עם מלגות ונשארו עם עודף...
ללמוד רפואה בלי גב כלכלי ומשפחתי נשמע לי מאוד קשה, אם לא בלתי אפשרי.מבינה את הרציונל מאחורי מה שאת אומרת
אבל אני מדברת על סטודנטית בלי גב בכלל, לא כלכלי ולא משפחתי
ולפני שאני מבטיחה לעזור לה לצלוח את התקופה הזו אני רוצה לדעת אם יש דרך
טכנית אי אפשר לעבוד תוך כדי
וכמה שבן אדם מוכן להתאבד על זה והוא מוכשר מאוד ומגיע עם הרבה ידע ורמה גבוהה, אם אין דרך לממן אז אין דרך...
תודה על השמות
אני יברר
היא קבלה מעל הממוצע בפסיכומטרי ועכשיו היא לומדת המון (כבר כמה חודשים) לפעם שניה כדי לקבל 730ללמוד רפואה בלי גב כלכלי ומשפחתי נשמע לי מאוד קשה, אם לא בלתי אפשרי.
יש לקמ"ח תכנית שמעודדת חרדים ללמוד רפואה עם מלגת קיום. תנסי לברר אצלם כמה הם נותנים.
אני חושבת שאם יש בן אדם שמוכן "להתאבד" שינסה קודם כל להתקבל ללימודים. גם לבן אדם מוכשר מאוד זה יכול לקחת שנה- שנתיים, והרבה ניסו ולא הצליחו. אני הייתי ממליצה רק לעשות פסיכומטרי ולראות כמה קיבלה.
אם יש לה דרך להשקיע 5000 שקל וחצי שנה ללא עבודה, הייתי מבררת מה ציון הפסיכומטרי הנמוך ביותר שאתו אפשר להתקבל- יש תנאים מקלים לחרדים. הולכת למורה פרטית לפסיכומטרי, ועושה אתה בירור האם יש סיכוי להגיע לציון הזה. אם המורה חושבת שזה אפשרי- ללמוד כמו משוגעת חצי שנה רצוף לפסיכומטרי ולראות מה הציון שהתקבל, לפי זה להחליט אם להמשיך. הרבה פעמים צריך לעשות פעם שניה ושלישית. לפני כן חבל לדבר על מלגות.
אם הבחורה מוכנה לחיות בסגפנות כ- 10 שנים ולהיקבר בין הספרים והמחשב, לחיות בבית הוריה עם מינימום הוצאות ובוודאי לא להתחתן בתקופה הזאת- כמה הוצאות כבר צריך? בד"כ האוניברסיטה מאוד מתחשבת בשכ"ל של סטודנטים מרקע חלש.
חוץ מזה, לדעתי הרבה יותר קל לקבל מלגות כשבאים עם קבלות. אם את סתם מבררת באוויר אף אחד לא יתייחס ברצינות, אבל אחרי פסיכומטרי אפשר להתקדם למכינה שבד"כ ממומנת. אם היא עברה את זה בשלום והתקבלה לאוניברסיטה- לדעתי בחורה חרדית שלומדת רפואה תקבל מלגות, והרבה. אבל זה רק השערה.
לא מכירה את האוני' הפתוחה.אני גם מכירה אבל בעיקר במכללות
התואר שאני עושה דרך האו"פ ממש לא הצלחתי לכסות
בקושי קרוב לזה
קיבלתי רק מקמח וגם לא את כל ה21
אז לכן מעניין אותי ספציפית רפואה וספציפית אוניברסיטה
הפער בין ציון מעל הממוצע (500 ומשהו) ל730 הוא עצום!היא קבלה מעל הממוצע בפסיכומטרי ועכשיו היא לומדת המון (כבר כמה חודשים) לפעם שניה כדי לקבל 730
בכל מקרה אני יברר איתה
תודה!
זה תלוי בבגרויות...לא מכירה את האוני' הפתוחה.
התארים שדיברתי עליהם הם תארים דרך מכללות אומנם, אבל של אוניברסטיאות, תל אביב בעיקר.
רפואה אני באמת לא מכירה
הפער בין ציון מעל הממוצע (500 ומשהו) ל730 הוא עצום!
אם היא קיבלה סביבות 700 בפעם ראשונה יש לה סיכוי לעלות בעוד כמה עשרות.
אין הרבה שמצמצמים פער של נגיד 100 נקודות.
ואם כן - הם חשודים בהעתקה...
(אגב 730 אפשרי נדמה לי רק בבן גוריון, במקומות אחרים נדרש ציון גבוה יותר, לא?)
לימודים בחו"ל זה הרבה יותר מורכב למי שרגילה ללמוד בארץ, אני מתכוונת מבחינת לימודים בשבת, חגים, יו"כ כולל מבחנים ולא תמיד יש מועד ב. יש כאלה שזה אפשרות בשבילם אבל כדאי לדעת את המורכבות קודם.אפשר ללמוד רפואה בחו"ל (אם מוציאים אזרחות אירופאית אפשר לקבל לימודים חינם)
אין פסיכומטרי אבל יש מבחן אחר גם הוא ממש מורכב, לא כל כך קל להתקבל למסלול ה4 שנתי...יש גם מסלול הסבה לרפואה (נראה לי שלא צריך שם את הפסיכומטרי הגבוה)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים