דרוש מידע מילה אחת - מאה תקיעות

• הוסף לסימניות
ריבונו של עולם, ציווית בתורתך: "בחודש השביעי באחד לחודש... תרועה". אבל תראה את העם שלך -
הם מצאו שהזכרת את המילה 'תרועה' שלוש פעמים, אז הם מריעים שלוש פעמים!
ואז הם גם מצאו שלפני ואחרי המילה 'תרועה' הזכרת את העניין של תקיעה, אז הם מוסיפים תקיעה לפני ואחרי כל תרועה, והם תוקעים תשעה קולות!
ואז הם הסתפקו מהי בכלל 'תרועה' - גניחה? יללה? אולי שתיהן? אז הם עושים גם וגם וגם, וכל אחת מהן שלוש פעמים, כן?! וככה הם תוקעים כבר שלושים קולות!
וזה לא מספיק להם. הם מוסיפים לתקוע אחרי פסוקי מלכויות, זיכרונות ושופרות, ואז הם כופלים את התקיעות, וככה הם כבר אוחזים בתשעים קולות!!
וזה לא נגמר כאן. העם שלך אוהב אותך כל כך, והוא רוצה לקיים את המצווה שלך בשלמות, אז הם מוסיפים עוד עשרה קולות, שיהיה מושלם... שיהיו מאה קולות!!!
תראה איזה עם יש לך. מילה אחת שלך והם תוקעים מאה פעם!!!
לא תחוס על עם כזה??

• הוסף לסימניות
יפה כתבת!
נראה שאתה איש ספר,
אשאל אותך משהו שעלה לי בראש
למה "תקע בשופר גדול"
קטן זה לא טוב?
ואם יש גדול אז קיים גם קטן?
אולי שופר בינוני?

• הוסף לסימניות
ריבונו של עולם, ציווית בתורתך: "בחודש השביעי באחד לחודש... תרועה". אבל תראה את העם שלך -
הם מצאו שהזכרת את המילה 'תרועה' שלוש פעמים, אז הם מריעים שלוש פעמים!
ואז הם גם מצאו שלפני ואחרי המילה 'תרועה' הזכרת את העניין של תקיעה, אז הם מוסיפים תקיעה לפני ואחרי כל תרועה, והם תוקעים תשעה קולות!
יפה מאוד. רק לדייק ולהוסיף שבתורה הוזכר במפורש תרועה בר"ה פעם אחת יום תרועה ופעם שניה זכרון תרועה, ובשלישית נאמר ביובל. וחז"ל למדו (כמו שלמד תקיעה לפני ואחרי) שלמדים משל יובל.

• הוסף לסימניות
כמדומני ש'שופר גדול' לא באורך/רוחב אלא
מלשון חשיבות.
ממש כדבריך כתב בספר שלמי ציבור וז"ל: "תקע בשופר גדול היינו גדול באיכות ובמעלה, כי על ידו יהיה חירות לכל ישראל ולארץ ישראל, גם נקרא גדול שהוא קרן ימין של אילו של יצחק אבינו, גם נקרא גדול בשנים שהוא מששת ימי בראשית".

• הוסף לסימניות
כמדומני ש'שופר גדול' לא באורך/רוחב אלא
מלשון חשיבות.
אני גם חשבתי כך שזה רוחני ולא פיזי אבל לטעמי 'גדול' מה להבדיל מקאן
אז מיהו הקטן?

בכל אופן הפניתי את הרהורי ליהודי שיודע הרבה דברים..
הוא הבטיח תשובה בשבת אחרי התפילה, נמתין

• הוסף לסימניות
שופר גדול, הכוונה השופר הימני של האיל, ימין זה גדולה.
וזכורני שמסבירים שבמתן תורה שימש השופר השמאלי של אילו של יצחק, והימני ישמש כשופרו של משיח, ולכן מתפללים תקע בשופר גדול לחרותנו. במהרה בימינו אמן.

וכסיום להודעה הראשונה כאן, ראוי להוסיף: ראה נא אב הרחמים כיצד בניך מהדרים ותוקעים מאה תקיעות, (ויש גם שיותר, כמובא מבעל התניא זיע"א ועוד),
ומה אנו מבקשים ממך? רק תקיעה אחת בלבד...
"תקע בשופר גדול"!

• הוסף לסימניות
יפה כתבת!
נראה שאתה איש ספר,
אשאל אותך משהו שעלה לי בראש
למה "תקע בשופר גדול"
קטן זה לא טוב?
ואם יש גדול אז קיים גם קטן?
אולי שופר בינוני?
תודה על המחמאות.
נראה לי ש'תקע בשופר גדול' הוא על שם הפסוק 'והיה ביום ההוא יתקע בשופר גדול', ושם הוא מליצה לשופר שיישמע בכל העולם.
יפה מאוד. רק לדייק ולהוסיף שבתורה הוזכר במפורש תרועה בר"ה פעם אחת יום תרועה ופעם שניה זכרון תרועה, ובשלישית נאמר ביובל. וחז"ל למדו (כמו שלמד תקיעה לפני ואחרי) שלמדים משל יובל.
ברור שדרשת חז"ל אינה פשטות הכתוב. (גם במצוות אחרות אפשר למצוא שינויים בין המקראות ואף אחד לא מעלה על דעתו שהכוונה בזה לכפול את אותן מצוות.)

• הוסף לסימניות
תודה על המחמאות.
נראה לי ש'תקע בשופר גדול' הוא על שם הפסוק 'והיה ביום ההוא יתקע בשופר גדול', ושם הוא מליצה לשופר שיישמע בכל העולם.
עדיין השאלה במקומה (לדעתי)
גדול במה? בקולו או במידותיו?
שופר קטן מאוד פסול?
ושופר תימני ענק עם קול חלש גם פסול?

• הוסף לסימניות
בשופרו של משיח אין כשר או פסול.
'שופר גדול' הוא משל ומליצה לכך שהקב"ה ישמיע את הגאולה בכל העולם, כאילו וכביכול ששופר גדול משמיע קול יותר משופר קטן.
מקווה שהובנתי.

• הוסף לסימניות
בשופרו של משיח אין כשר או פסול.
'שופר גדול' הוא משל ומליצה לכך שהקב"ה ישמיע את הגאולה בכל העולם, כאילו וכביכול ששופר גדול משמיע קול יותר משופר קטן.
מקווה שהובנתי.
גילוי נאות -
כפי שכתבתי אמר לי יהודי שיתן לי תשובה בשבת
אני שכחתי וחשבתי שגם הוא
עכשיו אני רואה שהוא שלח לי קובץ במייל
עכשיו אין לי זה לזה יותר מאוחר נראה מה ששלח

• הוסף לסימניות
שופר גדול, הכוונה השופר הימני של האיל, ימין זה גדולה.
וזכורני שמסבירים שבמתן תורה שימש השופר השמאלי של אילו של יצחק, והימני ישמש כשופרו של משיח
כן איתא בפרקי דר"א פל"א וכ"ה במדרש אגדה פרשת וירא. וכ"כ בספר שושן סודות (שהאריז"ל כתב עליו שהוא מתלמידי הרמב"ן)
אמנם עיין באותיות דר"ע אות ט' (נמצא גם בבתי מדרשות ח"ב) והביאו הרוקח סו"ס ר"ג דבר פלא וז"ל "והקדוש ברוך הוא עומד בעצמו ומחיה אותן ומעמיד אותן על רגליהן וכיצד מחיה את המתים לעולם הבא מלמד שנוטל הקדוש ברוך הוא שופר גדול בידו שהוא אלף אמה באמה שלו ותוקע בו וקולו הולך מסוף העולם עד סופו עכ"ל ועיין שם ברד"ל שציין לזה.
ובתורת הנסתר יש בזה אריכות גדולה עיין בזוהר ועוד. ועיין בספר ישמח משה ליקוטים מועדים על ר"ה משכ"ב.

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה