מילים לשיר " שקעה חמה " של רכניץ

• הוסף לסימניות
אני לא מבין מה הקשר לרכניץ, בגלל שהוא החליט לשים את זה בדיסק החדש זה נקרא שלו?????

נכתב ע"י שבולת;2371913:
כנראה שכן...

אגב מישהו יכול להעלות את השיר בעצמו - זה נשמע מענין.

לדעתי אנשים פחות חוקרים מקורות... יצא שיר חדש באלבום של 'רכניץ'- זה נהיה שלו... (חוצמזה שהוא הוסיף)

הנה השיר
https://magicode.me/send-file/file/a45e2b17f5a2f2515ab933d2a7e52dd4712649d3/view

• הוסף לסימניות
פותח האשכול :)

• הוסף לסימניות
מישהו יכול להעלות אולי שוב את השיר? תודה מראש

• הוסף לסימניות
הרב אברהם אליהו קפלן היה מנגן בכינור ומלחין שירים ופזמונים. שיר זה הוא אחד הנפוצים והבולטים שבשיריו. את השיר כתב המחבר בהיותו תלמיד בישיבת סלבודקה, והוא כבן שבע עשרה.

בשנת תשע"ה הוסיף שלמה יהודה רכניץ, פילנתרופ ומלחין חרדי מלוס אנג'לס מספר בתים מלאי תקווה המתכתבים עם הבתים המקוריים ומציגים את הניגוד לכל בית בשיר.

מתוך ויקיפדיה
לידיעתכם הרב קפלן חי לפני כמאה שנה, ובא רייכניץ והחליט שצריך להכניס צבע לשיר היפה הזה. ובכך להרוס אוטנטיות בת מאה שנה.
אולי מישהו יוכל לארגן לנו שיר רק עם המקור???

• הוסף לסימניות
כנס בגוגל תחת הכותרת שקעה חמה שקעה נפשי יש שמה ביצוע של השיר ביוטיוב ע"י ר' אביש בראדט בלי הוספות ותבלינים של הנגיד המפואר

• הוסף לסימניות
למה יוטיוב לא כשר? אני יש לי נטפרי חסום ביותר ע"י הקהילה שלי וראיתי את זה, נטפרי עשו סינון יפה וקפדני ביוטיוב, ואני מקוה שהם ילמדו לעשות את זה בכל נושא ולא לחסום כל אתר שזה רק מריח להם לא טוב,

• הוסף לסימניות
אתה צודק אבל ראשית, כל דבר חדש הם מעלים לבדיקה, ואתה מתייבש עד שאתה מקבל.
שנית תלוי איזה חשבון יש לך אצלם ואצלי זה חסום.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה