מילה והיפוכה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוכון;539651:
נו, אז מה ההיפך של חמוץ ?
רב הסיכויים שאין לו הפך.
כי הטעמים הם מתוק, מר, מלוח, חמוץ.
אף אחד מכאן הוא לא ההפך של חמוץ...
(לא לכל מילה יש הפך. מה ההפך של אורגנית?)

• הוסף לסימניות
אכן.
כך העליתי בחכתי לאחר ששאלתי אנשים רבים.
(מי שענה לי מלוח, מיד שאלתיו, ומה ההיפך ממתוק.... וכן הלאה...)

היחיד שענה לי תשובה מוחצת היה הר' אלחנן סמט ז"ל (בעמח"ס כתיב וכתב לכתה....), שלאחר ששאלתיו מה ההיפך מחמוץ, השיב לי על אתר....... "צומח" !!! :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוכון;539661:
אכן.
כך העליתי בחכתי לאחר ששאלתי אנשים רבים.
(מי שענה לי מלוח, מיד שאלתיו, ומה ההיפך ממתוק.... וכן הלאה...)

היחיד שענה לי תשובה מוחצת היה הר' אלחנן סמט ז"ל (בעמח"ס כתיב וכתב לכתה....), שלאחר ששאלתיו מה ההיפך מחמוץ, השיב לי על אתר....... "צומח" !!! :)
1. חזק!
2. ההפך של מר הוא מתוק וכן להפך
3. למלוח ולחמוץ אין הפך למרות שהם תארים. (הם נגזרים מעצמים- מלח, חומץ.)

• הוסף לסימניות
אני כבר מאוד הרבה זמן מחפש מה ההיפך של המילה עייף...

(באידיש: עייף - מיד, לא עייף - אויסגערוט. אבל בעברית לאחר הרבה חקירות לא מצאתי מילה מתאימה.
- כל המילים כמו 'רענן', וכו' הוא לא היפך מעייף אלא מ'ישנוני' וכדו',)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה