עיוור -פיכח - עונה - שואלנכתב ע"י אפכא מסתברא;539506:לפי הא"ב:
ארץ - שמים
בטוח - מסופק
גדול - קטן
דק - עבה
הגון - נכלולי
ותיק - חדש
זוהר - עמום
חד - קהה
חי - מת
טהור - טמא
יחיד - רבים
כהה - בהיר
להוט - אדיש
מצוי - נדיר
מבריק - מט
נותן - לוקח
סב - נכד (או: בן תשחורת)
זהו, אין לי פנאי עוד...
הוספתי סמיילי כי יש שיאמרו ובעיקר אנחנו שמאמינים שאין דבר רע מהקב"ה שאופטימי זה פסימי עם ניסיוןנכתב ע"י דני;539581:וואו איזה כישורים. דניאל נ אהבתי את המסקנה שלך -פסימי זה אופטימי עם ניסיון.
החכמת אותי.
מבריק - דהוינכתב ע"י חיוכון;539594:יפה מאד.
אך חלק מהדברים לדעתי לא מילים והיפוכן.
סב נכד ? תלמיד מורה ?
גם זוהר עמום לא נראה לי דבר והיפוכו במדוייק.
אבל אהבתי את ה'מבריק - מט'. זה היפוך ?
מילא, בשביל "סב" נתתי עוד אפשרות... ואם "עמום" אינו מספיק היפך ל"זוהר" אז תשים "אפלולי" במקומו. ואם אתה לא מאמין בקשר ל"מבריק - מט" פוק חזי מה כותבים בתשבצים...נכתב ע"י חיוכון;539594:יפה מאד.
אך חלק מהדברים לדעתי לא מילים והיפוכן.
סב נכד ? תלמיד מורה ?
גם זוהר עמום לא נראה לי דבר והיפוכו במדוייק.
אבל אהבתי את ה'מבריק - מט'. זה היפוך ?
אפלולי הוא ההפך של מוארנכתב ע"י אפכא מסתברא;539612:מילא, בשביל "סב" נתתי עוד אפשרות... ואם "עמום" אינו מספיק היפך ל"זוהר" אז תשים "אפלולי" במקומו. ואם אתה לא מאמין בקשר ל"מבריק - מט" פוק חזי מה כותבים בתשבצים...
טרי...נכתב ע"י חיוכון;539614:אגב,
שאלתי פעם מישהו (או ליתר דיוק, הרבה 'מישהויים'...) מה ההיפך מ'חמוץ'. מישהו יודע ????
ואני ידעתי כי ההיפך של "מואר" הוא פשוט - חשוך...נכתב ע"י cello;539637:אפלולי הוא ההפך של מואר
ההפך של מואר הוא חשוך ולחשוך אפשר לקרוא גם אפל, אפלולי, קודר ועוד ועוד.נכתב ע"י אפכא מסתברא;539640:ואני ידעתי כי ההיפך של "מואר" הוא פשוט - חשוך...
טעות שלי, חריף הוא לא סוג של טעם. חמוץ הוא כן טעם.נכתב ע"י חיוכון;539642:לא הבנתי למה חמוץ זה לא סוג של טעם...
ועוד יותר פחות...
על אף שהתעמקתי בסמיילים לא הבנתי את ההקשר של הטרי לחמוץ....![]()
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים